06 Ekim 2016, Perşembe 13:50:43

İstanbul Airshow başladı; "Gelmeyenler pişman olacak"

Bugün başlayan ve Pazar gününe kadar devam edecek İstanbul Airshow, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile resmen başladı.
  • artık yönetimlerde gençleri görmek istiyorum yaşlı kişileri bezgin yüzleri degil, hersey yaş ve tecrübe degildir, işini aşk sevgi atiklik ile yapan atılgan gençleri görmek lazim.. osmanlı 20li yaşlı kişilerle dünyaya egemen idi zamanında.. tecrübe ve yaş çok önemli degildir. bu düzeni değiştiririz biz gençler. kimse de durduramaz genç beyinleri. zaman yaklaşıyor.
  • Bakan Beye yanlış bilgi vermişler. Farnborough'yu bilen yok sanırım. Singapur ve Dubai airshowlar da var. Ben 3unu de gezdim. İstanbul Airshow Türk Sivil Havacılığının kendini tatmin ermesinin dışa vurumundan ibaret. Yazık ki ne yazık. TAİ Anka, Hurkus ve Atak'i getirebilirdi. Canlılık katardı.Zaten 1. Gün Fuara öğrencilerin dolusmasi başka bir facia. Arkadaş ilk günü ticari ziyaretcileracsana. Öğrenciler için özel bir gün belirle. Fuara kimlerin katılacağı zaten belli değil. Çok sönük geçecek olan Fuarda sektör temsilcilerine basarilar dilerim. Fuar ne icn yapılır? Sorusunu da herkes kendine sormalıdır.. selamlar
  • Dünya'nın birçok havacılık fuarlarını gezmekteyim, hiçbir yabancı ülkenin organizasyonu yalan söylemiyor. Bizimkiler maalesef kendini Le Bourget veya ILA zannediyor. Yaa kardeşim en azından bir F-16nımızı göreyeyim, aaaaahhhh nereden pilotmu bıraktınız.
  • Yahu arkadaş, bir aydır fuara kim katılacak takip ediyorum en ufak bilgi yok, bir hafta kala bakıyorum çıt yok, kim katılıyor ne ile katılıyor belli değil. Fuar açılışı yapılıyor haberlere bakıyorum hala kimin ne ile katıldığını doğru düzgün ne okudum ne bir tane adam gibi fotoğraf gördüm. Sonra kalkıp "en çok uçak katılan fuar, şöyle iyi böyle " diyip durmayın, Allahaşkına. Son 4 fuar (8yıl) tabiri caiz ise nerdeyse kopyala-yapıştır fuarı idi. 590 aynı katılmcının aynı ürünlerle, aynı stand yrlerinde katılmasının en büyük faydası bu firmalar olmuş çünkü stand için masraf yapmaların gerek yok 8 yıldır! Katılan özel uçaklar bir gün gelip gider, sergilenen uçaklara ancak uzaktan bakarsın, hadi tamam uzaktan bak ama soru soracağın adam bile olmaz vsvs.
  • Gelmeyenlerin listesi var mi?
  • Gelmeyenler pişman olmayacak. Her organizasyona giderim ve fuar bugüne kadar yapılan en cansız fuar gerçekten. Bakın Airshow değil fuar diyorum. Geçen sene bile daha iyiydi. Açıkçası beklentim çok yüksekti 20. yıla özel bir şeyler olabilirdi. Zaten 3. havaalanı açılana kadar gerçek manada bir airshow olması imkansız. Adı üstünde Airshow! Uçaklar uçmazsa show yapılmazsa ne anlamı var. Koymuşlar Borajet in Embraer i bir de TK nın 737 birkaç helikopter 2 jet her sene gelen diamond başka bir şey yok. Eşantiyon beklentiniz varsa unutun. Bir kalem bulamazsınız. Düzenli olarak gidenler için hayal kırıklığı ama ilk defa gidecekler için hava değişikliği olur.
  • Uçuş okullarının öğrencileri sömürürken görmek istemiyorum,2 yıldır torpilim yok diye iş bulamıyorum,şirketler küçülmeye gidiyor Yazık günah...Atlas kendi öğrencisine 1000tl aylık veriyor saatini doldur veya git sen bilirsn...İş yok iş
  • Havacılık şirketi kapat sonrada gelmeyenler pişman olacak kendi ellerinizle sektör yok ediyorsunuz.

Bugün başlayan ve Pazar gününe kadar devam edecek İstanbul Airshow, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan’ın katılımı ile resmen başladı.

