01 Ağustos 2022, Pazartesi 09:09:24

İsrail F-35 uçuşlarını durdurdu

İsrail Hava Kuvvetleri, F-35 savaş uçaklarının koltuklarında sorun bulunmasının ardından uçuşlarını durdurdu.
  • Zaten iyi uçak değil yaa, yaramaz. F16 daha iyi. Hatta F16 nın da en iyileri blok30 olanları yani orijinal Amerikan üretimi. Sonrakiler Çin’den geliyor özellikle blok 70 çok kalitesiz olmuş. İyi ki onu da almadık. F84 süper mesela. İki filo da f100 olsa kimse tutamaz bu coğrafyada böyle bir gücü herkes korkar…
  • Bizim astronotlar olsa her şartta uçardı.

İsrail Hava Kuvvetleri, F-35 savaş uçaklarının koltuklarında sorun bulunmasının ardından uçuşlarını durdurdu.

İsrail Savunma Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada; “İsrail Hava Kuvvetleri, F-35 savaş uçaklarının fırlatma koltuklarında düşük riskli olarak değerlendirilen bir güvenlik bulgusu hakkında bilgi aldı. Ayrıca, önümüzdeki 90 gün boyunca testlerin yapılması için bir talimat alındı.” ifadeleri kullanıldı.

Bu bağlamda 29 Temmuz 2022 tarihinde ABD Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, F-35 filosunun geçici olarak uçuşlarının durdurulduğu belirtilmişti.

Savaş uçağı ile ilgili sorunun fırlatma koltuğunda kullanılan kartuşlarla ilgili olduğu aktarıldı. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Lockheed Martin, kullanıcılar ile yakından çalışıldığını ifade etti. (defenceturk)

İsrail F-35 uçuşlarını durdurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (5)

F35 ~ 2 yıl önce
Zaten iyi uçak değil yaa, yaramaz. F16 daha iyi. Hatta F16 nın da en iyileri blok30 olanları yani orijinal Amerikan üretimi. Sonrakiler Çin’den geliyor özellikle blok 70 çok kalitesiz olmuş. İyi ki onu da almadık. F84 süper mesela. İki filo da f100 olsa kimse tutamaz bu coğrafyada böyle bir gücü herkes korkar…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun yok ~ 2 yıl önce
Bizim astronotlar olsa her şartta uçardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorunmu var ~ 2 yıl önce
Kisiel birseymi yasadin ve unutamdin aslan, bir psikologa gitmelisin
yersen ~ 2 yıl önce
Kıskandın mı?
F35 - A380 ~ 2 yıl önce
Bence F35 bugüne kadar harcanmış olan büyük paralar nedeniyle mecburen kullanımdadır. Yüksek işletme maliyeti, yazılımın üreticiye sadakati, sürekli duyulan yapısal sorunlar bu uçağı uzun vadede verimsiz hale getirecektir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000