29 Mayıs 2009, Cuma 08:15:28

Isparta Havalimanı için süreç devam ediyor

Isparta Valisi Ali Haydar Öner, Ankara Etimesgut`ta faaliyet gösteren Kara Havacılık Okul Komutanlığının Süleyman Demirel Havalimanı`na taşınmasına ilişkin sürecin devam ettiğini bildirdi.

Vali Öner, Kara Havacılık Okulunun eğitim faaliyetleri için Süleyman Demirel Havalimanı`nda yer tahsisine ilişkin protokolün geçen yıl imzalandığını belirterek, ``Kara Havacılık Okulu Komutanlığının Isparta`ya taşınmasıyla ilgili kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Tahsis işlemleri tamamlandıktan sonra Isparta`ya taşınacak`` dedi.

İmzalanan protokolde ``eğitim faaliyetlerinin sivil havacılık faaliyetlerini engellememesi`` şartının bulunduğunu söyleyen Vali Öner, Kara Havacılık Okul Komutanlığı eğitim faaliyetlerinin Süleyman Demirel Havalimanı`nda yapılması sırasında sivil havacılık faaliyetlerinin de devam edeceğini, buna engel teşkil edecek bir durum olmayacağını kaydetti. AKP Isparta Milletvekili M. Sait Dilek de her yıl yurt içi ve yurt dışından 1000 civarında pilotun burada eğitim göreceğini belirterek, en az 2 bin pilotla 10 bin sivil memurun da Isparta`ya gelmesinin beklendiğini kaydetti.

Isparta Havalimanı için süreç devam ediyor

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000