09 Ocak 2011, Pazar 23:52:13

İRAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

İran'da Tahran - Urumiye seferini yapan İran Air'e ait B727 tipi yolcu uçağı düştü.
  • tum arap ulkelerini ve iranida gormus birisi olarak.Dogrudur iranlilar persdir ve arap degildir.insanlari inanilmaz cana yakin ve cogumuzdan kulturludurler.Tarihde ilim ve bilimin gelismesine matematige cok katkilari bulunmus bir imparatorluktur.allah rahmet eylesin
  • iranlı biri olarak üzüldüm..=(
  • Sayin ''olabilir'' rumuzlu yorum birak sahis! Iran ARAP ulkesi degildir! IRAN'lilar da ARAP DEGILDIR! Araplar Iranlilarin tirnagi bile olamaz! O ulkede ambargo var! aydinlatayim dedim! belliki genel kulturunuz ZAYIF!!!!! he bir de EP tescil kodu ise Empaire of PERSIA demektir. yani PERS IMPARATORLUGU... yani neymis IRAN'lilar PERSmis!
  • tabii ki kaza olabilir 35 yasindaki eski ucaklari kulanlirsa eger olacagi bunlardir arab ülkesinde hep eski ucaklar kulaniliyor
  • Demek senin siteden daha güvenilir bir siteymiş airport. geyiğinize katılmış oldum. Ama gülmekten. orada can pazarı burada et pazarı
  • Müslüman yada değil havacılık açısından her kayıp kayıp dır. Keşke olmasaydı. Edinilen bilgiler yaklaşmanın 21 den ağır kar yağışı altında olduğu ki gene doğrulanmamış bilgiler pas sonrası kazanın vuku bulduğu yönünde. Yüksek ihtimal buzlanma(profil kaybı) sonucu bir kırım gibi geliyor.
  • uçak düşecek sadece 18 kişi ölecek ? yapmayın dogru düzgün bilgi verin
  • Yine bir kac dallama rus ucagindaki gibi bir kirim olayi uzerine geyik yapiyor ya da sacma sapan konusuyor, sizin ciddi problemleriniz var!
  • Arkadas sen havaciliktan hiç çakmiyorsun ve ters anliyorsun. Adamlar Ambargo yüzünden B727 kullanmaya mecbur kalmislar bu uçak 1974 model o zaman Ambargo yokmus ve 37 senedir sagdan soldan yedek parça bularak bu uçak uçuyor. Iran ne yeni Airbus ne Boeing alabilir bundan 8 sene evvel Iran Air Airbuse 4 A330 siparis etti ve" Bush "Airbus genel müdürünü ariyarak bu satisi iptal ettirdi.
  • tarihinde düşen uçak, İran Air'e değil, İran Devrim Muhafızlarına aitti.
İran Devlet Televizyonu'ndan yapılan açıklamaya göre ülkenin kuzeybatısında bulunan Urumiye yakınlarında düşen uçakta 105 kişi bulunduğu belirtildi.

Birçok ünlü haber ajansının uçağın Fokker-100 olduğunu iddia ederken AirportHaber'in kaynaklarından edindiği bilgilere göre uçağın Tahran - Urumiye seferini yapan İran Air'e ait EP-IRP tescilli  Boeing 727 tipi uçak olduğu kesinleşti. 1974 yılında filoya katılan Boeing 727'nin İran Air'in en yaşlı uçağı olduğu belirtildi.

Uçağın 600 metrelik görüş mesafesi, yoğun sis ve kötü hava koşulları nedeniyle pas geçtikten sonra düştüğünü belirtirken, İran'ın resmi haber ajansı IRNA şu ana dek 70 cesete ulaşıldığını açıkladı. İran'daki rejim nedeniyle bilgi karmaşası yaşanırken, yetkililer arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor.

Beş sene önce 09.01.2006 yılında yine İran'da Falcon tipi jet uçağı düşmüş ve kurtulan olmamıştı.

©AirportHaber.com

İŞTE DÜŞEN UÇAK


İRAN'DA YOLCU UÇAĞI DÜŞTÜ

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Misafir ~ 13 yıl önce
tum arap ulkelerini ve iranida gormus birisi olarak.Dogrudur iranlilar persdir ve arap degildir.insanlari inanilmaz cana yakin ve cogumuzdan kulturludurler.Tarihde ilim ve bilimin gelismesine matematige cok katkilari bulunmus bir imparatorluktur.allah rahmet eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
iranlı biri olarak üzüldüm..=(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayin ''olabilir'' rumuzlu yorum birak sahis! Iran ARAP ulkesi degildir! IRAN'lilar da ARAP DEGILDIR! Araplar Iranlilarin tirnagi bile olamaz! O ulkede ambargo var! aydinlatayim dedim! belliki genel kulturunuz ZAYIF!!!!! he bir de EP tescil kodu ise Empaire of PERSIA demektir. yani PERS IMPARATORLUGU... yani neymis IRAN'lilar PERSmis!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tabii ki kaza olabilir 35 yasindaki eski ucaklari kulanlirsa eger olacagi bunlardir arab ülkesinde hep eski ucaklar kulaniliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Demek senin siteden daha güvenilir bir siteymiş airport. geyiğinize katılmış oldum. Ama gülmekten. orada can pazarı burada et pazarı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Müslüman yada değil havacılık açısından her kayıp kayıp dır. Keşke olmasaydı. Edinilen bilgiler yaklaşmanın 21 den ağır kar yağışı altında olduğu ki gene doğrulanmamış bilgiler pas sonrası kazanın vuku bulduğu yönünde. Yüksek ihtimal buzlanma(profil kaybı) sonucu bir kırım gibi geliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
uçak düşecek sadece 18 kişi ölecek ? yapmayın dogru düzgün bilgi verin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yine bir kac dallama rus ucagindaki gibi bir kirim olayi uzerine geyik yapiyor ya da sacma sapan konusuyor, sizin ciddi problemleriniz var!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Arkadas sen havaciliktan hiç çakmiyorsun ve ters anliyorsun. Adamlar Ambargo yüzünden B727 kullanmaya mecbur kalmislar bu uçak 1974 model o zaman Ambargo yokmus ve 37 senedir sagdan soldan yedek parça bularak bu uçak uçuyor. Iran ne yeni Airbus ne Boeing alabilir bundan 8 sene evvel Iran Air Airbuse 4 A330 siparis etti ve" Bush "Airbus genel müdürünü ariyarak bu satisi iptal ettirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
tarihinde düşen uçak, İran Air'e değil, İran Devrim Muhafızlarına aitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000