08 Şubat 2013, Cuma 08:39:12

İŞSİZ KALMA KORKUSUNA SON!

Türkiye’nin ilk özel uçuş okulu olan Tarkim Havacılık, pilotluğa gönül veren gençlerin "Lisansımı aldıktan sonra iş bulabilecek miyim?" korkusunu, 'İş Garantili Uçuş Eğitim Projesi' ile ortadan kaldırıyor.
  • arkadaşlar bir yerden duymuştum sunexpress'te type eğitimi tamamlanmadan 3 senelik iş sözleşmesi yapıyormuş peki eğitimde başarısız olan bir pilot sırf sözleşmeden dolayı işe mi alınıyor? bir de bu type eğitimi ne kadar süreyle devam ediyor bu konular hakkında bilgisi olanlar varsa rica etsem yardımcı olabilir mi?
  • Yarinin garantisi olmayan bu ulkede arkadaslar neyin garantisini veriyorlar,nerede is varmiski acaba biz aydami yasiyoruz yoksa baska bir boyuttamiyiz ?? Onune gelen garanti veriyor bende size ac kalma rezil olma garantisi veriyorum
  • Kendi bunyesinde calisan pilotlara dogru durust maas borcunu odemeyen bir sirket boyle reklam yaparak milleti iyi uyutuyor. Helal, ne diyim, cin bunlar cin........ Bizler de enayi.....
  • Level 4 ingilizce seviyesi KPDS yada TOEFL PBT için kaça eşit oluyor bilen var mı?
  • yahu arkadaşlar yapmayın kim bu ülkede garanti verir. yapmayın sakın diycem ama bana kim inanırki? bu reklamları niye vermeye başladılar biliyormsunuz çünkü talep azaldı millet uyandı yüzlerce işsiz var, yapmayın derim ama siz bilirsiniz en iyisi girin başlayın ve görün.
  • Madem o kadar "garanti"den bahsediyorlar, yapsınlar THY gibi. Sınavsa sınav, mülakatsa mülakat. Ver eğitimini, yap 10 yıllık çalışma sözleşmeni. Kes masrafını maaştan. Öpeyim ellerinden. 125 bin ATPL+60 bin tip parası verebilecek kadar cesur olanın zaten en az o kadar iş bulma şansı var....
  • guzel reklam olmus. Garanti veriliyorsa mecburi hizmet karsiligi olmali. Oyle "sen simdi parayi ver biz seni ise yerlestirecegiz" diye garanti olmaz.
  • 10 yıllık noter tastikli ve maaşınızın yazılı olduğu bir sözleşme isteyin bakalım. o sözleşmeye imza atıyorlar mı. süper pazarlama taktiği.
  • Tamam o zaman tarkim sözleşmede eğitimdeki başarı kıstaslarını belirtsin eğitim bedelini de mezuniyetten sonra TKjET de çalışırken maaşından kesinti yaparak tahsil etsin. İşte o zaman adam gibi iş garantisi olmaz mı?
  • yahu arkadaşlar kanmayın , bu işe henüz bulaşmadı iseniz kanmayın ! Piyasadaki tüm pilotlar iş buldu da , olamayanlara garanti veriliyor...yapmayın ..kanmayın...ailenizi yuvanızı feda etmeyin.Hiç bir şey göründüğü gibi değil sonra çok üzülürsünüz.Bunu Tarkim Uçuş Okulunu kötülemek için yazmıyorum sektörün ve işsiz kalan pilotların durumunu gerçekci olarak yaşadığım ve yaşandığını en yakınlarımda gördüğüm için yazıyorum. Aday arkadaş DUR! ve bir kez daha düşün...

Tarkim'in yaptığı açıklamada; belirlenen kriterler doğrultusunda eğitime kabul edilecek olan pilot adaylarının eğitimlerini başarı ile tamamlayıp ATPL lisansını almaya hak kazanmalarından sonra iş birliği içinde olduğu Havayolu şirketlerinde, kendi bünyesinde olan ve şuan Türkiye’nin en büyük Hava Taksi Filosuna sahip olan Tarkim Hava Taksi Şirketinde, sektörde faaliyet gösteren diğer Hava Taksi İş Jetlerinde ve Uçuş Okulunda Uçuş Öğretmeni (FI) olacak şekilde 3 ayrı seçenek sunarak çalışma garantisi veriyor.