Açılışta konuşan fuar organizatörü Mint fuarcılığın Yönetim Kurulu Başkanı Feyzan Erel; ‘1996’dan beri düzenlediğimiz 11. Fuara hoş geldiniz. 1996’da 2 uçakla başladığımız serüvene hız kesmeden devam ediyoruz. Airex olarak adlandırdığımız fuar 2014’ten itibaren İstanbul Airshow olarak hizmet veriyor. 3. Havalimanının açılışı ile daha da güçleneceğiz. Bu fuar Paris Airshow’dan sonra en çok hava aracına ev sahipliği yapan fuar olarak dikkat çekiyor. Fuarımıza bazı firmalar güvenliği gerekçe göstererek gelmedi. Ancak biz ertelemeyi aklımızdan bile geçirmedik’ dedi.

Fuarda açıklamalarda bulunan TAV Havalimanlarıı İcra Kurulu Başkanı San Şener; ‘Airshow 1996’dan beri, biz de 1997’den beri buradayız. Bu fuarın gelişmesi Atatürk Havalimanı’nın da gelişmesi demek. Türk havacılığı için bir diğer gelişme de ICAO üyeliği olmuştur. Bundan dolayı kutluyorum. Havacılık çok büyük bir endüstri. 2015 yılında 88.5 milyon uçuş yapılmış, her geçen gün artış gösteren bir sektör. Türkiye’de THY ve TAV iki büyük marka, yerli uçakla birlikte bu marka sayısı 3’e çıkmış olacak. Cumhurbaşkanı’na, Başbakan’a Türk Hava Yolları’ına ve sektörün diğer temsilcilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum’ ifadelerini kullandı.

Fuar açılışında değerlendirmelerde bulunan bir diğer isim ise Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı oldu. Aycı; ‘Türk Havayolları bayrağımızı dalgalandıran bir marka olarak yoluna devam ediyor. 290’dan fazla destinasyona ulaşmış bir şirket. Tabi bunda istikrarlı bir yönetimin büyük emeği var. Dünya havacılığında 10. Sıraya yükselmemizin meyvesini ICAO üyeliği ile aldık. Türkiye kendi uçağını kendi helikopterini üretmek için adımlar atan bir konuma gelmiştir. Katılımın düşmüş olması önemli bir durum değil. Bir krizleri fırsata çeviren bir ülkeyiz.

Benim sayın Bakanımızdan bir istirhamım var. Sektörde hiçbirimiz yalnız değiliz. Etle tırnak gibiyiz. 2017’de daha iyi rakamlara ulaşmak için taşın altına eşit yükle girmeliyiz. Beraber olursak daha iyi yerde olur, daha da güçleniriz’ dedi.

‘GELMEYENLER PİŞMAN OLACAK’

Airshow’un açılışında konuşan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ise havacılığın önemine değindi. Arslan; ‘Havacılık sektörünü bir araya getiren böyle bir fuarda buluşmak memnuniyet verici. Havacılık sektörü en fazla ivme gösteren şektör. Böyle bir fuarla sadece havacılığı değil, aynı zamanda ekonomimizi de tanıtıyoruz. Türkiye havacılıkta çok önemli noktalara ulaştı. Uçuş ağını artırdı, yolcu sayısı arttı ülkemizde örnek bir seviyeye geldi. 10 yılık hedeflerİ 2-3 yılda gerçekleştirdik. Türkiye yolcu sayısında dünyada 8’inci, Avrupa’da 3’üncü sıraya yüükseldi. Tabi bu gelişmelerde ‘havayolu halkın yolu olacak’ prensibi çok önemliydi.

ICAO’ya 66 yıl sonra konsey üyesi olmamız çok önemli bir gelime.  Bunu fırsata çevirmemiz gerekiyor. Karar vericiler içerisinde olmak durumundayız. Biliyorsunuz 3 saatlik mesafeyle 52 ülkeye ulaşılan bir ülke Türkiye. 200 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanı yapıyor olmamız da üyelik için önemli bir unsur oldu. Tabi Sayın Cumurbaşkanı’nın sayın Başbakan’ın destekleri bu anlamda çok önemliydi. Katılım açısından tersten okuma yapalım. Havalimanında patlama yaşandı, 3 saat içinde tekrar trafiğe açtık. 15 Temmuz’daki hain girişime rağmen yatırımlara devam ettik. Başkalarının bunu görmesi lazım. Ben Airshow’a katılanlara teşekkür ediyorum. Gelmeyenler pişman olup 2 yıl sonra daha büyük rakamları görecekler’ dedi.

Daha sonra kurdela kesimiyle fuarın açılışını resmen yapan Bakan Arslan, THY filosundaki 100'üncü, Boeing'in ürettiği 6.000'inci Boeing B737-800NG teslim törenini gerçekleştirdi. THY'nin başarısına vurgu yapan Arslan, bayrak taşıyıcı şirketin büyük işler başaracağını ifade etti.

Öte yandan Türk Hava Yolları (THY), Boeing firmasının ürettiği 6 bininci 737NG tipi yolcu uçağına Beştepe adını verdi.

