11 Aralık 2019, Çarşamba 14:26:24

Havalimanı otopark ücretleri zamlanıyor

Havalimanlarının 2020 yılında uygulanacak olan yeni otopark ücret tarifeleri belirlendi.
  • Beğendi
  • Hemen gideyim talpaya üye olayım. Aylık 100 bin TL maaş alıyorum ama 3 kuruş kar edeyim otoparktan.
  • Açıkparkyok ki? En azından son gittiğimde güvenlik görevlileri gösterememişti..Bir bilen tarf etse .. Esasınsa biraz makul fiyata çek çok kişi parketsin toplamda cironu yükselt niye olamıyo? Nasıl sevdirmem gayreti içinde olanlara diyecek bişi yok?
  • İga ya damacana müdürü lazım olursa başvuru yapmak istiyorum
  • İstanbul Havalimanında bir ay otopark kapalıda 488.-TL/Ay, Açık otoparkta 365.-TL/Ay Siirt Havalimanında bir ay otopark 20,25 TL/Gün * 30 = 607,50 TL/Ay Atatürk, Adana, Trabzon'da bir ay otopark 40,75 TL/Gün * 30 1.222,50 TL/Ay Böyle bakınca İstanbul ucuuuzzz!
  • 1 saatlik ücrete bakarak fırsatçılık ile kamu hizmeti arasında dengeyi hiç bulamayacağız gibi görünüyor. Havaalanı girişlerinde kısa süreli otopark./ short term parking yazısını gördüğümüzde yeni bir tabela değil zihniyet devriminin mührünü görmüş olacağız.
  • Kısa zamanda türkiyenin en büyük mafyası rolüne bürünen iga için sözün bittiği yerdeyiz
  • Binlerce lira vererek aldığımız arabayı bedava park etmek için kırk takla atıyoruz. 100000 TL lik arabam için aylık 500 TL normal.
  • Hizmetin yok anca zam yap iga..50 TL yap ama hizmet yap Işık tak ayıp..temizlik yap asansörlere pislikten girilmiyor
  • Sorun değil günümüzde herkesin altında bmw mercedes audi vw var. Havalimanının otoparkına gidip görebilirsiniz bir tane külüstür araç bulamazsınız. İnsanların refah seviyesi artmış durumda. Lüks diye nitelendirdiğimiz alman otomobilleri Türkiyede artık peynir ekmek gibi satılmakta. Dolayısıyla bu otopark ücreti kabul edilebilir düzeydedir.

Havalimanlarının 2020 yılında uygulanacak olan yeni otopark ücret tarifeleri belirlendi. Yeni tarifeler Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) tarafından ihale edilen Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) Projeleri kapsamında Havalimanı-Terminal İşletmecileri tarafından işletilen tüm havalimanlarındaki otoparklarda uygulanacak. İstanbul Havalimanı'nda otomobiller için kapalı otoparkın bir saatlik fiyatı 23 TL olurken Gazipaşa Alanya ve Zonguldak Çaycuma Havalimanı'nda ise 1 saatlik otopark ücreti 7 TL oldu.

VATANDAŞ ÜCRETİ YÜKSEK BULUYOR!

İstanbul Havalimanı'nda otomobillerin bir saat için kapalı otopark ücreti 21 liradan 23 liraya açık otopark ücreti ise 16 liradan 18 liraya çıktı.Kapalı otoparkın otomobiller için bir günlük ücreti 69 TL olurken, açık otoparkın ise 49 TL olarak belirlendi. Otomobiller için İstanbul Havalimanı'nda kapalı otoparkın bir aylık abonman fiyatı ise 488 TL oldu. 2020 yılı Ocak ayı itibariyle Ankara Esenboğa Havalimanı'ndaki otopark ücretleri bir saat için 17 TL iken, aylık abonmanlık ücreti 383 TL olarak belirlendi. Özellikle İstanbul Havalimanı'nda kapalı ve açık otoparklar ücretleri nedeniyle tercih edilmediği için boş kalıyor.



