05 Nisan 2018, Perşembe 20:06:00

İran'da düşen TC-TRB uçağının FDR cihazı bulundu

İran'da düşen TC-TRB kuyruk tescilli uçağa ait FDR (Flight Data Recorder) cihazının bulunduğu açıklandı.
  • Yine acıklanmıycak kamuya rapor . Acıklasınlar kafayı kuma gommeyelim.’ Kahraman pilot iranlıları kurtarmak için dagı hedef aldı ‘haberi istemiyoruz artık. Gercekleri istiyoruz !
  • Beril kaptan hala bulunamadı. Kimse bir açıklama da yapmıyor.
  • FDR hasarlanmaması için özel olarak imal edilmiş kasasında olmaz mı? Bulanlar kasasını mı açmışlar? Özel jetlerin FDR leri böyle mi oluyor? Bir bilen varsa açıklayabilir mi? Bu sanki başka bir parça.
  • Beril kaptan bulunamadı halen. Arama çalışmaları devam ediyor mu? Başaran holding yöneticilerinden bir bilgi yok. Kolay değil herkes acısını yaşar. Lakin sessiz kalmaları ve konu ile ilgili bilgi verilmemesi de anlaşılır bir durum değil. Beril kaptanın ailesinin bekleyişi de çok zor.
  • Cihaz da ne demek? Bunun bir adı yok mu? Neden teknik kelimeleri kullanmıyorsunuz?
  • Sonunda
  • iran biz bulduk

İran'da düşen TC-TRB kuyruk tescilli uçağa ait FDR (Flight Data Recorder) cihazının bulunduğu açıklandı.

Geçtiğimiz Mart ayında İran'da düşen TC-TRB kuyruk tescilli Başaran Holding uçağının FDR cihazının bulunduğu İranlı yetkililer tarafından açıklandı.

Uçağın CVR cihazının (Cockpit Voice Recorder) bulunmuş ancak FDR cihazının kayıp olduğu açıklanmıştı.

İran'da düşen TC-TRB uçağının FDR cihazı bulundu

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Tk fo ~ 6 yıl önce
Yine acıklanmıycak kamuya rapor . Acıklasınlar kafayı kuma gommeyelim.’ Kahraman pilot iranlıları kurtarmak için dagı hedef aldı ‘haberi istemiyoruz artık. Gercekleri istiyoruz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Falcon ~ 6 yıl önce
Beril kaptan hala bulunamadı. Kimse bir açıklama da yapmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu nasıl FDR ~ 6 yıl önce
FDR hasarlanmaması için özel olarak imal edilmiş kasasında olmaz mı? Bulanlar kasasını mı açmışlar? Özel jetlerin FDR leri böyle mi oluyor? Bir bilen varsa açıklayabilir mi? Bu sanki başka bir parça.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xyz ~ 6 yıl önce
fdr kaza anında parcalasmış(ortadan ikiye bölünmüş) bu ozel haznesinden kopan hafıza parçası diğer parça işlemci denebilir ilk olarak bulunan parca işlemci bolümüidi .Ozel uçaklarla yolcu ucaklarının FDR ve CVR ları aynı, daha dogrusu cok yakın bildiğiniz uzere cesitli ureticilerin baska parca numaralı ve farklı kayıt uzunlukları olan FDR ve CVR lar var.Umarım Acıklama yeterli olmustur
Birisi ~ 6 yıl önce
FDR denilen cihaz bütün uçaklarda aynı amaçta aynı yapıda ,sağlamlıkta ve gelişen teknolojiye bağlı olarak yaklaşık aynı boyutlarda bulunur.Çarmanın etkisine bağlı olarak kırılması veya hasarlanması da mümkündür.
FDR ~ 6 yıl önce
O FDR diil ki zaten, resme bakmayin siz ;)
Cabin crew ~ 6 yıl önce
Beril kaptan bulunamadı halen. Arama çalışmaları devam ediyor mu? Başaran holding yöneticilerinden bir bilgi yok. Kolay değil herkes acısını yaşar. Lakin sessiz kalmaları ve konu ile ilgili bilgi verilmemesi de anlaşılır bir durum değil. Beril kaptanın ailesinin bekleyişi de çok zor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okur ~ 6 yıl önce
Cihaz da ne demek? Bunun bir adı yok mu? Neden teknik kelimeleri kullanmıyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot olmak istiyorum ~ 6 yıl önce
Sonunda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rafsancani ~ 6 yıl önce
iran biz bulduk

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000