06 Ekim 2018, Cumartesi 09:18:15

İş jetlerinde kiralamaya ilgi arttı

İş adamları tasarruf tedbirleri kapsamında iş jetlerini satışa çıkarırken, saatlik iş jeti kiralamaya olan ilgi arttı.
  • vah vah tarifeliye binenler enayi zaten.... millet asgari ücrete çalışıyor onlar ne yapsin millet alim gücü düştü diyince her kafadan şükretsinler diyenler nerede ? bunlarda şükretsin jetle mi doğmuşlar!.... bu ulkenin herseyini en cok bu ulkenin kuruculari hakediyor ... coook vefasiz olduk yediğimiz her lokmada onlarinin kanlarinin emeklerinin hakkı var...
  • Her krizde olan Bussines / Air Taxi ye fatura kesiliyor.Paranız tatlıysa şekerciye gidin.
  • Vistajetin reklamını Röportajını yapacağınıza türk Charter şirketleri ile yapsaydınız daha makul olurdu Swan, Mng jet gibi....
  • Ayda 10 saat uç 14 000 usd al 2 yurtdışı yap 300 usd harcırah al bitti artık .Uçacaksın günde en az 4 bacak 30 000 e şükredeceksin hadi bakalım .
  • Bu sektörde battı..
  • yazik oldu
  • Vistajet kendi kendini ihbar etmiş:''Yurt içinde daha çok İstanbul’dan Bodrum ve İzmir’e uçuyoruz. Yurt içi uçuşlar genelde tatil ve seyahat amaçlı gerçekleştiriliyor.'' Demek ki yabancı tescil ile kabotaj iç hat ucus gerçekleştirip Türk taşıyıcıların emeğini çalıyorlar ve bizim ödediğimiz 18% KDV'yi ödemiyorlar. Yazık ülkeme.

Yüksek kur sebebiyle bankalardan yapılandırma talep eden patronlar tasarruf tedbirleri kapsamında iş jetlerini satışa çıkarıyor. Son dönemde uçaklarını satan patronlar arasında Murat Ülker, Ferit Şahenk gibi ünlü isimler yer alırken, Soyak Grubu ile Rönesans Holding’in de özel jetlerini satışa çıkardığı konuşuluyor. Ancak patronlar özel jetlerini satışa çıkarsa da “lüks uçmak”tan vazgeçmiyor. Küresel havacılık şirketi VistaJet’in Avrupa Başkanı Philippe Scalabrini Türkiye’de uçak sahiplik oranının son dönemde giderek azaldığına dikkat çekerek “Sadece Türkiye’de değil ABD, Hindistan gibi dünyanın birçok ülkesinde jet sahiplik oranı azalıyor. Çünkü operasyonel ve finansal yükü ağır. Ayrıca eskiye oranla daha fazla uzun menzilli uçuşlar gerçekleştiriliyor. Böylece zamandan tasarruf ediyorlar” dedi.

Türkiye ekonomisini zor bir dönemden geçtiğine değinen iş adamlarının bu dönemde saatlik jet kiralama yoluna gittiğini söyledi. Scalabrini, “Türkiye’de her yıl yüzde 25-30 büyüyoruz. 2018 yılının ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre Türkiye’deki uçuş sayımızı yüzde 82 artırdık. Uçuş saatimiz yüzde 58, yolcu sayısı da  yüzde 15 arttı. Yılın üçüncü ve dördüncü çeyreğinde de büyümeye devam edeceğiz. Ekonomideki yaşanan olumsuzlukların özel jet kiralamaya olan ilgiyi artırdığını söyleyebilirim” diye konuştu.

VistaJet’in filosunda yer alan 72 özel jet ile saatlik uçak kiralama hizmeti verdiğini anlatan Scalabrini “Müşterilerimizin yüzde 70’i kurumsal. Politikacılardan tutun sanatçılara kadar müşterilerimiz var. Türkiye’de en fazla İstanbul’dan uçuyoruz. Yurt dışına uçuşlarımızın büyük bölümü ise Avrupa ülkelerine. Yurt içinde daha çok İstanbul’dan Bodrum ve İzmir’e uçuyoruz. Yurt içi uçuşlar genelde tatil ve seyahat amaçlı gerçekleştiriliyor” ifadesini kullandı.

330 bin yolcu taşıdı

2004 yılında kurulan Londra merkezli Vistajet 2,5 milyar dolarlık değerlemesi ile Avrupa’nın en değerli Unicorn’larından (1 milyar doların üzerinde değere sahip özel şirket) biri. Filosunda 72 uçak bulunan VistaJet, bugüne kadar 187 ülkede 1.600’den fazla havaalanına 132 binden fazla uçuş gerçekleştirdi. Dünyanın yüzde 96’sına erişim sağlayan firma bugüne kadar toplam 330 bin yolcu taşıdı.

Uçağını satan satana

Firmalar tasarruf tedbirleri kapsamında özel jetlerini bir bir satışa çıkarıyor. Son dönemde uçak satış kervanına katılan isimler arasında borç yapılandırma ile gündeme gelen Ülker ve Doğuş Grubu yer alıyor. Yıldız Holding’in patronu Murat Ülker, 2 uçağını sattığını, tarifeli sefer kullanacağını açıklamıştı. Doğuş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in iş ve tatil seyahatlerinde kullandığı uçağının yeni sahibi ise Doğan Medya Grubu’nu satın alan Demirören’ler oldu. Körfez Havacılık’ın işletmesi altında bulunan Gulfstream 450 tipi özel uçağın satış fiyatının yaklaşık 12 milyon 250 bin dolar civarında olduğu belirtiliyor. Fiba Grubu uçağını Türkerler Holding’in patronu Kazım Türker’e satarken, Rönesans Holding ve Sanko ellerindeki uçaklar için müşteri bekliyor. (Türkiye)

İş jetlerinde kiralamaya ilgi arttı

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

vah ~ 6 yıl önce
vah vah tarifeliye binenler enayi zaten.... millet asgari ücrete çalışıyor onlar ne yapsin millet alim gücü düştü diyince her kafadan şükretsinler diyenler nerede ? bunlarda şükretsin jetle mi doğmuşlar!.... bu ulkenin herseyini en cok bu ulkenin kuruculari hakediyor ... coook vefasiz olduk yediğimiz her lokmada onlarinin kanlarinin emeklerinin hakkı var...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haldun ~ 6 yıl önce
Her krizde olan Bussines / Air Taxi ye fatura kesiliyor.Paranız tatlıysa şekerciye gidin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reklam ~ 6 yıl önce
Vistajetin reklamını Röportajını yapacağınıza türk Charter şirketleri ile yapsaydınız daha makul olurdu Swan, Mng jet gibi....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airliner ~ 6 yıl önce
Ayda 10 saat uç 14 000 usd al 2 yurtdışı yap 300 usd harcırah al bitti artık .Uçacaksın günde en az 4 bacak 30 000 e şükredeceksin hadi bakalım .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadi çocuklar artık airline a ~ 6 yıl önce
Bu sektörde battı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ekiplere ~ 6 yıl önce
yazik oldu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM'ye ~ 6 yıl önce
Vistajet kendi kendini ihbar etmiş:''Yurt içinde daha çok İstanbul’dan Bodrum ve İzmir’e uçuyoruz. Yurt içi uçuşlar genelde tatil ve seyahat amaçlı gerçekleştiriliyor.'' Demek ki yabancı tescil ile kabotaj iç hat ucus gerçekleştirip Türk taşıyıcıların emeğini çalıyorlar ve bizim ödediğimiz 18% KDV'yi ödemiyorlar. Yazık ülkeme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000