Havalimanı otopark ücretleri zamlanıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Almanlar bunu ~ 4 yıl önce
Beğendi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Devir ekonomi devri ~ 4 yıl önce
Hemen gideyim talpaya üye olayım. Aylık 100 bin TL maaş alıyorum ama 3 kuruş kar edeyim otoparktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yolcu58 ~ 4 yıl önce
Açıkparkyok ki? En azından son gittiğimde güvenlik görevlileri gösterememişti..Bir bilen tarf etse .. Esasınsa biraz makul fiyata çek çok kişi parketsin toplamda cironu yükselt niye olamıyo? Nasıl sevdirmem gayreti içinde olanlara diyecek bişi yok?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kariyer & iga ~ 4 yıl önce
İga ya damacana müdürü lazım olursa başvuru yapmak istiyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siirt/İstanbul ~ 4 yıl önce
İstanbul Havalimanında bir ay otopark kapalıda 488.-TL/Ay, Açık otoparkta 365.-TL/Ay Siirt Havalimanında bir ay otopark 20,25 TL/Gün * 30 = 607,50 TL/Ay Atatürk, Adana, Trabzon'da bir ay otopark 40,75 TL/Gün * 30 1.222,50 TL/Ay Böyle bakınca İstanbul ucuuuzzz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UçanKaçan ~ 4 yıl önce
1 saatlik ücrete bakarak fırsatçılık ile kamu hizmeti arasında dengeyi hiç bulamayacağız gibi görünüyor. Havaalanı girişlerinde kısa süreli otopark./ short term parking yazısını gördüğümüzde yeni bir tabela değil zihniyet devriminin mührünü görmüş olacağız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mafya ~ 4 yıl önce
Kısa zamanda türkiyenin en büyük mafyası rolüne bürünen iga için sözün bittiği yerdeyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali ~ 4 yıl önce
Binlerce lira vererek aldığımız arabayı bedava park etmek için kırk takla atıyoruz. 100000 TL lik arabam için aylık 500 TL normal.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zamansız ~ 4 yıl önce
Hizmetin yok anca zam yap iga..50 TL yap ama hizmet yap Işık tak ayıp..temizlik yap asansörlere pislikten girilmiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorum ~ 4 yıl önce
Sorun değil günümüzde herkesin altında bmw mercedes audi vw var. Havalimanının otoparkına gidip görebilirsiniz bir tane külüstür araç bulamazsınız. İnsanların refah seviyesi artmış durumda. Lüks diye nitelendirdiğimiz alman otomobilleri Türkiyede artık peynir ekmek gibi satılmakta. Dolayısıyla bu otopark ücreti kabul edilebilir düzeydedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorum'a ~ 4 yıl önce
O arabalardan kimlerde olduğu,sayıları da bellidir ve bu ülkede 80 milyon İstanbul'da da 20 milyon insan yaşamakta,hesap et kaç insanda o arabalarda var,gör öyle saçmala. Refah düzeyi arttıysa niye ekonomik kriz var,niye hergün zam yağıyor? Herkes öyle arabalara binecek durumda mı be ahmak?
—- ~ 4 yıl önce
Ya sen nasıl birisin merak ettim. Havalimanı otoparkındaki arabalarla ülkenin refah seviyesini ölçüyorsun. Kaç kişi asgari ücret ve bu ücrete yakın çalışıyor biliyormusun. İnsanların borç seviyelerine baktın mı i ki refah seviyesinden bahsediyorsun. Millet parasızlıktan borçtan intahar ediyor. Sen iki orta ve iyi sınıf insanın arabası ile refah seviyesi ölçüyorsun. Birde otobüse binen sayısına bak. Hatta binemeyen sayısına bak beyinsiz.
Kafaya bak ~ 4 yıl önce
Çünkü o paraları verebilenlerin altında mercedes bmw var. Normal vatandaş o ücreti veremediği için normal araba yok otoparkta. Senin kafayla bu ülke bir arpa boyu yol gitmez ve gidemiyor da zaten...
Kapitalizm nedir bilir misin? ~ 4 yıl önce
Bu öve öve bitiremediğin şeye kapitalist düzen deniyor. Zengin daha zengin olurken fakir daha fakirleşiyor! 23 TL saatlik otopark ücreti nedir arkadaş!!!
Necati ~ 4 yıl önce
Efferim yiğidim
Otopark lüks araç dolu diyen arkadaş ~ 4 yıl önce
Havalimanı otoparkında külüstür araba görülmediğini söyleyen arkadaş, acaba sebebi girdi çıktı parasının bile 23 lira olması olabilir mi? Düşük geliri olan insan havalimanı otoparkına aracını bırakıp gidecek diye mi düşünüyorsun? AVM ler de dolu zaten herkes zengin.
4×4 ~ 4 yıl önce
Katılıyorum mesala ben villadaki otoparka x7 yi park edemiyorum 3 tane olunca biraz zor oluyor artım bundan sonra orada park edicem kardeş ASGARI ÜCRET ALANA NE YAPSIN BMW VAR DIYE ROVER VAR DITE NE APAK
Km ~ 4 yıl önce
Otoparkta o arabaları görmenin sebebi ancak zenginlerin otoparkı kullanabildiginden olabilir mi akilli arkadasim
yorum yazana ~ 4 yıl önce
O araçların sahipleri kim ne iş yapıyorlar? Bu ülkede kaç kişi onları alabilir ki herkes diyorsun? Herkesin öyle arabası varsa ülkede niye ekonomik kriz var peki? Saçma sapan yorum yapma.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000