12 Şubat 2011, Cumartesi 08:16:03

İŞ DÜNYASINDAN VİZE İSYANI!

Hamburg'da Türkiye Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı'ndan uzmanlarında katılımıyla düzenlenen 'Türkiye Ticaret Günü'nde Alman yatırımcılara, Türkiye'deki yatırım ve teşvikler hakkında ayrıntılı bilgi verildi.
  • bir sürü hırbo işadamı ayakları ile vize isterken gözünüzün önündeki bu yalana sesiniz çıkmaz.ucu size dokunduğunda feryat ederseniz sizide kimse kaale almaz.önce kendin kendinizi adam gibi denetleyin ondan sonra tenkit edin.size bu muamele müstahak.
  • Ülkemize gelen yabancılardan havalimanında 15 euro Vize ücreti vermeyen tek millet Alman milletidir ! Ülkemiz son 100 yıldır alman milleti ile içli dışlı olmuştur. Evlilik, savaşda ittifak, ticaret, ekonomi, turizm yani her alanda ortak yönlerimiz ve ilişkilerimiz var. Türk devleti olarak Almanlara her türlü kolaylığı sağlarken onlar bize her türlü zorluğu çıkartıyor ? Başbakan Merkel ile bu konuyu konuşarak çözmeli aksi halde Almanlarada aynı vize zorlukları uygulanmalı ! Alman turist gelmeyecekmi ? Gelmesin ! Benim güzel ülkeme tüm dünyadan zaten turist geliyor... Ülkemin onuru, alman turistden daha önemlidir... YILLARDIR SÜREN ALMANYA VIZESI İŞKENCESİ 2011 İÇİNDE ARTIK ÇÖZÜMLENMELİ AKSI HALDE ALMANLARA KAPIYI KAPATMAMIZ LAZIM !
  • Sen bu vize işinde de hata ettin. Birinci şart olan "karşılıklı" olması kuralını da şey gibi deldin. O zaman deseydin, sen beni almazsan ben de seni almam, bu işler biterdi. Buradaki bilgiler sadece Hamburg'a ait. Bir de tüm Avrupa'yı düşünün. Oradaki bankalara paralarını yatırmış, Türkiye'ye gelip oy kullananlar ne yapıyor b vizenin kalkması için. Koskoca bir hiç. Yoksa bir gecede kaldırırlar, bir yorumcunun dediği gibi bize vatandaşlık bile teklif ederler. Batılılar sadece güç den anlarlar. 40 yıldır içlerinde yaşıyorum. Bu vize bie gecede kalkar, yeterki "dayanışmalı" bir hareket başlasın. Vizeyi kaldırmazsanız 15 gün içinde tüm paramı çekiyorum, niçin demiyorlar acaba?
  • Türkiye' yi 1994 de Gümrük birliğine dıkan dönemin başbakanı Tansu Çiller idi ! Anlaşma 1994 de yapıldı ve karar 1 ocak 1996 dan itibaren uygulanmaya başlandı... Lütfen bunuda şimdiki halka veya hükümete mal etmeyin ! Buna halk karar vermedi... ÇİLLER hükümetinin kararı idi..
  • Killarini kipirdatmiyorlar bu konuda maalesef. Bir sey yapilamiyormus teranesi hep. Daha ancak yeni geri kabul anlasmasini yaptilar sanirim. Haydi bastirin sonuc alin bakalim.
  • BİRDE İSMİ TÜRKİ CUMHURİYETLER İÇERİSİNDE OLAN ÖZBEKİSTANIN TÜRK VATANDAŞLARINA VİZE KONUSUNDA UYGULADIKLARI KOŞULLAR TARTIŞILSA. .ÜSTELİK TÜRMENİSTAN VE ÖZBEKİSTANDAN TÜRKİYE VİZE İSTEMİYOR.
  • Sözüm size.Nasıl gümrük birliği için alkış tuttunuz o zaman da şimdi de gümrük birliğini Türkiye'de tartışmaya açın.Bakın o zaman size vatandaşlık bile vermeye kalkarlar.
  • birazda kendi disislerimize isyan etsek...yillardir basiretsizce isler yapiyorlar yetmiyor vatandaslarinin ak,hukuklarini da korumuyorlar...