Fatih Akdeniz / Airporthaber

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN



FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İstanbul Airshow başladı; "Gelmeyenler pişman olacak"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

runo ~ 7 yıl önce
artık yönetimlerde gençleri görmek istiyorum yaşlı kişileri bezgin yüzleri degil, hersey yaş ve tecrübe degildir, işini aşk sevgi atiklik ile yapan atılgan gençleri görmek lazim.. osmanlı 20li yaşlı kişilerle dünyaya egemen idi zamanında.. tecrübe ve yaş çok önemli degildir. bu düzeni değiştiririz biz gençler. kimse de durduramaz genç beyinleri. zaman yaklaşıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fuarcı ~ 7 yıl önce
Bakan Beye yanlış bilgi vermişler. Farnborough'yu bilen yok sanırım. Singapur ve Dubai airshowlar da var. Ben 3unu de gezdim. İstanbul Airshow Türk Sivil Havacılığının kendini tatmin ermesinin dışa vurumundan ibaret. Yazık ki ne yazık. TAİ Anka, Hurkus ve Atak'i getirebilirdi. Canlılık katardı.Zaten 1. Gün Fuara öğrencilerin dolusmasi başka bir facia. Arkadaş ilk günü ticari ziyaretcileracsana. Öğrenciler için özel bir gün belirle. Fuara kimlerin katılacağı zaten belli değil. Çok sönük geçecek olan Fuarda sektör temsilcilerine basarilar dilerim. Fuar ne icn yapılır? Sorusunu da herkes kendine sormalıdır.. selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanıyorum ~ 7 yıl önce
Dünya'nın birçok havacılık fuarlarını gezmekteyim, hiçbir yabancı ülkenin organizasyonu yalan söylemiyor. Bizimkiler maalesef kendini Le Bourget veya ILA zannediyor. Yaa kardeşim en azından bir F-16nımızı göreyeyim, aaaaahhhh nereden pilotmu bıraktınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
RHG ~ 7 yıl önce
Yahu arkadaş, bir aydır fuara kim katılacak takip ediyorum en ufak bilgi yok, bir hafta kala bakıyorum çıt yok, kim katılıyor ne ile katılıyor belli değil. Fuar açılışı yapılıyor haberlere bakıyorum hala kimin ne ile katıldığını doğru düzgün ne okudum ne bir tane adam gibi fotoğraf gördüm. Sonra kalkıp "en çok uçak katılan fuar, şöyle iyi böyle " diyip durmayın, Allahaşkına. Son 4 fuar (8yıl) tabiri caiz ise nerdeyse kopyala-yapıştır fuarı idi. 590 aynı katılmcının aynı ürünlerle, aynı stand yrlerinde katılmasının en büyük faydası bu firmalar olmuş çünkü stand için masraf yapmaların gerek yok 8 yıldır! Katılan özel uçaklar bir gün gelip gider, sergilenen uçaklara ancak uzaktan bakarsın, hadi tamam uzaktan bak ama soru soracağın adam bile olmaz vsvs.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelmeyenler ~ 7 yıl önce
Gelmeyenlerin listesi var mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
info ~ 7 yıl önce
gelenlerin listesinin 5 katı :)
Airex 2016 Foss ~ 7 yıl önce
Gelmeyenler pişman olmayacak. Her organizasyona giderim ve fuar bugüne kadar yapılan en cansız fuar gerçekten. Bakın Airshow değil fuar diyorum. Geçen sene bile daha iyiydi. Açıkçası beklentim çok yüksekti 20. yıla özel bir şeyler olabilirdi. Zaten 3. havaalanı açılana kadar gerçek manada bir airshow olması imkansız. Adı üstünde Airshow! Uçaklar uçmazsa show yapılmazsa ne anlamı var. Koymuşlar Borajet in Embraer i bir de TK nın 737 birkaç helikopter 2 jet her sene gelen diamond başka bir şey yok. Eşantiyon beklentiniz varsa unutun. Bir kalem bulamazsınız. Düzenli olarak gidenler için hayal kırıklığı ama ilk defa gidecekler için hava değişikliği olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.... ~ 7 yıl önce
Uçuş okullarının öğrencileri sömürürken görmek istemiyorum,2 yıldır torpilim yok diye iş bulamıyorum,şirketler küçülmeye gidiyor Yazık günah...Atlas kendi öğrencisine 1000tl aylık veriyor saatini doldur veya git sen bilirsn...İş yok iş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CcC ~ 7 yıl önce
Bunu simdimi anladin
Pişman mı!!! ~ 7 yıl önce
Havacılık şirketi kapat sonrada gelmeyenler pişman olacak kendi ellerinizle sektör yok ediyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000