10 Eylül 2011, Cumartesi 12:50:38

İSRAİL UÇUŞLARI BİTME NOKTASINDA...

İsrailli bir grup turistin İstanbul Havalimanı'ndaki kontrollerinin, İsrail basınınca 'gözaltına alındılar' diye yansıtılması 'One minute' ve 'Mavi Marmaza' krizleriyle sekteye uğrayan turizmi sıfıra indirdi...
  • SCUD Bayrami da neymis ???? Saddamin Israile yolladigi SCUD füzelerinin yildönümümü acaba ?????
  • israil orada olmasa zaten problemler kendiliğinden sıfırlanır,harbiden 500 bin israilliye bu ülkenin ihtiyacı yok .adamlar yeni motor geliştiriyoruz bahanesiyle Heronları yollamıyor,yahu bunlardan alınacak silahla kendimizi vurmassak şaşarım adamlar pkk yı yıllarca büyüttü besledi,eksik olsun ondan gelecek her türlü fayda ayrıca israille komşuluk ilişkimiz yokki Türkiyenin sınırları bildiğim kadarıyla aynı yoksa suriyeyi aldıkmı? akp veya Tayyip Erdoğana zerre kadar sempatim yok,buna rağmen yaptığı harektlerde başka bir amaç yok ise tebrik ediyor ve destekliyorum bu ülke israilsizde yapabilir .
  • ben bu dunyadanimda , sen adin gibi sanal takiliyorsun herhalde , olur en kisa zamanda biraz okurum , sende birak simulatorle oynamayi gerceklerle ilgilen biraz
  • Iyi guzel de, komsularla sifir problem filan.... o olaya ne oldu ben anlamadim? Yok Israillilere ihtiyac yokmus, onun yerine baskasi gelirmis. Herkese ihtiyacimiz var, 500bin kisi azmi? Neden boyle gecimsiz cocuklar gibi davraniyoruz? Simdi Israil Kudus'e Turkler giremez dese naapcen?
  • Hizrisz turist yazısını yazan arkadaş; sen bu dünyadanmısın? :) kim kime haddini bildirmiş? komik olma lütfen, az biraz oku!
  • adamlar ucakta ne varsa caliyor , duty free satisina cikilmiyordu israil ucuslarinda ,tum israil nufusu ne kadarki onlardan Turkiyeye gelecek turist sayisi ne olsun ? Tayyip Erdogani ve israillilere haddini bildiren tum yetkilileri Kutluyorum , umarim bir yumusama soz konusu olmazda Dis siyasetimiz icin sahsiyetsiz damgasi yemeyiz
  • otelin televizyon tupunu bile calan turiste ihtiyacimiz yok gelmesin hirsiz turist ulkemize...
  • Gelmemeleri için zorluklar çıkaralım bence.
  • onların 3 kuruş paralarına sanki ihtiyacımız vardı gelmezseniz gelmeyin isteyen yok
  • Ah, bir de türkçe öğrenseydik, değil mi?
İsrail ile Türkiye arasında 'One minute' olayı ile başlayan ve ardından 'Mavi Marmara' ile artan gerginlik, BM raporunun açıklanması ve İstanbul Havalimanı'nda bir grup İsrailli turistin kontrolünün İsrail basınınca gözaltı olayı şeklinde lanse edilmesi turizm ilişkilerini tamamen bitirdi. 2008'de 558 bin İsrailli turist sayısı 'One minute' olayı sonrasında 2009'da 311 bine düştü. İki ülke arasındaki ikinci büyük kriz olan 31 Mayıs 2010'da yaşanan Mavi Marmara olayının yaşandığı yıl İsrail'den gelen turist sayısı 109 bine geriledi. Bu yıl ise Ağustos sonu itibariyle 25 bin 818 İsrailli tatil için Antalya'yı tercih etti. İsrail'den Antalya'ya turist getiren Pamfilya Turizm'in Antalya Bölge Müdürü Cihan Çelebi, "Uçaklar iptal olmaya başladı. Zaten pek beklenti yoktu ama bir umut vardı. One minute olayından önceki sayılar yok artık. O yıllarda 500-600 bin iken, 100 binlerin altına düştü. İsrail pazarında talep yok artık" dedi. 
 
