30 Mayıs 2022, Pazartesi 12:40:30

İSG'de sendika krizi büyüyor

Sabiha Gökçen işletmecisi İSG'de sendikal örgütlenme süreci devam ederken çalışanlar sürecin uzamasından dolayı huzursuz. Bugüne kadar yönetim üst kademesi dahil 90'a yakın prsonel işten ayrılırken
  • Tüm sendikaların işciye genelde faydası olur, ama bazılarının faydası daha çok işveren ve kendilerine dir (çalışanlarının çoğu cahil ya da siyasal saiklerle üye olanlar) sarı sendikalardır. Diskin dışındakilerin tamamı kendilerine ve işverene çalışır, işverenle göstermelik pazarlık yaparlar, fedekarlık gerektiği zaman hep çalışandan beklenir bunu bilmeye ya cahildir ya da kör, sağırdır, ya da işveren/ üst yönetimin kölesidir
  • Anayasal hakkına saygı göstermeyip, personeli dinliyoruz ayağına personelden sakınılan bonkörlük "great place to work"e tanınır, tonla para ödenir, sonuç koca bir hüsran. Personelin %50'sinden fazlası sendika istemiş buna direnmenin gereği yok, mevcut sendikaya "yetkiyi" versinler, ondan sonra "etkiyi" görsünler. GPTW anketinden nasıl %85 alınır ve sertifika kapılır, cümle aleme gösterilir, yoksa maskeli mevcut baloya devam edilir. Disk gelirse havacılık sektörü komunistlerin eline geçer korkusu soğuk savaş zamanından kalma bir korku bunu geride bırakmak gerek.
  • İSG Çalışanları olarak bir çoğumuz arkadaş kurbanı olduk, sendika çatısı altında olmak istemeyen ama arkadaş baskısından üye olan ve ya üyelikten ayrılmaya çekinenler var…
  • Dalga geçer gibi verilen maaş hiç bir yan gelir yok aldıgımız maaş 5300 tl ödediğimiz ev kirası 3000 tl.yöneticilere sesleniyorum bir ay bizim yerimize maaşları değişelim siz bu parayla geçiniz hayatın zorluğunu görün.sonra neden sendikaya üye oldugumuzu sorgulayın
  • Disk’ten başka sendika bulamadınız mı ?
  • Devlet kurumlarının bile sendikası varken biz işçilerin neden sendikalı olması bazılarının zoruna gidiyor. Çalışanlar olarak sadece sahte gülücükler değil gerçek içten samimi gulucuklerin web sitesinde yayınlanması umuduyla. Başaracağız
  • Bu zamana kadar sesimizi duymayan çığlıklarimiza kulak tıkayan yöneticilere dur demek için biz yasal hakkımızı istiyoruz .
  • Çalışanlar olarak anayasal hakkımızı şirketimizin bir an evvel vereceğine inancım tam. Hep beraber birlikte güçlüyüz.
  • Adam yazmış sendika istemiyoruz diye bir çalışan neden sendika istemez hiç anlam veremiyorum. Dünyada sendikalı çalışan oranları zirve yapmışken uluslar arası bir havalimanında çalışma yetkisini almış bir insan nasıl sendika istemez ya yiyici tayfasındır yada kusura bakma cahilsindir. Başka bir neden bulamıyorum. He tabi bende her ay yakıt parası alsam maaş zirve olsa bende istemem dicem de çok şükür bencil değilim. Birazcık mavi yakalıların maaşına bakında öyle konuşun. Ayıptır yaptığınız.
  • Çalışanın cebinin dolmadığı kesin. şu anda yöneticilerin cebi doluyor bakalım o zaman kimin cebi dolacak. Bizim sendikacıların lüks arabaları yok.lüks yaşantıları da yok. Bence burada talimatla yorum yazmak yerine işinize odaklanın. İşten atılan olursa bununda bedeli olur. Bu bedeli ödemeye hazır olan varsa buyursun. Meydan boş değil. ISG çalışanı sendikalıdır. Gücüde sizin gördüğünüzden daha fazladır. Çalışanının iradesine saygı göstermeyip siz anlamazsınız siz bilmezsiniz mantığıyla yönetmek çağ dışıdır. Biz de anlarız biz de biliriz ve sendika istiyoruz. Eğer çalışanını düşünen bir yönetim varsa itirazını çeker ve toplu sözleşme ile sorunlar çözülür. herkes işine odaklanır. her senenin 6 ayı zam ne olacak ? ne olur ? nasıl olur ? sonrasında ona fazla bana eksik derken yılın yarısı çöp. Zihni belirsizliklerle dolu çalışanlar.Dolayısıyla verimsiz bir çalışma ortamı. Gülmeyen suratlar.