Eğitimlerini tamamlayan genç pilotlar, Tip Eğitimi(Type Rating) alarak Havayollarında, Hava Taksi de İş Jetlerinde, Tarkim bünyesinde bulunan Tarkim'e ait iş jetlerinde uçuş kariyerlerine başlayacaklar. Kariyerine Uçuş Öğretmeni olarak başlamak isteyenler ise Tarkim Havacılık'ta göreve başlayacak. Sağlanan bu imkânlar ile Tarkim öğrencileri, sektöre bir adım önde giriş yapacaklar.

İş garantili uçuş eğitimine kabul edilecek olan pilot adaylarında;

• 4 yıllık üniversite mezunu olmak,

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

• Erkek adaylar için askerliğini yapmış ya da 3 yıl tecilli olmak,

• İyi derecede İngilizce (L4) bilmek,

• 35 yaşını aşmamış olmak  gibi şartlar da aranmaktadır.

 

İŞSİZ KALMA KORKUSUNA SON!

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

misafir ~ 11 yıl önce
arkadaşlar bir yerden duymuştum sunexpress'te type eğitimi tamamlanmadan 3 senelik iş sözleşmesi yapıyormuş peki eğitimde başarısız olan bir pilot sırf sözleşmeden dolayı işe mi alınıyor? bir de bu type eğitimi ne kadar süreyle devam ediyor bu konular hakkında bilgisi olanlar varsa rica etsem yardımcı olabilir mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garanti ~ 11 yıl önce
Yarinin garantisi olmayan bu ulkede arkadaslar neyin garantisini veriyorlar,nerede is varmiski acaba biz aydami yasiyoruz yoksa baska bir boyuttamiyiz ?? Onune gelen garanti veriyor bende size ac kalma rezil olma garantisi veriyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hepimiz enayiyiz. ~ 11 yıl önce
Kendi bunyesinde calisan pilotlara dogru durust maas borcunu odemeyen bir sirket boyle reklam yaparak milleti iyi uyutuyor. Helal, ne diyim, cin bunlar cin........ Bizler de enayi.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Aday ~ 11 yıl önce
Level 4 ingilizce seviyesi KPDS yada TOEFL PBT için kaça eşit oluyor bilen var mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kanmayın, ~ 11 yıl önce
yahu arkadaşlar yapmayın kim bu ülkede garanti verir. yapmayın sakın diycem ama bana kim inanırki? bu reklamları niye vermeye başladılar biliyormsunuz çünkü talep azaldı millet uyandı yüzlerce işsiz var, yapmayın derim ama siz bilirsiniz en iyisi girin başlayın ve görün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Garanti ~ 11 yıl önce
Madem o kadar "garanti"den bahsediyorlar, yapsınlar THY gibi. Sınavsa sınav, mülakatsa mülakat. Ver eğitimini, yap 10 yıllık çalışma sözleşmeni. Kes masrafını maaştan. Öpeyim ellerinden. 125 bin ATPL+60 bin tip parası verebilecek kadar cesur olanın zaten en az o kadar iş bulma şansı var....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
guzel reklam ~ 11 yıl önce
guzel reklam olmus. Garanti veriliyorsa mecburi hizmet karsiligi olmali. Oyle "sen simdi parayi ver biz seni ise yerlestirecegiz" diye garanti olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
10 yıllık ~ 11 yıl önce
10 yıllık noter tastikli ve maaşınızın yazılı olduğu bir sözleşme isteyin bakalım. o sözleşmeye imza atıyorlar mı. süper pazarlama taktiği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maaş'tan kesinti ~ 11 yıl önce
Tamam o zaman tarkim sözleşmede eğitimdeki başarı kıstaslarını belirtsin eğitim bedelini de mezuniyetten sonra TKjET de çalışırken maaşından kesinti yaparak tahsil etsin. İşte o zaman adam gibi iş garantisi olmaz mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
243. işsiz pilot ~ 11 yıl önce
yahu arkadaşlar kanmayın , bu işe henüz bulaşmadı iseniz kanmayın ! Piyasadaki tüm pilotlar iş buldu da , olamayanlara garanti veriliyor...yapmayın ..kanmayın...ailenizi yuvanızı feda etmeyin.Hiç bir şey göründüğü gibi değil sonra çok üzülürsünüz.Bunu Tarkim Uçuş Okulunu kötülemek için yazmıyorum sektörün ve işsiz kalan pilotların durumunu gerçekci olarak yaşadığım ve yaşandığını en yakınlarımda gördüğüm için yazıyorum. Aday arkadaş DUR! ve bir kez daha düşün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000