23 Şubat 2015, Pazartesi 08:18:52

İSRAİL ABD'DEN F-35 ALACAK

İsrail ile ABD arasında F-35 savaş uçağı alımı sözleşmesi imzalandı.
  • Yahu birakin F35'leri tam bir fiyasko. Ruslarla zamaninda isbirligi yapip Sukhoi Pak-fa alacaktik, hem 5.nesil hemde stabil! Bir Hindistan kadar olamadik.
  • 2,8 milyar doların içinde mevcut israil altyapısına uyum ve ekipman transferi de var.. Dolayısıyla teknoloji transferini de içeriyor...Türkiye muhtemelen bu projeden çekilecek ..şu ana kadar projeye sadece bir uçak parası kadar katkı yapmış türkiye, 110 uçak için 25 milyar dolar ödeme yapacak...Şu anki f-16 ların birim maliyetlerinin 25 milyon dolar civarında iken bir anda 200 milyon dolarlık uçaklar hem bakım hem de ilk alım maliyetleri açısından türkiyeyi zorlayacaktır..Muhtemelen bu rakam 20-30 gibi bir rakama çekilecek, sonrasında f-35 sebebi ile diğer ülkelerde boşa çıkan f-16 lar envantere alınacaktır.
  • Biz sataydik:))
  • Sözde F35 üreticisi bir ülke olarak biz neyi alıyoruz seneye? :)
  • 14 tane ucaga 2.8 milyar dolar vermek askeriye harcanan parayla dunya cennet olurdu ,insanlarda ciddi bi beyin hastaligi var belli dunyayi daha kotu bi yer haline getirmek icin var gucuyle calisiyolar

İsrail ile ABD arasında F-35 savaş uçağı alımı sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre, İsrail ABD'den 2,8 milyar dolara 14 F-35 uçağı satın alacak. İsrail'in, ABD ile imzaladığı anlaşma kapsamında 14 adet F-35 savaş uçağı alımını sonuçlandırdığı bildirildi. 

İsrail Radyosu'nun haberine göre, ABD'de bulunan İsrail Savunma Bakanlığı yetkilileri ile ABD arasında imzalanan anlaşma kapsamında İsrail, 2,8 milyar dolara 14 adet F-35 müşterek taarruz jeti (JSF) satın alacak.

İsrail, 2010 yılının Eylül ayında ABD'den her bireri 110 milyon dolara mal olan 19 adet F-35 satın almıştı. Son anlaşmayla beraber İsrail'in satın aldığı F-35 sayısı 33'e yükseldi. 

ABD'de bulunan İsrail Savunma Bakanlığı delegasyonu başkanı Aharon Marmarosh ise basına yaptığı açıklamada, ilk iki F-35 jetinin 2016'da İsrail'e teslim edileceğini belirtirken, geri kalan jetlerin de 2021'e kadar teslim alınacağını kaydetti. 

İSRAİL ABD'DEN F-35 ALACAK

Yorumlar Tüm Yorumlar (9)

Fly ~ 9 yıl önce
Yahu birakin F35'leri tam bir fiyasko. Ruslarla zamaninda isbirligi yapip Sukhoi Pak-fa alacaktik, hem 5.nesil hemde stabil! Bir Hindistan kadar olamadik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hobi ~ 9 yıl önce
abd ve natonun esaretinden kurtuldugumuz gün en güzelini alabiliriz
Misafir-Duayen ~ 9 yıl önce
2,8 milyar doların içinde mevcut israil altyapısına uyum ve ekipman transferi de var.. Dolayısıyla teknoloji transferini de içeriyor...Türkiye muhtemelen bu projeden çekilecek ..şu ana kadar projeye sadece bir uçak parası kadar katkı yapmış türkiye, 110 uçak için 25 milyar dolar ödeme yapacak...Şu anki f-16 ların birim maliyetlerinin 25 milyon dolar civarında iken bir anda 200 milyon dolarlık uçaklar hem bakım hem de ilk alım maliyetleri açısından türkiyeyi zorlayacaktır..Muhtemelen bu rakam 20-30 gibi bir rakama çekilecek, sonrasında f-35 sebebi ile diğer ülkelerde boşa çıkan f-16 lar envantere alınacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
duayen abime ~ 9 yıl önce
İyi güzel keşke projeden çekilsek kendi projemize yatırsak o paraları lakin HvKK uçağa öyle bir hayran ki bırakmaz gibi geliyor bana.
Biz ~ 9 yıl önce
Biz sataydik:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne iş ~ 9 yıl önce
Sözde F35 üreticisi bir ülke olarak biz neyi alıyoruz seneye? :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HARRANLI ~ 9 yıl önce
nijeryalı futbolcu babayarroyu alıyoruz seneye
f ~ 9 yıl önce
14 tane ucaga 2.8 milyar dolar vermek askeriye harcanan parayla dunya cennet olurdu ,insanlarda ciddi bi beyin hastaligi var belli dunyayi daha kotu bi yer haline getirmek icin var gucuyle calisiyolar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kimin parası ~ 9 yıl önce
israil abde den yıllık 3 milyar dolar askeri hibe aldığından uçaklarda bedavaya gelecek, biz kendi işimize bakalım TF-X ne alemde ?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000