30 Kasım 2021, Salı 16:10:28

Isparta uçak kazasının üzerinden 14 yıl geçti

Bugün 30 Kasım... 14 yıl önce Isparta'daki uçak kazasıyla sivil havacılık tarihine kazınan bugün Türkiye'yi yasa boğmuştu.
  • Herkes biliyordu geminin su aldığını. Kanunları, kuralları, tecrübeleri dinlemediler. Hatalar zinciri kırılmadı; ortada zincir bile kalmamıştı. En ucuza verdiler, ucuz etin yahnisine; 3 kuruşa temah ettiler. Bir daha dışardan uçak kiralamayacağım” diye salya sümük ağlayan “patron”; daha 1 ay geçmeden yeni kurulan bir şirketin uçağını kiraladı. O şirket de 3 ay sonra battı zaten. Kurallar kanla yazılmıştır ama okumasını bilmeyen absürt, liyakatsiz, ciddiyetsiz, kendini dahi zanneden patronlar, patron yalakası yöneticiler olduktan sonra biz daha çok yas tutarız.
  • Maalesef çok çabuk unutuyoruz.
  • Bu kazanın oluşuyla ilgili sorumlular şu anda neredeler? WF şirketinin Sahibi, Genel Müdürü, Uçuş İşletme Başkanı, Teknik Başkan, Sivil Havacılık Genel Müdürü, vs vs...
  • Toryum alanındaki hocaların hepsi rahmetli oldu , devlet biliyor suikast olduğunu
  • Yargı kararları neden uygulanmıyor?
  • Tamamen teknik başkan, teknik müdür ve genel müdür olan amatörler ve iş bilmeyenler yüzünden bu kaza meydana geldi. Asıl suçlu olanlar teknik başkan, ki sonra sivil havacılık form 4 adı ile bilinen yetki belgesini iptal etti, genel müdür de ceza almalı idi. Yazık oldu.

Bugün 30 Kasım... 14 yıl önce Isparta'daki uçak kazasıyla sivil havacılık tarihine kazınan bugün Türkiye'yi yasa boğmuştu.

World Focus Havayolları'na ait TC-AKM kuyruk tescilli uçak, Atlasjet adına gerçekleştirdiği operasyonda Isparta Süleyman Demirel Havalimanı'na inişe geçtiği sırada Keçiborlu'da Türbetepe Mevkii'nde düşmüştü. Kazada 50 yolcu ve 7 mürettebat hayatını kaybetmişti.

30 Kasım 2007'de gerçekleşen kaza sonrası yaşanan idari, bakım, otorite-denetim ve eğitim konusunda eksiklikler mahkemeye taşınmıştı. Alınan kararlara itiraz edildi. Kazadan tam 9 yıl sonra Yargıtay, Dünyaya Bakış Hava Taşımacılık AŞ'nin ortağı, genel müdürü ve teknik müdürü 11 yıl 8'er ay, bakım müdürü ise 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

AirportHaber Ailesi olarak elim kazada hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz.

Isparta uçak kazasının üzerinden 14 yıl geçti

Yorumlar Tüm Yorumlar (6)

Kpt ~ 2 yıl önce
Herkes biliyordu geminin su aldığını. Kanunları, kuralları, tecrübeleri dinlemediler. Hatalar zinciri kırılmadı; ortada zincir bile kalmamıştı. En ucuza verdiler, ucuz etin yahnisine; 3 kuruşa temah ettiler. Bir daha dışardan uçak kiralamayacağım” diye salya sümük ağlayan “patron”; daha 1 ay geçmeden yeni kurulan bir şirketin uçağını kiraladı. O şirket de 3 ay sonra battı zaten. Kurallar kanla yazılmıştır ama okumasını bilmeyen absürt, liyakatsiz, ciddiyetsiz, kendini dahi zanneden patronlar, patron yalakası yöneticiler olduktan sonra biz daha çok yas tutarız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vah gidene... ~ 2 yıl önce
Maalesef çok çabuk unutuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çok yazık ~ 2 yıl önce
Bu kazanın oluşuyla ilgili sorumlular şu anda neredeler? WF şirketinin Sahibi, Genel Müdürü, Uçuş İşletme Başkanı, Teknik Başkan, Sivil Havacılık Genel Müdürü, vs vs...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaza değil Suikast ~ 2 yıl önce
Toryum alanındaki hocaların hepsi rahmetli oldu , devlet biliyor suikast olduğunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonuç ~ 2 yıl önce
Yargı kararları neden uygulanmıyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 2 yıl önce
Tamamen teknik başkan, teknik müdür ve genel müdür olan amatörler ve iş bilmeyenler yüzünden bu kaza meydana geldi. Asıl suçlu olanlar teknik başkan, ki sonra sivil havacılık form 4 adı ile bilinen yetki belgesini iptal etti, genel müdür de ceza almalı idi. Yazık oldu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000