11 Mayıs 2018, Cuma 15:01:27

İran'dan uçak hamlesi

İran, yaptırımlar hayata geçmeden önce Airbus'tan sipariş edilen uçakları almak istediğini açıkladı. ABD, Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilme kararı sonrası, Boeing ile Airbus'ın İran'a 40 milyar dolarlık satışının iptal edileceğini bildirmişti.
  • Iranli pilotlae glass kokpit olmayan eski ucaklari basariyla ucuruyorlar. Iranli pilotlae becerikli ve zekidir. Thy avrupa yerine iranli pilotlari istihdam etmeli. Buna ab pasaportu almak icin yabanci kaptanlara asilan tk hostesleri kizacak ama ne yapalim.
  • Kendi savaş uçaklarını yaptılar, kendi yolcu uçaklarını da yalar din kardeşlerimiz. Batılının keyfini bekleyeceğimizi birlik olup, tek millet olup gücümüze güç katabiliriz. Onlar 2 katlı uçak yaptı, biz neden triplex uçak yapamayalım!
  • JI serisi A330 ları verelim nasıl olsa ekipsizlikten yerde kalacak uçaklar. Onların crewrest gerektiren uzun uçuşları ve Full yatan busines Class konseptleri yok. Cuk oturur bence
  • Yazık vallahi şu İranın yöneticileri ülkeyi komünizmle yöneteceğiz diye ne hale getirdiler Kuzey Koreye benzedi iyice İran. Barışçıl politikalarla gelişmeye devam etmesi Türkiye için de faydalı olurdu. Kendini süpergüç sanarak günden güne yok olmaya devam edecek...
  • adamlar 707 uçuruyor. net başarı. boeing plaket vermeli bence.

İran Yol ve Şehir Planlama Bakanlığı üst düzey yetkilisi Aşgar Keşan, Airbus'tan sipariş edilen uçakları ABD'nin yaptırımları uygulanmadan önce satın almak istediğini söyledi.

Keşan, "Airbus'la irtibat halindeyiz ve önümüzdeki kısıtlı süre içinde fırsatları değerlendirmenin bir yolunu arıyoruz. Bu tamamen Avrupa hükümetlerinin desteğine ve politikalarına bağlı" dedi.

ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin Başkan Donald Trump'ın İran'la nükleer anlaşmadan çekilme kararı sonrasında, ABD'li Boeing ile Fransa merkezli Airbus'ın, İranlı şirketlere yolcu uçağı satma lisanslarının iptal edildiğini duyurmuştu. Bu kararla iki havacılık devinin, toplamda 40 milyar dolarlık anlaşmalardan vazgeçmek zorunda kalacağı belirtilmişti.

Hazine Bakanlığı, 5 Kasım itibarıyla ABD'li kişi veya kuruluşlar tarafından işletilen veya kontrol edilen ve İran hükümetiyle ilişkisi veya faaliyeti olan kuruluşların da yetkisinin iptal edileceğini bildirmişti.

Yaklaşık 40 yıllık ambargo yüzünden yolcu uçağı ve uçak yedek parçası satın alamayan İran'da, eski uçakların kullanılması nedeniyle sık sık uçak kazası yaşanıyor.

İran'dan uçak hamlesi

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Tk ~ 6 yıl önce
Iranli pilotlae glass kokpit olmayan eski ucaklari basariyla ucuruyorlar. Iranli pilotlae becerikli ve zekidir. Thy avrupa yerine iranli pilotlari istihdam etmeli. Buna ab pasaportu almak icin yabanci kaptanlara asilan tk hostesleri kizacak ama ne yapalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kevser ~ 6 yıl önce
Kendi savaş uçaklarını yaptılar, kendi yolcu uçaklarını da yalar din kardeşlerimiz. Batılının keyfini bekleyeceğimizi birlik olup, tek millet olup gücümüze güç katabiliriz. Onlar 2 katlı uçak yaptı, biz neden triplex uçak yapamayalım!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi ~ 6 yıl önce
Bence dört katlısını yapın koçum.
Din Kardeşi? ~ 6 yıl önce
Önce Şia nın ne olduğunu, hangi sahabelere her sabah lanet okuduğunu, Suriyede kaç yüz bin senin gibi Sünniyi kıtır kıtır kestiğini öğren cahil vatandaşım benim.
Bizim 330 ları alsınlar ~ 6 yıl önce
JI serisi A330 ları verelim nasıl olsa ekipsizlikten yerde kalacak uçaklar. Onların crewrest gerektiren uzun uçuşları ve Full yatan busines Class konseptleri yok. Cuk oturur bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 6 yıl önce
Yazık vallahi şu İranın yöneticileri ülkeyi komünizmle yöneteceğiz diye ne hale getirdiler Kuzey Koreye benzedi iyice İran. Barışçıl politikalarla gelişmeye devam etmesi Türkiye için de faydalı olurdu. Kendini süpergüç sanarak günden güne yok olmaya devam edecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanita yanit ~ 6 yıl önce
Iran'da olan insan haklari medyada gosterilen kadar kotu degil. Komunizme alakasi yok bu arada. Tip yuksek duzeyde, bilim de ayni. Tamam, mollalar negatif etki, ama yine de ambargoyla yikilacak ulke olmayacak asla.
Mudurlerin muduru ~ 6 yıl önce
THY'de Damacana ve Plastik Bardaklar Muduru pozisyonu acilmayinca isler yoluna asla girmeyecek. Bak, ha, buraya yazdim!
Saçma sapan ~ 6 yıl önce
Adamlar kapitalist ve emperyalist güçlere dur deyince komünist oluyorlar .Bizim gibi ne derlerse yapmalıydılar değil mi
Madem ~ 6 yıl önce
Iran zayıf madem neden amerika 40 yıldır ambargo uyguluyor. Neden irak gibi bir bahaneyle.mudahele edemedi senin gibi sıg beyinliler bence fazla konuşmasın. Çünkü bilmiyorsan bir bookubooku git mektebinde oku demişler.... adamlar dünyaya kafa tutuyor iran olmasa türkiye şimdiye çoktan biterdi... irak gitti sıra iranda iran bitti mi sıra türkiyede .... müslümanları tek tek yok ediyorlar. Beyin olanlar bunu çoktan gördü bile
Yazik’a ~ 6 yıl önce
Ozenti seni :)
Kesin ~ 6 yıl önce
Kesin hicbir seyden anlamayan lise mezunu hostessindir
707 ~ 6 yıl önce
adamlar 707 uçuruyor. net başarı. boeing plaket vermeli bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000