19 Eylül 2015, Cumartesi 14:01:09

İspanya'da jetine el konulan işadamları kim?

İspanya, Türk iş adamlarına ait üç uçağı alıkoymuş. Nedeni ise çok ilginç...
  • iyi de kimse yolcularin pasaportlarini,vizelerini vs sormamis mi ? her onune gelen kontrolsuz,sorgusuz ucak kiralayip avrupaya gidebiliyor mu ? eger oyleyse ben de bir ucak kiralayayim istedigim ulkeye gideyim iltica edeyim olur mu !!!
  • Riza sarraftir kesin birinin sahibi
  • Bunları görmek için çok uzağa bakmaya gerek yok. Pegasusun, Beyrut Adana seferleri. Güya charter, güya tur şirketi. Uçak Suriyeli dolu.
  • O pilotlardan birisi de benim. Hani şu hep bizi kandırdılar diyen tepedekiler gibi bizi de kandırdılar. Çok mağdur durumdayız.
  • Anlayamadigim bu yolcularin kim ve nere gittigini neden arastirmamislar. Bu durumda insan kacakciigina yardim etmis oluyonuz bununda cezsi buyuk hangi vasita icinde geldilerse o vasitaya el konulur ve bu durumda yani ucaklara ve pilotlarda hapis cezsinda bile carptila bilinir.Nasil boyle bir duruma dusmusler hayret.Gecmis osun
  • İşadamları kim? Uçakların sahipleri kim? Öğrenelim.
  • Alenen adam kaçırma olayı. Bırakın uçakları geri almayı, Şirketin Lisansı da Pilotların lisansları da gider. Aldıkları paraya değmişmidir acaba?
  • Kesin alamazlar.:)
  • Hangi işadamının uçakları ? Hangi firmaya ait ? Haber değeri olmayan bir dedikodu olmuş.
  • Yazıda bir takım mantıksızlıklar var: 1. Barcelona'ya gitmek için uçuş planı dolduran uçaklara nasıl iç hatlar çıkıştan yolcu binebiliyor ? 2. Eğer bu uçaklar yurtiçi bir alana gitmek için uçuş planı yaptıysa, nasıl havalandıktan sonra yurdışına yönlenebiliyor. 3. Yolcular İç Hatlardan çıkış yaparken hangi uçağa gideceğini söylemeden çıkış yapabiliyorlar mı ? 4. Onların hangi uçağa gittiğini kimse takip etmiyor mu ? Yolcu listesi önceden onaylanmıyor mu ? 5. Biz Schengen ülkeleri için çıkış yaparken defalarca vize kontrolü yapılırken, onlar İspanya'ya gidecek bir uçağa nasıl binmişler. Yok eğer vizeleri varsa zaten kaçak mülteci sayılmazlar. Bu iş çetrefilli. SAW'daki yönetici ve görevlilerin derhal açığa alınarak, soruşturma yapılması gerekir. Bir göz yumma olmasa, bu işin yapılabilmesi olanaksız. Yok eğer çaktırmadan yapılmışsa, bu seferde sorumluların beceriksizliklerinden açığa alınmaları gerekir. Saygılar

Son dönemin en önemli sorunları sıralamasında mülteci sorunu kuşkusuz ilk sıralarda yer alır. Özellikle Suriyeli mültecilerin durumu her geçen gün daha da zorlaşıyor. Gün geçmiyor ki gazetelerde bu konuda haber yer almasın.

Özellikle insan tacirlerinin neden olduğu büyük dramları, ibretlik öyküleri basında sürekli yer alıyor. Patlak botlar, nefes almanın mümkün olmadığı konteyner vakaları insan tacirlerinin zalimliğini anlatıyor.

Bu konuda geçen hafta kulağımıza gelen bir kulisi paylaşmak istedik. İddia o ki insan tacirleri yepyeni bir yol keşfetmiş. Ve havayolunu kullanmaya başlamışlar. Son olarak ise söz konusu tacirler üç iş adamına ait özel bir jet kiralamış.

