28 Mart 2023, Salı 13:10:11

İsmail Demir'den Hürjet ve Milli Muharip Uçak hakkında yeni açıklamalar

Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, katıldığı bir TV programında HÜRJET ile ilgili çok önemli detayları paylaştı.
  • Sn.İsmail Demir adam gibi adam vatancı miliyetçi dürüst zeki çalışkan ülkesini yürekten sevip hizmetini gece gündüz demeden bu millete adamış görevini ailesine tercih eden geleceğimizi tüm dünyaya karşı kuvvetlice şekillendirmek adına var gücüyle çalışan Temel Hocamla birlikte Allah yolunuzu açık eylesn.Nice başarılara İnşaallah
  • dev ekranı varmış. süper tamam o zaman. konsol oyunları oynarsınız bol bol
  • 20 yıldır her seçim öncesi bu balonları uçuruyorsunuz. Ayıp, gına geldi millete. Bu saatten sonra Marsa da gitseniz, F-15 te yapsanız nafile, film bitti, geçmiş olsun. Herkes emekliliğe hazırlansın

Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir, katıldığı bir TV programında HÜRJET ile ilgili çok önemli detayları paylaştı. İsmail Demir, HÜRJET ne zaman göklerde olacak sorusuna da yanıt verdi. İsmail Demir, "Birkaç deneme uçuşu olacak. Arkadaşlarımız gün sayıyor" ifadelerini kullandı.

Savunma Sanayii (SSB) Başkanı İsmail Demir canlı yayında savunma sanayii projelerine ilişkin açıklamalarda bulunuyor. İsmail Demir'in açıklamaları şu şekilde:

"Bu çatı altında 4-5 tane çok önemli proje paralel yürüyor. Bunlardan birisi de HÜRJET. Türkiye’nin ilk jet insanlı uçağı olacak. Uçuşunu bekliyoruz. 

Kendi hava kuvvetlerimizin pilot eğitiminde kullanacağı uçağı ortaya çıkarmış oluyoruz. Sadece eğitim uçağı olarak kalmayacağını belirtiyoruz. Ufak tefek değişikliklerle yakın hava destek uçağı olarak da kullanılacak bir uçak olacak.

Milli Muharip Uçak (MMU) çok daha gelişmiş kabiliyetlere sahip bir uçak olacak. Madem böyle bir uçak yaptınız harekat alanında ihtiyaç olması durumunda silahlandırılarak kullanılması için deneme yapmakta fayda var. Çeşitli kullanım alanları açısından MMU başka, HÜRJET başka. 

En önemlisi ilk jet eğitim uçağı tecrübemiz HÜRJET ile oldu.

HÜRJET’İN KOKPİTİ YERLİ VE MİLLİ OLARAK MI TASARLANDI?

Yerli ve milli, dünyada modern uçakların kokpiti burada var. Büyük ekranımız var, bugün baktığımızda F-35'te gördüğünüz kokpitten geri kalır tarafı yok. Yerli imkanlarla yaptığımız bir kokpit.

HÜRJET NE ZAMAN GÖKLERDE OLACAK?

Gün sayıyoruz. Önümüzdeki 1 ay içerisinde buradan birden jet uçağı sesi duyarlarsa bu HÜRJET’tir. Birkaç deneme uçuşu olacak. Arkadaşlarımız gün sayıyor. Önümüzdeki 1 ayı bekleyelim, göklerde bir jet uçağı sesi duyacağız.

Çok sayıda sipariş bekliyoruz. Uçağımız uçmaya başladıktan sonra test amaçlı veri almayı hedefleyen cihazlarımız var. Bunlardan gelen verilerle beraber uçağımızın tasarım aşamasında planlanan performans parametrelerini ne kadar gerçekleştirdiğini görmüş olacağız. Bu bir süreç, oradan gelecek verilerle karar safhasına gideceğiz. Arzumun en kısa zamanda envantere almak.

Bazı şeyler hızlı olsun diye yerli olmayan bazı unsurlar koyduk. Bütün sistemlerde hedefimiz yüzde 90 yerlilikle uçağımızı çıkarmaktır.

MİLLİ MUHARİP UÇAKTA İLK UÇUŞ NASIL PLANLANIYOR?

MMU şu anda motorunu çalıştırdı pist başı yapabiliyor. Tabi pistteki koşulları ile beraber veriler akmaya başlayacak. Motor çalıştırmaları, testleri olacak. Ondan sonra biz daha net şekilde gün vermeyi tercih ederiz. 2026-2025 demiştik belki 2024’e çekeriz diyoruz. Bizi izlemeye devam edin diyoruz. Uçtuğu zaman hep beraber kutlayalım. " (Milliyet)

İsmail Demir'den Hürjet ve Milli Muharip Uçak hakkında yeni açıklamalar

Yorumlar

hakan ~ 1 yıl önce
Sn.İsmail Demir adam gibi adam vatancı miliyetçi dürüst zeki çalışkan ülkesini yürekten sevip hizmetini gece gündüz demeden bu millete adamış görevini ailesine tercih eden geleceğimizi tüm dünyaya karşı kuvvetlice şekillendirmek adına var gücüyle çalışan Temel Hocamla birlikte Allah yolunuzu açık eylesn.Nice başarılara İnşaallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakan rumuzuna ~ 1 yıl önce
Milliyetçi,dürüst,ülkesini seven adam torpil yapar,yaptırır mı,siyasi güçle haksız kazanç elde eder mi,aile boyu Amerikan vatandaşı olur mu? Bu sözler kerameti kendinden menkul, Thy'den binlerce insanı haksız yere atan temel hocan ! için de geçerli ey yağcı,yalaka, sahibinin sesi!
komiksiniz ~ 1 yıl önce
dev ekranı varmış. süper tamam o zaman. konsol oyunları oynarsınız bol bol

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kel Ali ~ 1 yıl önce
20 yıldır her seçim öncesi bu balonları uçuruyorsunuz. Ayıp, gına geldi millete. Bu saatten sonra Marsa da gitseniz, F-15 te yapsanız nafile, film bitti, geçmiş olsun. Herkes emekliliğe hazırlansın

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000