02 Haziran 2011, Perşembe 08:40:55

İRAN'DAN AÇIKLAMA: 'İDDİALAR ASILSIZDIR'

İran'ın Almanya Büyükelçisi Alirıza Şeyh Attar, İran'ı, Hindistan'a giden Almanya Başbakanı Angela Merkel'in uçağının uçuş iznini kasıtlı olarak geri çektiği yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade etti...
  • Kesin Merkel'in pilotları Türk'tür. Yoksa, yabancı pilotlar, hele bir de Almansa hayatta hata yapmazlardı. Luftahansa, milli şirket olarak yabancı pilot mu aldı acaba? Thing 'i "tink" olarak değil de "sink" olarak okuyabilen başka bir millet varmıdır acaba dünyada?
  • Çamurcular yine iş başında. Atın bakalım çamurları...
Uçağın İran hava sahasından geçmesine izin verilmemesi sebebiyle Merkel, Yeni Delhi'ye inmeden önce Türkiye üzerinde iki saat tur atmak zorunda kalmıştı. Büyükelçi Attar, teknik bir problemden dolayı uçağın geçişi için doğru kodun verilemediğini, olayın bundan kaynaklandığını belirtti. Attar, İran havacılık yetkililerine verilen kodun uçağın Hindistan'dan dönüş kodu olduğunu söyleyerek, "Bu teknik bir problem. Olayın hiçbir şekilde siyasi yönü bulunmuyor" dedi.

İran Dışişleri Bakanlığı da olayın ortaya çıkmasından sonra Tahran yönetiminin uçağa izin vermediği haberlerini yalanlayarak, gerekli iznin verildiğini duyurmuştu.
İRAN'DAN AÇIKLAMA: 'İDDİALAR ASILSIZDIR'

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
Kesin Merkel'in pilotları Türk'tür. Yoksa, yabancı pilotlar, hele bir de Almansa hayatta hata yapmazlardı. Luftahansa, milli şirket olarak yabancı pilot mu aldı acaba? Thing 'i "tink" olarak değil de "sink" olarak okuyabilen başka bir millet varmıdır acaba dünyada?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Çamurcular yine iş başında. Atın bakalım çamurları...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000