22 Ekim 2008, Çarşamba 08:03:30

İsmet Uçağı, 29 Ekim'de hazır olacak

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Atatürk ve Uğur mumcu Bulvarının kesiştiği noktaya yerleştirilecek olan İsmet Uçağı tamamlanmak üzere.
  • Ormanlar yanarken Türk Hava Kurumu'na Muğlalılar olarak bir yangın söndürme uçağı alın; adını "Muğla İsmet" koyun, hem ormanlarımız bir nebze yanmaktan korunsun, hem de Muğla İsmet tayyaresinin adı gerçekten havacılık literatüründe tescil edilmiş olsun.Bence Muğlalılar bu parayı toplar ve Muğla çevresinde görev yapacak bir yangın söndürme uçağı alır...
  • Atatürk zamanın da uçak yapıp satan bu ülke insanları bu uçağı görünce derin derin düşünmeli?

Muğla’ya mecburi iniş yaptıktan sonra Muğlalı ustalar tarafından tamir edilen ve Kurtuluş Savaşı’nda Batı Cephesinde Türk pilotlar tarafından kullanılan İsmet Uçağı’nın birebir maketi Muğla Belediyesi tarafından yapılıyor.

Muğla Belediyesi tarafından hayata geçirilen “İsmet Anı Uçağı” projesinde ölçüleri ve teknik bilgileri İngiliz Havacılık Müzesinden elde edildikten sonra Muğla Belediyesi Atölyelerinde yine Muğlalı ustalar tarafından yapımına başlandı. Yaklaşık 3 ay süren çalışmalardan sonra İsmet Uçağının birebir ölçülerinde maketi yapıldı. Uçağın pervanesi ise ODTÜ tarafından orijinal ölçülerde ve şeklinde yapıldı.

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, İsmet Uçağı’nın Muğla Belediyesi bünyesinde çalışan ustalar tarafından yapımının gerçekleştirileceğini ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına yetiştirileceğini söylemişti. İsmet Uçağı planlandığı gibi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramında Uğur Mumcu ve Atatürk Bulvarlarının kesiştiği alanda bir platform üzerene monte edilecek. Uçağın yerleştirileceği platform çevresindeki düzenleme çalışmaları başlatılırken, atölyelerden taşınması ise parçalanarak yapılacak. Uçağın gövdesi ve kanatları ayrı ayrı taşındıktan sonra platformun üzerine montajı yapılacak ve boyanacak. 2 metrelik platform üzerine monte edilecek uçağın yükseliği ise 6 metre olacak.

Platform ve düzenleme çalışmaları hakkında bilgi veren Muğla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Salih Tufan, “Uçağın yapım çalışmaları bitme aşamasında. Uçağın monte edileceği platformun ve çevresinin çalışmalarına başladık. Işıklandırmasını da yapacağız. Muğla’ya gelen bütün yerli ve yabancı misafirlerimiz kentimize giriş ve çıkışlarda uçağı rahatlıkla görebilecekler. Açılış 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerinin bitimi sonrası saat 13.00’de gerçekleştirilecek. Bütün Muğlalıları açılışa bekliyoruz. Belediyemiz açılışa katılmak isteyen vatandaşlarımız için ücretsiz olarak otobüs seferleri düzenledi” dedi.

İsmet Uçağı, 29 Ekim'de hazır olacak

Yorumlar

Bırakın artık bu işleri!!! ~ 16 yıl önce
Ormanlar yanarken Türk Hava Kurumu'na Muğlalılar olarak bir yangın söndürme uçağı alın; adını "Muğla İsmet" koyun, hem ormanlarımız bir nebze yanmaktan korunsun, hem de Muğla İsmet tayyaresinin adı gerçekten havacılık literatüründe tescil edilmiş olsun.Bence Muğlalılar bu parayı toplar ve Muğla çevresinde görev yapacak bir yangın söndürme uçağı alır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AE ~ 16 yıl önce
Atatürk zamanın da uçak yapıp satan bu ülke insanları bu uçağı görünce derin derin düşünmeli?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000