Alman-Türk Saniye ve Ticaret Odası Genel Sekreteri Marc Landau, "Biz kimlik ve uçak biletiyle iş bağlantıları için Türkiye'ye uçarken, ülke genelinde tanınmış önemli Türk işadamlarına dahi Almanya için verilmemesi bizi utandırıyor" dedi. Landau, Türk-Alman ticaret hacmindeki düşüşün nedeninin de bu olduğunu söyledi.

Almanya'nın Hamburg kentinde "Türkiye Ticaret Günü" düzenlendi. Türkiye Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı, Türkiye Başkonsolosluğu Ticaret Ataşeliği, Avrupa-Akdeniz Birliği (EMA), Hamburg Ticaret Odası, tarafından düzenlenen seminere çok sayıda Alman ve Türk kökenli işadamı katıldı.

Almanya'daki işadamları Türkiye'deki yatırım imkanları hakkında bilgilendirmeyi hedefleyen toplantı Hamburg Ticaret Odası Başkan Vekili Heinz W. Dickmann'ın konuşmasıyla açıldı. Dickmann, Hamburg'da 650 şirketin Türkiye ile ticaret yaptığını ve bunlardan 130'unun Türkiye'de temsilciliği bulunduğu belirterek, "Ayrıca Türkiye ile özel bağlarımızın diğer bir nedeni Hamburg'da Türklerin işlettiği 2 bin 700 şirketin bulunması" dedi.

VİZE SORUNUNU DİLE GETİRDİ

Alman-Türk Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri ve Yönatim Kurulu üyesi Marc Landau, yaptığı konuşmada Almanya'nın hala Türk işadamlarından vize talep etmesini eleştirdi. Landau, "Türkiye son yollarda Avrupa'nın en hızlı ekonomik gelişme kaydeden ülkesi., Türkiye'deki kalkınma rakamlarını bir çok AB ülkesi hayal bile edemiyor. Kamyon, otobüs gibi ticari araç üretiminde Türkiye Avrupa'da birinci. Türkiye'de hızla gelişen otomobil sektörü yılda bir milyon hususi araç üretiyor. Bu araçların yüzde 70 ihraç ediliyor. Türkiye'deki ekonomik kalkınma, nüfus artışı oranının dört misli üstünde. Bu rakamlara rağmen Almanya-Türkiye ticaret hacminde bir düşüş var. Başka ülkeler Türkiye ile ticaret hacmini artırırken, Almanya'nın ticaret hacmindeki bu düşüş düşündürücü. Türkiye'nin ticari ilişkilerinde birinci ülke konumunda olan Almanya bu konumu kaybedebilir. Vize Almanya'nın ekonomik kaybına neden oluyor. Biz yapacağımız iş bağlantısı için Türkiye'ye giderken, elimizde uçak biletimiz ve kimliğimiz yetiyor. Türkiye'den yanımıza davet ettiğimiz tanınmış işadamlarına dahi Alman temsilciliklerinde bazen vize verilmiyor, bezdiren bir yığın bürokratik engel çıkartılıyor. Ticaret hacminin düşüşünde vize ve Almanya'daki Türkleri olumsuz gösteren uyum tartışmalarının da rolü büyük" dedi.

2015'TE 2. BÜYÜK EKONOMİ

OECD verilerine göre Türkiye'nin şu an Avrupa'nın 6. büyük ekonomisi olduğunu Başkonsolos Devrim Öztürk, 2015'e kadar kıtanın ikinci büyük ekonomisi haline gelmesi beklendiğini söyledi.

Ardından Almanya Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Helge Tolksdorf, Türkiye Yatırım ve Teşvik Dairesi Almanya ve Avusturya temsilcisi Michael Maasmeier, Türkiye'deki yatırım imkanları, yasal prozedür,bölge ve branşlara göre teşvikler hakkında bilgiler verdiler. Toplantının ikinci bölümünde makine ve gıda sektörü üzerine duruldu. Türkiye Makine ve Aksamları İhracatçıları Birliği Başkan Vekili Ali Eren,Türkiye Makine sanayi, Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı uzmanları Kudret Ceran, Üstün Alan ve Sezmen Alper gıda sanayi yatırımları, AB-Türkiye gıda ithalat ve ihracatı üzerine konuştular.

