17 Eylül 2011, Cumartesi 07:50:34

İSRAİL'İN CASUS UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ...

Azerbaycan'ın Ermeni işgali altındaki Hocalı'da düşürülen İnsansız Hava Aracının, İsrail'e ait casus uçak olduğu iddia edildi...
Azerbaycan`ın işgal altındaki ili Hocalı`da Ermeni işgalci kuvvetlerinin “Azerbaycan`a ait insansız hava aracı vuruldu” haberi yayınlanması ülkeye bomba gibi düştü.
 
Bu haberin ardından bir açıklama yapan Azerbaycan Savunma Basın Danışmanı Eldar Sabiroğlu, “İşgal altındaki Yukarı Karabağ'a düşen İHA`nın Azerbaycan devletine ait olmadığı” açıklamasını yaptı.
 
Fakat haberde yer alan bölgede düşen insansız hava aracının Azerbaycan’a ait olduğunu gösteren hiçbir simgeye rastlanmıyor
 
Olayla ilgili yapılan incelemede bazı ayrıntılar dikkat çekiyor.
Diplomatik kaynaklar düşen insansız uçağın İsrail'e ait olduğunu öne sürdü.
 
AZERİ İHA'LARI BAYRAKLARLA SÜSLENMİŞTİ
 
26 Haziran tarihinde Bakü`de düzenlenen askeri geçit töreninde Azerbaycan İHA’ları, Azerbaycan bayrağıyla süslendiği biliniyor.. Bu bilgi Ermenistan basınının verdiği haberle ilgili bazı şüpheleri artırdı.
İsminin gizli kalmasını isteyen Türk diplomasisine yakın bir kaynağın yaptığı açıklamada İsrail parmağını gözler önüne serdi. Diplomat konuyla ilgili şunları aktardı:
 
DÜŞEN İHA'LAR İSRAİL'İN İDDİASI
 
“İşgal Altındaki Yukarı Karabağ’da gerçekten böyle bir olay yaşandı. Fakat uçak Azerbaycan Hava Kuvvetleri`ne değil, İsrail Hava Kuvvetleri’ne aitti. Uçak Ermenistan veya işgal altındaki Yukarı Karabağ’daki askeri üsten kalkarak İran’la ilgili keşif uçuşu yaptı. Böylece, Azerbaycan’ın işgal altındaki toprakları Ermeniler için sadece uyuşturucu trafiği, terörcü sığınağı değil, gizli operasyonlar ve askeri istihbarat için üs haline gelmiş.”
 
Aynı kaynak, İsrail`in son dönemlerde insansız hava araçlarını tüm Orta Doğu bölgesinde kullandığını aktarırken anlaşılan nedenler yüzünden belirtilen bilginin doğruluğunu kontrol etmek mümkün gözükmüyor.
 
Fakat konuyla ilgili bazı soru işaretleri de yok değil. Özellikle, “12 Eylül tarihinde meydana gelen olayın ardından 2 gün geçtikten sonra 14 Eylül`de yayınlandı?.” sorusu kafaları kurcalıyor
 
Azerbaycan, bağımsızlığının 20. yılı törenlerinde Azerbaycan üretimi olan “Karankuş” ve “Şahin” İHA`larını sergilemişti. Bu cihazlar düşmanın arka cephesinde keşif yürütmek için en modern ve etkili teknolojidir.
 
Kaynaklar, Azerbaycan`ın Orbiter-2M ve Aerostar`ın yanı sıra, İsrail`den alınan Hermes 450 İHA`sını da kullandığını belirtiyor. Sözü geçen Türk diplomatik kaynak, ayrılıkçıların Youtube`de yerleştirdikleri “mahvedilen pilotsuz uçağın” videosuna dikkat çekti. Kazaya uğramış uçakta (videonun 1:42 dakikası) Kalgari`de (Alberta, Kanada) faaliyet gösteren NovAtel şirketinin ürettiği ürünler üzerine vurduğu amblem açık şekilde görülüyor.
 
NovAtel yüksek netliğe sahip GNSS hisseleri üretiyor. İsrail bu şirketten yeni kuşak pilotsuz uçakları – Hermes 1500 (1997) ve Hermez 900 (2009), Hermes 180 (2002) için DGPS sistemleri alıyor.
 
Azerbaycan Hava Kuvvetler`inde kullanılan İsrail üretimi olan pilotsuz uçak Hermes 450 (1994)`dür.
İSRAİL'İN CASUS UÇAĞI DÜŞÜRÜLDÜ...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000