Sabiha Gökçen işletmecisi İSG'de sendikal örgütlenme süreci devam ederken çalışanlar sürecin uzamasından dolayı huzursuz.

Bugüne kadar yönetim üst kademesi dahil 90'a yakın personel işten ayrılırken Malezyalı ve Türk yöneticiler çalışanları ve sendikanın görüşme taleplerine olumsuz cevap veriyor. 

Nakliyat İş Sendikası söz konusu huzursuzluktan dolayı Malezya tepe yönetimine kurum hafızasının korunması ve beyin göçünün engellenmesi konusunda uyarıda bulundu.

Bu gelişmeler üzerine Malezya üst yönetimi, İSG CEO'su Berk Albayrak ve Muhammed Nazlı Bin Abdülaziz'i Malezya'ya çağırdı.İSG çalışanları da süreçle ilgili üst yönetmine aşağıda e-postayı gönderdi.

“İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı Yatırım, Yapım ve İşletim A.Ş” işletmenizde çalışmaktayım.

Türkiye Anayasasının ve kanunlarının verdiği hakları kullanarak Nakliyat-İş Sendikası’na üye oldum.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından üyesi bulunduğum sendikaya ve işverenliğe, sendikanın toplu iş sözleşmesi yapabilmesi için gerekli yasal çoğunluğu sağlandığına dair yetki tespit yazısı gönderilmiştir.

Bu sürece kadar, işletme yöneticileri anayasal ve yasal haklarımıza saygı göstermişlerdir. Fakat yetki tespiti geldiği andan itibaren hem personelin hem de Nakliyat İş Sendikamızın görüşme taleplerine Malezyalı ve Türk yöneticiler tarafından hiç bir mazeret gösterilmeden cevap verilmemiştir.

Özellikle son 2 senede uzun süredir çeşitli pozisyonlarda ISG’de çalışan 90’ a yakın personel işten ayrılmak zorunda bırakılmıştır. Nakliyat iş Sendikamız toplu sözleşme ile bu beyin göçüne de engel olmak ve Sabiha Gökçen’i birlikte daha ileriye taşımak arzusundadır.

Sendikaya ve işverenliğe bakanlık tarafından gönderilen yetki tespitine işveren tarafından bu hafta yapılan itirazın süreci uzatmak dışında bir işlevi olmayacaktır. Yapılan itiraz, işverenin anayasal ve yasal haklarımıza saygılı olma durumunu ortadan kaldıracaktır.

Sizleri, anayasal ve yasal hak olan sendika ve toplu sözleşme hakkımıza saygılı olmaya, yetki tespitine yapılan itirazı geri çekmeye çağırıyoruz.

 

İSG'de sendika krizi büyüyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (50)