Türkiye'de gelişmekte olan yenilebilir enerji üzerine ise Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı uzmanı Sinem Çaynak konuştu. (Hürriyet)

İŞ DÜNYASINDAN VİZE İSYANI!

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Misafir ~ 13 yıl önce
bir sürü hırbo işadamı ayakları ile vize isterken gözünüzün önündeki bu yalana sesiniz çıkmaz.ucu size dokunduğunda feryat ederseniz sizide kimse kaale almaz.önce kendin kendinizi adam gibi denetleyin ondan sonra tenkit edin.size bu muamele müstahak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Ülkemize gelen yabancılardan havalimanında 15 euro Vize ücreti vermeyen tek millet Alman milletidir ! Ülkemiz son 100 yıldır alman milleti ile içli dışlı olmuştur. Evlilik, savaşda ittifak, ticaret, ekonomi, turizm yani her alanda ortak yönlerimiz ve ilişkilerimiz var. Türk devleti olarak Almanlara her türlü kolaylığı sağlarken onlar bize her türlü zorluğu çıkartıyor ? Başbakan Merkel ile bu konuyu konuşarak çözmeli aksi halde Almanlarada aynı vize zorlukları uygulanmalı ! Alman turist gelmeyecekmi ? Gelmesin ! Benim güzel ülkeme tüm dünyadan zaten turist geliyor... Ülkemin onuru, alman turistden daha önemlidir... YILLARDIR SÜREN ALMANYA VIZESI İŞKENCESİ 2011 İÇİNDE ARTIK ÇÖZÜMLENMELİ AKSI HALDE ALMANLARA KAPIYI KAPATMAMIZ LAZIM !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sen bu vize işinde de hata ettin. Birinci şart olan "karşılıklı" olması kuralını da şey gibi deldin. O zaman deseydin, sen beni almazsan ben de seni almam, bu işler biterdi. Buradaki bilgiler sadece Hamburg'a ait. Bir de tüm Avrupa'yı düşünün. Oradaki bankalara paralarını yatırmış, Türkiye'ye gelip oy kullananlar ne yapıyor b vizenin kalkması için. Koskoca bir hiç. Yoksa bir gecede kaldırırlar, bir yorumcunun dediği gibi bize vatandaşlık bile teklif ederler. Batılılar sadece güç den anlarlar. 40 yıldır içlerinde yaşıyorum. Bu vize bie gecede kalkar, yeterki "dayanışmalı" bir hareket başlasın. Vizeyi kaldırmazsanız 15 gün içinde tüm paramı çekiyorum, niçin demiyorlar acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiye' yi 1994 de Gümrük birliğine dıkan dönemin başbakanı Tansu Çiller idi ! Anlaşma 1994 de yapıldı ve karar 1 ocak 1996 dan itibaren uygulanmaya başlandı... Lütfen bunuda şimdiki halka veya hükümete mal etmeyin ! Buna halk karar vermedi... ÇİLLER hükümetinin kararı idi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Killarini kipirdatmiyorlar bu konuda maalesef. Bir sey yapilamiyormus teranesi hep. Daha ancak yeni geri kabul anlasmasini yaptilar sanirim. Haydi bastirin sonuc alin bakalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
BİRDE İSMİ TÜRKİ CUMHURİYETLER İÇERİSİNDE OLAN ÖZBEKİSTANIN TÜRK VATANDAŞLARINA VİZE KONUSUNDA UYGULADIKLARI KOŞULLAR TARTIŞILSA. .ÜSTELİK TÜRMENİSTAN VE ÖZBEKİSTANDAN TÜRKİYE VİZE İSTEMİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sözüm size.Nasıl gümrük birliği için alkış tuttunuz o zaman da şimdi de gümrük birliğini Türkiye'de tartışmaya açın.Bakın o zaman size vatandaşlık bile vermeye kalkarlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
birazda kendi disislerimize isyan etsek...yillardir basiretsizce isler yapiyorlar yetmiyor vatandaslarinin ak,hukuklarini da korumuyorlar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000