'One minute' ile başlayan krizin çok büyük etki yaptığını ama ona rağmen şirket olarak 45 bin İsrailli'yi Antalya'ya taşıdıklarını belirten Belmondo Travel şirket ortağı Koray Turan, asıl darbeyi vuran olayın Mavi Marmara olduğunu söyledi. Turan, şunları söyledi: 
 
"Her şeyin bitişi ise İstanbul havalimanındaki kontrol olayı oldu. İstanbul'da yaşanan olay tamamen turizm ilişkilerimizi kesti" dedi. Son dönemde iki ülke arasında yaşanan gerginlik nedeniyle tüm rezervasyonların iptal edildiğini belirten Turan, "Bugün Tel Aviv'den en son uçağımız geldi boş bir şekilde, içerisinde 35-40 kişi vardı sadece. Burada konaklayanları geri götürmek için mecburen geldi" diye konuştu. 
 
Ağustos ayında İsrail'den 4 bin kişi getirdiklerini belirten Kalanit Tours Genel Müdürü Serdar Ünsalan, Eylül'de planlanan haftada 4 uçuş sayısını ise yaşanan olaylar nedeniyle ikiye düşürdüklerini söyledi. Serdar Ünsalan, mevcut şartlarda işlerini sürdürmeye çalıştıklarını ve 9- 20 Ekim tarihlerindeki İsrail'in Scud Bayramı'nda belki bir yoğunluk yaşanabileceğini dile getirdi.

Son Dakika
İSRAİL UÇUŞLARI BİTME NOKTASINDA...

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 13 yıl önce
SCUD Bayrami da neymis ???? Saddamin Israile yolladigi SCUD füzelerinin yildönümümü acaba ?????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
israil orada olmasa zaten problemler kendiliğinden sıfırlanır,harbiden 500 bin israilliye bu ülkenin ihtiyacı yok .adamlar yeni motor geliştiriyoruz bahanesiyle Heronları yollamıyor,yahu bunlardan alınacak silahla kendimizi vurmassak şaşarım adamlar pkk yı yıllarca büyüttü besledi,eksik olsun ondan gelecek her türlü fayda ayrıca israille komşuluk ilişkimiz yokki Türkiyenin sınırları bildiğim kadarıyla aynı yoksa suriyeyi aldıkmı? akp veya Tayyip Erdoğana zerre kadar sempatim yok,buna rağmen yaptığı harektlerde başka bir amaç yok ise tebrik ediyor ve destekliyorum bu ülke israilsizde yapabilir .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
ben bu dunyadanimda , sen adin gibi sanal takiliyorsun herhalde , olur en kisa zamanda biraz okurum , sende birak simulatorle oynamayi gerceklerle ilgilen biraz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Iyi guzel de, komsularla sifir problem filan.... o olaya ne oldu ben anlamadim? Yok Israillilere ihtiyac yokmus, onun yerine baskasi gelirmis. Herkese ihtiyacimiz var, 500bin kisi azmi? Neden boyle gecimsiz cocuklar gibi davraniyoruz? Simdi Israil Kudus'e Turkler giremez dese naapcen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Hizrisz turist yazısını yazan arkadaş; sen bu dünyadanmısın? :) kim kime haddini bildirmiş? komik olma lütfen, az biraz oku!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
adamlar ucakta ne varsa caliyor , duty free satisina cikilmiyordu israil ucuslarinda ,tum israil nufusu ne kadarki onlardan Turkiyeye gelecek turist sayisi ne olsun ? Tayyip Erdogani ve israillilere haddini bildiren tum yetkilileri Kutluyorum , umarim bir yumusama soz konusu olmazda Dis siyasetimiz icin sahsiyetsiz damgasi yemeyiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
otelin televizyon tupunu bile calan turiste ihtiyacimiz yok gelmesin hirsiz turist ulkemize...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Gelmemeleri için zorluklar çıkaralım bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
onların 3 kuruş paralarına sanki ihtiyacımız vardı gelmezseniz gelmeyin isteyen yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ah, bir de türkçe öğrenseydik, değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000