27 Haziran 2009, Cumartesi 09:23:26

İran'daki gerginlik Türkiye uçuşlarını da vurdu

İran'dan yılda 1 milyonun üzerinde turist çeken Türk turizm sektörü ülkede yaşanan gerginliğe kilitlendi. İranlı turist sayısında yüzde 50 kayıp bekleniyor...

İran'da seçimler sonrasında yaşanan gerginlik, başta turizm sektörü olmak üzere Türkiye ile İran arasındaki ticari ilişkileri olumsuz yönde etkiledi.

İran'dan Türkiye'ye yılda toplam 1 milyonun üzerinde turist geldiğini belirten Hello Turizm Genel Müdürü Emin Çakmak, "Bu sayının büyük bölümünü Temmuz'dan sonra yani yılın ikinci yarısından sonra gelen turistler oluşturuyordu. Maalesef bu döneme rastlayan olaylar turizmimizi ciddi bir şekilde etkileyecek" dedi.

Uçuşlar iptal oldu

Turist sayısında yüzde 50 oranında kayıp olacağını tahmin ettiklerini belirten Çakmak, "Çünkü şu anda İranlılar seyahat etmiyorlar. Ülkelerinden çıkmak istemiyorlar. Tekrar seçime gidileceği beklentisi vardı" diye konuştu.

Çakmak, "Mesela bizim İzmir'e haftada iki uçağımız vardı. Bir uçağımızı iptal etmek zorunda kaldık. Bir uçağı bıraktık ama akıbeti belli değil. 17 Temmuz'da operasyona başlayacak ama şu anda satış sıfır. Hiç satış yok. O bile iptal olabilir" dedi.

Milliyet

İran'daki gerginlik Türkiye uçuşlarını da vurdu

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000