Malum birçok iş insanı özel jetini kendi kullanımı olmadığı dönemde kiralar. Bu sistem Türkiye’ye özgü bir durum olmadığı gibi tüm dünyada da böyle. Size bir talep geldiğinde uçağın uygunluk durumuna göre uçağınızı kiraya verirsiniz. İzinler alınır. Uçaklar gider gelir…

Buraya kadar her şey normal. İşte insan tacirleri de bu durumu bildiği için üç adet özel jeti kiralamışlar. Yine iddia o ki İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan iç hatlar çıkışlı olmak üzere özel uçakların giriş bölgesinden Suriyeli göçmenleri uçaklara bindirmişler. Ve uçaklar havalanmış. İstikamet İspanya Barcelona…

İzinleri olduğu için doğal olarak uçaklar iniş yapmış. Ve havacılık kurallarına göre o ülkenin topraklarına ayak basan Suriyeliler iltica hakkı almışlar…

Ancak sorun tam da bu noktada başlamış. İspanyol yetkililer bu üç uçağı alıkoyarak beklemeye almış. Durum uçak sahiplerine haber verilmiş. Uçakların sahibi olan iş adamları hemen hukuki işlemlere başlamışlar…

Ancak uçaklar hala Barcelona Havaalanı’nda bağlıymış. Ve iddiaya göre asıl önemlisi bu konuda İspanyol yetkililerin uçakları bırakmaya niyeti yokmuş. Bakalım bu üç iş insanı uçaklarını alabilmeyi başarabilecekler mi?

Para Dergisi

İspanya'da jetine el konulan işadamları kim?

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

nasil yani ? ~ 9 yıl önce
iyi de kimse yolcularin pasaportlarini,vizelerini vs sormamis mi ? her onune gelen kontrolsuz,sorgusuz ucak kiralayip avrupaya gidebiliyor mu ? eger oyleyse ben de bir ucak kiralayayim istedigim ulkeye gideyim iltica edeyim olur mu !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
773 ~ 9 yıl önce
Riza sarraftir kesin birinin sahibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahah ~ 9 yıl önce
Bunları görmek için çok uzağa bakmaya gerek yok. Pegasusun, Beyrut Adana seferleri. Güya charter, güya tur şirketi. Uçak Suriyeli dolu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olay Doğrudur ~ 9 yıl önce
O pilotlardan birisi de benim. Hani şu hep bizi kandırdılar diyen tepedekiler gibi bizi de kandırdılar. Çok mağdur durumdayız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 9 yıl önce
Anlayamadigim bu yolcularin kim ve nere gittigini neden arastirmamislar. Bu durumda insan kacakciigina yardim etmis oluyonuz bununda cezsi buyuk hangi vasita icinde geldilerse o vasitaya el konulur ve bu durumda yani ucaklara ve pilotlarda hapis cezsinda bile carptila bilinir.Nasil boyle bir duruma dusmusler hayret.Gecmis osun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uydurma haber ~ 9 yıl önce
Bir pilot olarak sizi temin ederim ki bu haber yalan yanlış uydurma bir haberdir. Böyle bir olayın gerçekleşmesinin imkanı yoktur. Eğer gerçek bir haber olsa bu şirketlerin adı verilirdi zaten. Business piyasasında böyle bir olayı bilen yok. Eğer böyle bir olay olsaydı ortalık çalkalanırdı.
Kimlerin ~ 9 yıl önce
İşadamları kim? Uçakların sahipleri kim? Öğrenelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adam Kaçırma ~ 9 yıl önce
Alenen adam kaçırma olayı. Bırakın uçakları geri almayı, Şirketin Lisansı da Pilotların lisansları da gider. Aldıkları paraya değmişmidir acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bir ~ 9 yıl önce
Kesin alamazlar.:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haber değil ~ 9 yıl önce
Hangi işadamının uçakları ? Hangi firmaya ait ? Haber değeri olmayan bir dedikodu olmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 9 yıl önce
Yazıda bir takım mantıksızlıklar var: 1. Barcelona'ya gitmek için uçuş planı dolduran uçaklara nasıl iç hatlar çıkıştan yolcu binebiliyor ? 2. Eğer bu uçaklar yurtiçi bir alana gitmek için uçuş planı yaptıysa, nasıl havalandıktan sonra yurdışına yönlenebiliyor. 3. Yolcular İç Hatlardan çıkış yaparken hangi uçağa gideceğini söylemeden çıkış yapabiliyorlar mı ? 4. Onların hangi uçağa gittiğini kimse takip etmiyor mu ? Yolcu listesi önceden onaylanmıyor mu ? 5. Biz Schengen ülkeleri için çıkış yaparken defalarca vize kontrolü yapılırken, onlar İspanya'ya gidecek bir uçağa nasıl binmişler. Yok eğer vizeleri varsa zaten kaçak mülteci sayılmazlar. Bu iş çetrefilli. SAW'daki yönetici ve görevlilerin derhal açığa alınarak, soruşturma yapılması gerekir. Bir göz yumma olmasa, bu işin yapılabilmesi olanaksız. Yok eğer çaktırmadan yapılmışsa, bu seferde sorumluların beceriksizliklerinden açığa alınmaları gerekir. Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000