06 Haziran 2019, Perşembe 10:03:04

İstanbul Havalimanı AHL'nin gerisinde kaldı

Devlet hava meydanları işletmesi (DHMİ) mayıs ayı yolcu ve yük taşımacılığı verilerini yayımladı. İstanbul Havalimanı kapatılan Atatürk Havalimanı’ndan hem daha az yük hem de daha az yolcuya hizmet verdi.
  • Otelciyiz istanbul un kalbinde, Nisan %100dolu geçti. Her gün promosyon çıktığım halde fiyatlar %50 düşürdüm ve ancak %60 doluluk yakaladım. Bu haberi yapan uzayda yaşıyor herhalde.
  • Sadece 280 bin çok değil, düzen oturana kadar normal bence..
  • Kapatmasaydınız AHL'yi ne gerek vardı hep oyun bunlar..Yeni havalimanın konumu yanlış bir hortum,rüzgar çıksa rötar ya kışda hiç düşünemiyorum bol rötarlara hazır olun bence...
  • Gecen sene 737-Max lar hava daydi. Simdi ise yatiyor.Mutlaka arz edilen koltuk da etkisi olmustur diye dusunuyorum..
  • herkes bahane arama peşinde ama ben cevremden görüyorum, sabiha gökçen öncelikli oldu, ankara ve izmir iç hat uçmuyor insanlar. karayolu daha hızlı ve ucuz. Raylı sistem gelene kadar bitik burası, kimse bahane aramasın.
  • mayıs verisi paylaşılmış. 2018'de de 2019'da da bayram trafiği dahil değil.
  • Mantıklı düşünelim. ama yanlış bilgilendirmeyelim.Bayram her sene 11 gün öne gelmiyor mu?
  • SAW ikinci pisti açılsın,o zaman seyret.Bu arada yerinde sayması bile gerileme ifade eder.Örneğin ülkemiz yılda %3 büyüse,bu oran büyüme değil küçülmeye işaret eder.
  • Bu haberi yapanin ramazandan haberi yok herhalde
  • Atatürk hava limanında kargo devam edecek.50bin ton kargo taşınmış oradan mayısta.Ayrıca geçen yıldan farklı olarak mayıs ayı baştan sona ramazandı.türkiye ve ihracat yaptışımız müslüman ülkeler için önemli.Çanakkale hava limanı yarıya inmiş.yeni hava limanı performanısını haziran sonuçlarında gösterecek.Fark ettiyseniz kargodaki azalış sabiha gökçen tarafına artış olarak geçmiyor.Adamlar yeni hava limanı uzak malımı almanyaya tırla göndereyim demiyor herhalde.

Devlet hava meydanları işletmesi (DHMİ) mayıs ayı yolcu ve yük taşımacılığı verilerini yayımladı. İstanbul Havalimanı kapatılan Atatürk Havalimanı’ndan hem daha az yük hem de daha az yolcuya hizmet verdi. 

DAHA AZ YOLCU AĞIRLADI

DHMİ verilerine göre Atatürk Havalimanı’nı geçen yıl sadece mayıs ayında 5 milyon 502 bin yolcu kullanmıştı. Atatürk Havalimanı yolcu taşımacılığına kapatıldı. Yolcu kapasitesi daha çok olmasına rağmen İstanbul Havalimanı'nı daha az yolcu kullandı. Resmi verilere göre sadece mayıs ayında İstanbul Havalimanı’nı kullanan yolcu sayısı 5 milyon 228 bin kişi oldu.

UÇAK SAYISINDA DA DÜŞÜŞ VAR

İstanbul Havalimanı’nı kullanan uçak sayısı da Atatürk Havalimanı’ndan daha az. Kapasitesi daha çok olmasına rağmen İstanbul Havalimanı’nı sadece mayıs ayında kullanan uçak sayısı 36 bin 174 oldu. Buna karşılık geçen yıl sadece mayıs ayında Atatürk Havalimanı’nı kullanan uçak sayısı 38 bin 793 olmuştu.

ATATÜRK HAVALİMANI 4,5 KAT FAZLA YÜK TAŞIMIŞTI

Havalimanı yalnızca yolcu taşımacılığında değil, yük taşımacılığında da kullanılıyor. Geçen yıl sadece mayıs ayında Atatürk Havalimanı kullanılarak taşınan yük miktarı 200 bin ton olmuştu. Buna karşılık bu yıl sadece mayıs ayında İstanbul Havalimanı kullanılarak taşınan yük miktarı 45,1 bin ton olarak gerçekleşti. Böylece kapatılan Atatürk havalimanı, onun yerine açılan İstanbul Havaliman’ından 4,5 kat daha fazla yük taşıdığı ortaya çıktı. (Birgün)

İstanbul Havalimanı AHL'nin gerisinde kaldı

Yorumlar Tüm Yorumlar (72)

Ünal s ~ 5 yıl önce
Otelciyiz istanbul un kalbinde, Nisan %100dolu geçti. Her gün promosyon çıktığım halde fiyatlar %50 düşürdüm ve ancak %60 doluluk yakaladım. Bu haberi yapan uzayda yaşıyor herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fark ~ 5 yıl önce
Sadece 280 bin çok değil, düzen oturana kadar normal bence..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert ~ 5 yıl önce
Kapatmasaydınız AHL'yi ne gerek vardı hep oyun bunlar..Yeni havalimanın konumu yanlış bir hortum,rüzgar çıksa rötar ya kışda hiç düşünemiyorum bol rötarlara hazır olun bence...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fifi ~ 5 yıl önce
Gecen sene 737-Max lar hava daydi. Simdi ise yatiyor.Mutlaka arz edilen koltuk da etkisi olmustur diye dusunuyorum..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan ~ 5 yıl önce
herkes bahane arama peşinde ama ben cevremden görüyorum, sabiha gökçen öncelikli oldu, ankara ve izmir iç hat uçmuyor insanlar. karayolu daha hızlı ve ucuz. Raylı sistem gelene kadar bitik burası, kimse bahane aramasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantık ?? ~ 5 yıl önce
mayıs verisi paylaşılmış. 2018'de de 2019'da da bayram trafiği dahil değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yanlış bilgi ~ 5 yıl önce
Mantıklı düşünelim. ama yanlış bilgilendirmeyelim.Bayram her sene 11 gün öne gelmiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isimsiz ~ 5 yıl önce
SAW ikinci pisti açılsın,o zaman seyret.Bu arada yerinde sayması bile gerileme ifade eder.Örneğin ülkemiz yılda %3 büyüse,bu oran büyüme değil küçülmeye işaret eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramazan ~ 5 yıl önce
Bu haberi yapanin ramazandan haberi yok herhalde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yhl ~ 5 yıl önce
Atatürk hava limanında kargo devam edecek.50bin ton kargo taşınmış oradan mayısta.Ayrıca geçen yıldan farklı olarak mayıs ayı baştan sona ramazandı.türkiye ve ihracat yaptışımız müslüman ülkeler için önemli.Çanakkale hava limanı yarıya inmiş.yeni hava limanı performanısını haziran sonuçlarında gösterecek.Fark ettiyseniz kargodaki azalış sabiha gökçen tarafına artış olarak geçmiyor.Adamlar yeni hava limanı uzak malımı almanyaya tırla göndereyim demiyor herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000