13 Eylül 2011, Salı 14:52:00

İSRAİL UÇAKLARI DOST LİSTESİNDEN ÇIKARTILDI!

Aselsan, savaş uçağı ve gemilerde 'dost-düşman' ayrımı yapan yazılımın yerlisini yazdı. 'Dost ülke' görünen İsrail bu kategoriden çıkarken, sistem F-16'lara monte edildi.
  • Yabancıları bırakalım da, biz kendimizi kendimizden ve birbirimizden nasıl koruruz onu düşünelim bence. Uçmaya çalıştı diye Hezarfen Ahmet Çelebi'yi sürgüne gönderen, Ramazan ayında yabancılar bile saygı gösterip dışarıda yemek yemezken gayet rahat ve iştahli bir şekilde kokulu lahmacunları hüpleten, belki Google'a rakip olacak bir şirket olabilecekken Google'ın vereceği birkaç bin dolar maaşa şirketi Google'a satıp onlar için eleman olarak çalışmaya başlayan, hemen herkesi iflah edecek Dolar zengini Arap turistlere yüz çevirip Allah'ın aç Ruslarına burada bedava tatil yaptıran, 8-10 doğum yapıp tarlada çalıştıktan sonra kendine bakmaya hali kalmayan kadınlarını dövüp yabancılara ağzı sulanan bir milletiz ne de olsa.
  • İsrail, ABD, vs hepsi palavra. Türk'ün Türk'ten başka ve daha güçlü bir düşmanı yok. O kadar şirket çalışanı şikayet ediyor ama hadi hep baraber istifa edelim ya da yönetime karşı çıkalım desen yanında kimse yok, herkes kuzu. Emeğinin karşılığı ile karnını doyurmak için bile yanındakine güvenemezken bir savaş çıksa canını kime emanet edeceksin? Aptal ve pısırık dostum olacağına akıllı düşmanım olsun beri gelsin.
  • siz kendinizi kandırın israil istesin şimdi f 16 larımızı istediği zaman vurur niyemi basit içimizdeki mossadları cıkarmazsanız her zaman tehdit dir.isterse şu an türkiyeyi karıştıracak kadar ajanı ve seveni var.ama bu adamlar bu kadar beklediklerine göre kesin bi yerden cıkıcak bu kadar susmaları bunu yazın bi kenara
  • iff diye bahsedilen, 3 / 5 dijitlik bir rakaminin bir radyo tarafindan yayinlanmasindan baska birsey degildir. sorgulayici sizin bagladiginiz degerle yayinlananin esligine bakar. Muthis kolay bir seyir. Her halde adamlar butun radyolari acik gelmeyeceker. Bu durumda konusmayan adamin cinsi tespit edilebiliyor mu? ( eN Ci Ti Re) Organize isler filmindeki "dayak nedir niye atilir?!!" hatirlayin:) Egitim sart..................
  • Neyseki bu iş sonunda başarılmış ve mühendislerimiz boşuna ölmemişlerdir. Her şeye rağmen bu işi sonuna kadar götürenlere bu millet minettar kalacaktır.
  • Ölen mühendislerimizin "intihar"larının soruşturulması için ailelerinden gelen talep doğrultusunda soruşturma açılmış, askeri bir konu olduğu için de olay askeri savcılığa devredilmiş. 2 yıl boyunca olayı araştırmış olan sivil savcıdan sonra TSK'nın çok "zeki"Komser Colombo ruhlu savcısının 5 günlük incelemesi neticesinde olayın %100 intihar olduğu sonucuna varılmış ve dosya kapatılmıştır. AKP'ye yüklenen ordu severlerin bilgisine. --Volvo--
  • AMA BİZ GLOBALİZ adamların ajanları topu tüfeği cirit atıyo memlektde,yol geçen hanı anlicanız
  • TSK'nın aklı 3 sene önce mı başına geldi? Ağlama duvarlarında sümküren Paşaları unutmadı bu millet! Artık kimse yemiyor bunları Ferhat.... Sende yeme....
  • BU MILLI YAZILIMLARLA ILGILI AKP IKTIDARI DESTEK VERMEMISTIR BIZZAT TSK NIN GIRISIMLERIYLE FAALIYETE GECTI HEMDE 3 YILDAN BERI BIZ ZATEN MILLI YAZILIMLARI KULLANIYORUZ HAVA KUVVETLERIMIZDE BIRILERI ORTAMI SOGUTMAYA GÖZ BOYAMAYA CALISMASIN AKP IKTIDARI ÖLEN MÜHENDSILERE SAHIP CIKSAYDI YA ????? FERHAT DEMIRCI TC-JGA UCUYORUM.com AILESINDEN
  • arkadaşım türkiye ak parti döneminde küresel bir güç oluyosa neden o mühendislerimizin ölümüne intihar süsü verilmesine izin veriyor neden susuyor hem kimin küresel güç olduğu meydanda sahnelerde konuşması propaganda yapması kolay tabi bu palavralara inanmayın lütfen!!!
Türk - İsrail ilişkileri hergeçen gün biraz daha gerilirken, Türkiye savunma alanında kritik bir teknolojiyi hayata geçirdi. Başta F-16’lar olmak üzere savaş uçakları, Savaş Gemileri ve Denizaltılarda Dost/Düşman ayrımı yapan teknoloji ASELSAN tarafından yerli olarak üretildi. Böylece ABD’den satın alınan F-16 savaş uçaklarının hafızasındaki yazılım nedeniyle İsrail’i ‘dost ülke’ olarak gördüğü için İsrail hedeflerine ateş edememe engeli kalkmış oldu.

