25 Haziran 2022, Cumartesi 15:20:02

İspanya 20 adet Eurofighter alacak

İspanyol Hava Kuvvetleri, Halcon programı kapsamında 20 adet Eurofighter savaş uçağı satın almak için sözleşme imzaladı.

İspanyol Hava Kuvvetleri, Halcon programı kapsamında 20 adet Eurofighter savaş uçağı satın almak için sözleşme imzaladı.

NATO Eurofighter ve Tornado Yönetim Ajansı (NETMA), 20 adet yeni nesil Eurofighter jetinin satın alınması için önemli bir sözleşme imzaladı. Halcon programı olarak bilinen sipariş, Kanarya Adasında bulunan İspanyol Hava Kuvvetleri tarafından işletilen F-18 filosunun yerine 16 adet tek kişilik ve 4 adet iki kişilik koltuktan oluşan  bir E-Scan (Elektronik taramalı) radar donanımlı savaş uçağı filosunun teslimatını kapsayacak.

Bu sözleşme ile İspanyol Hava Kuvvetleri, Eurofighter filosunu 90 adet uçağa ulaştıracak. İlk teslimatı 2026’da yapılacak olan yeni uçaklar İspanyol Hava Kuvvetleri savaş filosu Avrupa’da geliştirilen en modern savaş uçağı Eurofighter ile NATO müttefiklerini güçlendirecek ve önemli yer edinecek. 2030 yılına kadar endüstriyel faaliyetlerini güvence altına alacak.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Airbus Defence and Space CEO’su Mike Schoellhorn, “Bu ek sipariş, İspanya’nın yalnızca Eurofighter’a sahip olmasına ek olarak aynı zamanda kalkınma ve endüstriyel çevreye olan bağlılığını da pekiştiriyor. Müşteriye en çok ihtiyaç duyulan zamanda Avrupa savunmasına ilişkin sağlam duruş sergilediği için teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Kanarya Adaları’ndaki Gando isimli üste kullanılacak

2.043 milyar Euro değerindeki satın alma, 14 Aralık 2021’de İspanya Bakanlar Kurulu tarafından onaylanmıştı. Satın alım, Eurofighter savaş uçaklarının yanı sıra motorları, simülatörü ve gerekli destek hizmetlerini içeriyor.

2003’ten bu yana İspanyol Hava Kuvvetleri, Eurofighter’ı Morón (11.Kanat) ve Albacete (14.Kanat) hava üslerinden işleterek İspanya topraklarını güvence altına alıyor. Bu bağlamda İspanya, Baltıklar ve daha yakın zamanlarda Karadeniz’deki farklı Hava Devriye görevleri ile NATO’nun merkezinde kilit rol oynamaktadır. Bu yeni uçakların gelmesiyle İspanya, 46. Kanat’a ev sahipliği yapan Kanarya Adaları’ndaki Gando isimli üçüncü üste Eurofighter ile donatılacak. (defenceturk)

İspanya 20 adet Eurofighter alacak

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000