27 Ekim 2015, Salı 07:25:48

İsmail Demir'den yerli savaş uçağı açıklaması

Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, milli muharip uçağı konusunda kavramsal tasarımla oluşturulan 3 modele ilişkin henüz karar verilmediğini bildirdi.
  • Bir müsteşar olarak öncelikle şu sanayideki başarısız ekiplerin temizlenmesi konusunda sizden çok umutluyduk.Ve benim haberim yok açıklaması hiç olmamış size, inşallah bunları gazeteciler carptirmistir yine (!).... O ekipler onu gazeteye verdiyse sonunda size onu seçtirir hiç merak etmeyin. 2023 te de 15 yil uzatma isterler. Anladınız siz ....
  • Burada ucagi uretecek 3d printerin markasi netlesmemis galiba degil mi ? ben öyle anladım
  • Açıklamayı yapmış noktayı koymuş. Evet haberci arkadaşlar nereden geldi bu haber? Top sizde
  • Ucaktan gemiye silahtan arabaya, helikopterden ucak koprusune kadar son gunlerde ne kadar cok haber duyuyorum... Disa bagimli bi ulkenin bu gelismeleri elbette ki yabancilar tarafindan yakinen takip ediliyordur.. turkiyenin bu guclenme hareketinin engellemenin onune gecmenin bi yolu ve uluslararasi yaptirimi yok..celme takmanin tek bi yolu var o da..terör.... Bir de sizin gibi kendi ulkesini yorumlarda asagilamaya calisan ezikler.. siz istemeseniz de Turkiye yukselisine ve ekonomik tam bagimsizlik mucadelesine devam edecek..
  • Her kuşu yaptında o kaldı :))
  • karar vermedik henüz belki savaş uçağı değil atlı karınca yapıcaz:) gizli gizli!!!
  • karar vermemişler henüz::)) uçak yapacak kafaya bak. komedi her şeyimiz.

Savunma Sanayii Müsteşarı (SSM) İsmail Demir, milli muharip uçağı konusunda kavramsal tasarımla oluşturulan 3 modele ilişkin henüz karar verilmediğini bildirdi. Demir, uçağa yönelik benzetmelere ilişkin, "Tamamen bizim gündemimiz dışında olan ve nereden geldiğini anlamadığım bir konu" dedi.

Demir, Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) tarafından düzenlenen Stratejik Hava Savunma Sistemleri ve Türkiye'nin Yol Haritası Paneli'nde basın mensuplarının gündemdeki konulara ilişkin sorularını yanıtladı.

"Bugün basına düşen haber var. Beni çok şaşırttı. Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ/TAI) yaptığı bir sunumu almış birisi, karar verildiği, seçildiğiyle ilgili bir şey. Kavramsal tasarımla oluşturulan 3 model içerisinde 'şunu seçtik' demedik henüz. Bu proje yürütülürken Türkiye'nin bu konudaki teknik yetkinlik seviyesine ve tecrübesine baktığımızda bir yabancı destek sağlayıcıyla çalışmak zaten ana prensiplerden biriydi. Diğer türlü projenin belirsizliğe gitme ihtimalini de düşünmemiz gerekiyor. Bütün dünyada olduğu gibi bu tür projelerin uzmanlıkların içine katılarak yürütülmesi gayet tabii bir olaydır. Şu anda teknik destek sağlayıcı firmanın seçimi sürecindeyiz teklifler elimizde. O seçimden sonra beraberce tasarlama sürecine gireceğiz."

Savunma sanayisi projelerine yönelik millilik, yerlilik kavramlarına yönelik yanlış değerlendirmelerde bulunulduğunu dile getiren Demir, şöyle konuştu:

"Millilik, yerlilik kavramları çoğu zaman karıştırılıyor. Yararlanabileceğimiz her türlü destekten yararlanarak proje geliştirmek durumundayız. Bunun yabancı bir firma olmasında bir mahsur yok ama asıl olan bizim için burada bu tasarım ve geliştirme sürecine tamamen hakim olmamız. Uçağın, Çin'in ürettiği uçağa benzediği yine basında yer aldı. Bir resim alınıp, koyulup 'şuna benzediği' yorumu tamamen gündemimiz dışında olan ve nereden geldiğini anlamadığım bir konu. Göklerde ne zaman olacağına yönelik bir süre vermek zor. Daha önce 2023, prototipimizin hazır olduğu tarih olarak söylenmişti. Bu hedefi tekrar tutturmak için çalışmalar devam ediyor."

İsmail Demir'den yerli savaş uçağı açıklaması

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

ne komik ~ 8 yıl önce
Bir müsteşar olarak öncelikle şu sanayideki başarısız ekiplerin temizlenmesi konusunda sizden çok umutluyduk.Ve benim haberim yok açıklaması hiç olmamış size, inşallah bunları gazeteciler carptirmistir yine (!).... O ekipler onu gazeteye verdiyse sonunda size onu seçtirir hiç merak etmeyin. 2023 te de 15 yil uzatma isterler. Anladınız siz ....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rezalet ~ 8 yıl önce
Burada ucagi uretecek 3d printerin markasi netlesmemis galiba degil mi ? ben öyle anladım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
helal olsun ~ 8 yıl önce
Açıklamayı yapmış noktayı koymuş. Evet haberci arkadaşlar nereden geldi bu haber? Top sizde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik ~ 8 yıl önce
Ucaktan gemiye silahtan arabaya, helikopterden ucak koprusune kadar son gunlerde ne kadar cok haber duyuyorum... Disa bagimli bi ulkenin bu gelismeleri elbette ki yabancilar tarafindan yakinen takip ediliyordur.. turkiyenin bu guclenme hareketinin engellemenin onune gecmenin bi yolu ve uluslararasi yaptirimi yok..celme takmanin tek bi yolu var o da..terör.... Bir de sizin gibi kendi ulkesini yorumlarda asagilamaya calisan ezikler.. siz istemeseniz de Turkiye yukselisine ve ekonomik tam bagimsizlik mucadelesine devam edecek..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rdg ~ 8 yıl önce
Olay ney biliyormusunuz. Lafım size değil ama yeri burası sanırım. Büyüme güçlenme kalkınma vs sadece tayyipe bağlı sadece o badem ve sadece %40 bağlıymışda gerisi bunlara taşmış algısı. Türkiye büyür ama önce şu hırsız yiyicilerden silkinmeli önce.
iPhone Uygulaması ~ 8 yıl önce
Her kuşu yaptında o kaldı :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
karar:) ~ 8 yıl önce
karar vermedik henüz belki savaş uçağı değil atlı karınca yapıcaz:) gizli gizli!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zavallı ~ 8 yıl önce
kendini aşağılamayı seven zavallı birisin sana göre Türkiye bişeyi yapamaz dimi cahil bu iller böyle ha diye olmaz bu projenin başında Türkiyenin en zeki insanları ODTÜlü İTÜ lü boğaziçili mühendisler var bunalr bilmiyor sen biliyorsun dimi
atlı karınca ~ 8 yıl önce
atlı karınca şaapsın seni..
hakan ~ 8 yıl önce
karar vermemişler henüz::)) uçak yapacak kafaya bak. komedi her şeyimiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000