F-16’lar tamam sıra gemilerde
Star'ın haberine göre; Dost düşman tanıma tanıtma sistemi olarak bilinen IFF (Identification Friend and Foe) sistemi ASELSAN tarafından tamamen yerli olarak üretilip kullanıma sunuldu. İki yılda tamamlanan ve Milli IFF olarak anılan cihazla Türkiye; Dost/Düşman ayrımını kendisi yapabilecek. Türkiye’ye ait unsurların tamamının birbirini tanımasını sağlayacak sistem dost atışı nedeniyle zaiyat verilmesi ihtimalini de ortadan kaldırıyor.

Sistemin tam işlemesi için uçaklara, gemilere ve denizaltılara monte edilmesi gerekiyor. Bütün testlerden başarıyla geçen sistem şuan F-16’lara monte edildi. Kısa sürede Türk Deniz unsurlarının tamamına monte edilmesi bekleniyor. Milli IFF, askeri alanda hava gözetleme ve seyrüsefer kontrolünde, hava savunma sistemlerinde, deniz ve sahil güvenlik kontrolünde ve hedef ile ilgili irtifa, kuyruk numarası, görev bilgilerinin toplanmasını sağlayacak.

ABD İsrail’e açık kod veriyordu
Bugüne dek yurt dışından “hazır alım” biçiminde tedarik edilen ve kapalı olarak gelen sistemde Türk Savaş Unsurları, NATO unsurlarının tamamıyla birlikte NATO’ya üye olmamasına rağmen İsrail’i de “dost unsur” olarak görüyordu. ABD, İsrail uçaklarına sözkonusu yazılımı açık kod olarak verdiği için, İsrail istediği değişikliği yapabiliyor ve Türkiye’nin elindeki yazılımı da görebiliyordu. Bu İsrail’i ABD kadar avantajlı duruma getiriyordu. Milli IFF’yle bu avantaj kırılmış oldu. Bu sistemin yazılımıyla ilgilenen 3 ASELSAN mühendisi geçen yıllarda şüpheli biçimde ölmüştü.

‘Dost’a istese de atış yapamıyor
Türk savaş uçakları ve gemileri, radarda dost unsur olarak görülen hedeflere istese de atış yapamıyor. Başbakan Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Akdeniz’de daha sık görülecek Türk Deniz Kuvvetleri’nin dost/düşman ayrımı da yeni sistemle değişmiş oldu. ABD Patentli IFF Sistemi’nde “dost unsur” olarak görülen İsrail Güçleri; Milli IFF’de dost unsur olarak görülmüyor.

Sistemin çözülmesi çok güç
Rakiplerinden üstün özelliklere sahip olan Milli IFF’nin en önemli özelliği zaman bilgisinin kullanılması. Kripto birimi, zaman bilgisini kullanarak üretilen kripto verilerini belli aralıklarla değiştiriyor. Düşman unsur mevcut kriptoyu çözene kadar, uçak, gemi, denizaltılardaki kriptoların tamamı yenilenmiş oluyor.