Cehalet Nelere Kadir ~ 2 yıl önce
Tüm sendikaların işciye genelde faydası olur, ama bazılarının faydası daha çok işveren ve kendilerine dir (çalışanlarının çoğu cahil ya da siyasal saiklerle üye olanlar) sarı sendikalardır. Diskin dışındakilerin tamamı kendilerine ve işverene çalışır, işverenle göstermelik pazarlık yaparlar, fedekarlık gerektiği zaman hep çalışandan beklenir bunu bilmeye ya cahildir ya da kör, sağırdır, ya da işveren/ üst yönetimin kölesidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Emekçi ~ 2 yıl önce
Anayasal hakkına saygı göstermeyip, personeli dinliyoruz ayağına personelden sakınılan bonkörlük "great place to work"e tanınır, tonla para ödenir, sonuç koca bir hüsran. Personelin %50'sinden fazlası sendika istemiş buna direnmenin gereği yok, mevcut sendikaya "yetkiyi" versinler, ondan sonra "etkiyi" görsünler. GPTW anketinden nasıl %85 alınır ve sertifika kapılır, cümle aleme gösterilir, yoksa maskeli mevcut baloya devam edilir. Disk gelirse havacılık sektörü komunistlerin eline geçer korkusu soğuk savaş zamanından kalma bir korku bunu geride bırakmak gerek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaş Kurbanı ~ 2 yıl önce
İSG Çalışanları olarak bir çoğumuz arkadaş kurbanı olduk, sendika çatısı altında olmak istemeyen ama arkadaş baskısından üye olan ve ya üyelikten ayrılmaya çekinenler var…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi yaa ~ 2 yıl önce
Kim kime baskı yapıyor yalan bir kere suc o dediginiz kimse kimseye cık gir diyemez bu yorum sahibi kim ise makama mevkiye ya da baska bir seye satıyor çalışma arkadaşlarını ama eminim toplu sozlesmeye en onde gider sagda solda yoneticilere sallarsın de
İsg çalışanı ~ 2 yıl önce
Dalga geçer gibi verilen maaş hiç bir yan gelir yok aldıgımız maaş 5300 tl ödediğimiz ev kirası 3000 tl.yöneticilere sesleniyorum bir ay bizim yerimize maaşları değişelim siz bu parayla geçiniz hayatın zorluğunu görün.sonra neden sendikaya üye oldugumuzu sorgulayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herşeygüzelolacak. ~ 2 yıl önce
Disk’ten başka sendika bulamadınız mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ana yasal hak ~ 2 yıl önce
Devlet kurumlarının bile sendikası varken biz işçilerin neden sendikalı olması bazılarının zoruna gidiyor. Çalışanlar olarak sadece sahte gülücükler değil gerçek içten samimi gulucuklerin web sitesinde yayınlanması umuduyla. Başaracağız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkimiz yasal ~ 2 yıl önce
Bu zamana kadar sesimizi duymayan çığlıklarimiza kulak tıkayan yöneticilere dur demek için biz yasal hakkımızı istiyoruz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakkımızı verin. ~ 2 yıl önce
Çalışanlar olarak anayasal hakkımızı şirketimizin bir an evvel vereceğine inancım tam. Hep beraber birlikte güçlüyüz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HABERCİ ~ 2 yıl önce
Adam yazmış sendika istemiyoruz diye bir çalışan neden sendika istemez hiç anlam veremiyorum. Dünyada sendikalı çalışan oranları zirve yapmışken uluslar arası bir havalimanında çalışma yetkisini almış bir insan nasıl sendika istemez ya yiyici tayfasındır yada kusura bakma cahilsindir. Başka bir neden bulamıyorum. He tabi bende her ay yakıt parası alsam maaş zirve olsa bende istemem dicem de çok şükür bencil değilim. Birazcık mavi yakalıların maaşına bakında öyle konuşun. Ayıptır yaptığınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cep doldurma ~ 2 yıl önce
Çalışanın cebinin dolmadığı kesin. şu anda yöneticilerin cebi doluyor bakalım o zaman kimin cebi dolacak. Bizim sendikacıların lüks arabaları yok.lüks yaşantıları da yok. Bence burada talimatla yorum yazmak yerine işinize odaklanın. İşten atılan olursa bununda bedeli olur. Bu bedeli ödemeye hazır olan varsa buyursun. Meydan boş değil. ISG çalışanı sendikalıdır. Gücüde sizin gördüğünüzden daha fazladır. Çalışanının iradesine saygı göstermeyip siz anlamazsınız siz bilmezsiniz mantığıyla yönetmek çağ dışıdır. Biz de anlarız biz de biliriz ve sendika istiyoruz. Eğer çalışanını düşünen bir yönetim varsa itirazını çeker ve toplu sözleşme ile sorunlar çözülür. herkes işine odaklanır. her senenin 6 ayı zam ne olacak ? ne olur ? nasıl olur ? sonrasında ona fazla bana eksik derken yılın yarısı çöp. Zihni belirsizliklerle dolu çalışanlar.Dolayısıyla verimsiz bir çalışma ortamı. Gülmeyen suratlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000