02 Ekim 2015, Cuma 13:13:00

Isparta için kargo talebi

Isparta'da üretilen tarımsal ve hayvansal ürünlerde işlem hacmini her geçen yıl artırarak Isparta ekonomisinin katma değerinin artmasını sağlayan Isparta Ticaret Borsası (ITB), Isparta ihracatında hayati öneme sahip öneriyi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda gündeme getirdi.
  • Talebinizi kargo havayollarına ilettiniz mi? Hangi frekansta, ne kadar kargonuz, nereye taşınacak.
  • Aslında iyi olur. Ürünlerin Akdeniz ve Kuzey Afrika ülkeleri ile Ortadoğu ülkelerine ulaşması zaman açısından kazandırabilir. Haaa...bir de unutmamak lazım. Isparta dağları malum uçaklar için engel oluşturuyor. Bundan sonra olacak olan dağa pul gibi yapışma veya dağa inme gibi saçmalıklarda uçaktaki yolcuların hemen kargoya alınarak, kutulanıp gönderilmeleri daha pratik olacaktır....Ne dersiniz beceriksiz yöneticiler?
  • Kesinlikle uygulanmalı...bir Uşaklı olarak destekliyorum

Isparta'da üretilen tarımsal ve hayvansal ürünlerde işlem hacmini her geçen yıl artırarak Isparta ekonomisinin katma değerinin artmasını sağlayan Isparta Ticaret Borsası (ITB), Isparta ihracatında hayati öneme sahip öneriyi Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda gündeme getirdi.

Yalvaç Ticaret Sanayi Odası, Isparta Ticaret Sanayi Odası ve Isparta Ticaret Borsası olarak, Başbakana sunulan raporda, ömrü kısa olan yaş sebze ve meyvenin en kısa sürede yurt dışına gönderilmesi için Süleyman Demirel Havalimanı'nın ürünlerin taşınacağı kargo hizmetine açılması istendi.

GEMİ İHRACATINDA AKSAKLIKLAR YAŞANIYOR

Elma üretiminde en büyük sorunun dış pazar olduğuna vurgu yapan ITB Başkanı Ahmet Adar, "Irak'ta, Suriye'de etrafımızdaki 30 kilometrelik çember dairemizdeki komşu ülkelerde yaşanan sıkıntılar var. Bu sıkıntıların en kısa sürede çözüme kavuşması temennimiz. Mısır'da yaşan sorunlardan ötürü deniz yoluyla gidecek olan ürün gidemiyor. Isparta'nın ürettiği ürünleri daha hızlı şekilde yurt dışına gönderebilme kabiliyetine sahip olması için Ticaret Borsası olarak bir gündem belirledik. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından düzenlenen, Başbakanımızın da katıldığı 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası'nda Yalvaç Ticaret Sanayi Odası, Isparta Ticaret Sanayi Odası ve Isparta Ticaret Borsası olarak, Başbakanımıza rapor sunduk. Belirlediğimiz gündem maddesi Isparta'da üretilen yaş sebze ve meyvenin ihracatında, ürün ömrünün kısa olması ve komşu ülkelerdeki karışıklıklar dolayısıyla gemi ile yapılan ihracatta yaşanan aksaklıkların ihracatımızı etkilemesiydi" dedi.

EN KISA SÜREDE YURT DIŞINA GİDECEK

Isparta ihracat hacminin büyük kısmını yaş ürünler oluşturduğu için ihracatta havayolu kargosunun kullanılmasıyla sürenin azalmasından ötürü ürünlerin bozulma riskinin ortadan kalkacağına işaret eden Adar, "Aynı zamanda taleplere kısa sürede cevap vererek yurt dışındaki pazarlarda hakimiyetin sağlanması oldu. Bunun için de sadece THY tarafından iç hat seferi düzenlenen Süleyman Demirel Havalimanı'nda iç hat sefer yoğunluğunun düşük olması nedeniyle buraya havayolu kargo imkanı sağlandığı takdirde ihracat hacmimizin ve hızımızın ciddi artış kaydedeceğini öngördük. Havayolu kargo ile ihracatta lojistik giderlerine özel indirim ve destek sağlanması durumunda hem ihracat gelişecek hem de firmalarımızın yurt dışında rekabet gücü artacaktır. Bu öneri, TOBB tarafından yayınlanan 8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası kitabında da yer aldı. Şimdi de bu konuda havalimanında bir takım çalışmalar yapıldığını biliyoruz. Burada bir soğuk hava deposu kurarak, yaş sebze ve meyve ürünlerinin yurt dışına havayoluyla ihraç edilmesini sağlamak istiyoruz" diye konuştu.

Isparta için kargo talebi

Yorumlar

Tamam da.. ~ 8 yıl önce
Talebinizi kargo havayollarına ilettiniz mi? Hangi frekansta, ne kadar kargonuz, nereye taşınacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B-52 ~ 8 yıl önce
Aslında iyi olur. Ürünlerin Akdeniz ve Kuzey Afrika ülkeleri ile Ortadoğu ülkelerine ulaşması zaman açısından kazandırabilir. Haaa...bir de unutmamak lazım. Isparta dağları malum uçaklar için engel oluşturuyor. Bundan sonra olacak olan dağa pul gibi yapışma veya dağa inme gibi saçmalıklarda uçaktaki yolcuların hemen kargoya alınarak, kutulanıp gönderilmeleri daha pratik olacaktır....Ne dersiniz beceriksiz yöneticiler?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 8 yıl önce
Kesinlikle uygulanmalı...bir Uşaklı olarak destekliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000