Hepsi de ‘dost -düşman’ uzmanı
ASELSAN’da görev yapan 3 mühendisin birbiri ardına gerçekleşen şüpheli ölümü ‘intihar’ denilerek kapatılmıştı. Ancak, Gölcük Donanma Komutanlığı’nın zulasında ele geçirilen belgeler üzerine intihar denen olaylarla ilgili dosya yeniden açılmıştı.
İSRAİL UÇAKLARI DOST LİSTESİNDEN ÇIKARTILDI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Misafir ~ 13 yıl önce
Yabancıları bırakalım da, biz kendimizi kendimizden ve birbirimizden nasıl koruruz onu düşünelim bence. Uçmaya çalıştı diye Hezarfen Ahmet Çelebi'yi sürgüne gönderen, Ramazan ayında yabancılar bile saygı gösterip dışarıda yemek yemezken gayet rahat ve iştahli bir şekilde kokulu lahmacunları hüpleten, belki Google'a rakip olacak bir şirket olabilecekken Google'ın vereceği birkaç bin dolar maaşa şirketi Google'a satıp onlar için eleman olarak çalışmaya başlayan, hemen herkesi iflah edecek Dolar zengini Arap turistlere yüz çevirip Allah'ın aç Ruslarına burada bedava tatil yaptıran, 8-10 doğum yapıp tarlada çalıştıktan sonra kendine bakmaya hali kalmayan kadınlarını dövüp yabancılara ağzı sulanan bir milletiz ne de olsa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
İsrail, ABD, vs hepsi palavra. Türk'ün Türk'ten başka ve daha güçlü bir düşmanı yok. O kadar şirket çalışanı şikayet ediyor ama hadi hep baraber istifa edelim ya da yönetime karşı çıkalım desen yanında kimse yok, herkes kuzu. Emeğinin karşılığı ile karnını doyurmak için bile yanındakine güvenemezken bir savaş çıksa canını kime emanet edeceksin? Aptal ve pısırık dostum olacağına akıllı düşmanım olsun beri gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
siz kendinizi kandırın israil istesin şimdi f 16 larımızı istediği zaman vurur niyemi basit içimizdeki mossadları cıkarmazsanız her zaman tehdit dir.isterse şu an türkiyeyi karıştıracak kadar ajanı ve seveni var.ama bu adamlar bu kadar beklediklerine göre kesin bi yerden cıkıcak bu kadar susmaları bunu yazın bi kenara

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iff diye bahsedilen, 3 / 5 dijitlik bir rakaminin bir radyo tarafindan yayinlanmasindan baska birsey degildir. sorgulayici sizin bagladiginiz degerle yayinlananin esligine bakar. Muthis kolay bir seyir. Her halde adamlar butun radyolari acik gelmeyeceker. Bu durumda konusmayan adamin cinsi tespit edilebiliyor mu? ( eN Ci Ti Re) Organize isler filmindeki "dayak nedir niye atilir?!!" hatirlayin:) Egitim sart..................

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Neyseki bu iş sonunda başarılmış ve mühendislerimiz boşuna ölmemişlerdir. Her şeye rağmen bu işi sonuna kadar götürenlere bu millet minettar kalacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ölen mühendislerimizin "intihar"larının soruşturulması için ailelerinden gelen talep doğrultusunda soruşturma açılmış, askeri bir konu olduğu için de olay askeri savcılığa devredilmiş. 2 yıl boyunca olayı araştırmış olan sivil savcıdan sonra TSK'nın çok "zeki"Komser Colombo ruhlu savcısının 5 günlük incelemesi neticesinde olayın %100 intihar olduğu sonucuna varılmış ve dosya kapatılmıştır. AKP'ye yüklenen ordu severlerin bilgisine. --Volvo--

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
AMA BİZ GLOBALİZ adamların ajanları topu tüfeği cirit atıyo memlektde,yol geçen hanı anlicanız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
TSK'nın aklı 3 sene önce mı başına geldi? Ağlama duvarlarında sümküren Paşaları unutmadı bu millet! Artık kimse yemiyor bunları Ferhat.... Sende yeme....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BU MILLI YAZILIMLARLA ILGILI AKP IKTIDARI DESTEK VERMEMISTIR BIZZAT TSK NIN GIRISIMLERIYLE FAALIYETE GECTI HEMDE 3 YILDAN BERI BIZ ZATEN MILLI YAZILIMLARI KULLANIYORUZ HAVA KUVVETLERIMIZDE BIRILERI ORTAMI SOGUTMAYA GÖZ BOYAMAYA CALISMASIN AKP IKTIDARI ÖLEN MÜHENDSILERE SAHIP CIKSAYDI YA ????? FERHAT DEMIRCI TC-JGA UCUYORUM.com AILESINDEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
arkadaşım türkiye ak parti döneminde küresel bir güç oluyosa neden o mühendislerimizin ölümüne intihar süsü verilmesine izin veriyor neden susuyor hem kimin küresel güç olduğu meydanda sahnelerde konuşması propaganda yapması kolay tabi bu palavralara inanmayın lütfen!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000