02 Şubat 2013, Cumartesi 14:44:31

İRAN 'FATİH'İNİ TANITTI

Kahhir 313 adlı İran'ın yeni savaş uçağını Ahmedinejad bizzat tanıttı...
  • Iran nerdeyse 10 senedir kendi teknolojisini geliştirmeye çalışıyor. Nükleer enerjiden otomasyon teknolojilerine, bir taraftan kendi otomobillerini üretiyorlar bir taraftan uçak üretiyorlar ya da teknolojilerini kore, ya da rusyadan alıyorlar ama sonuçta ortada bir üretim var. Birinci dünya savaşı sırasında Almanya da böyleydi sürekli yeni buluşlar yapıp üretiyorlardı. Bügün ise dünyanın 4. büyük ekonomisi ve Avrupanın teknoloji lideri. Önemli olan en iyi sonuca kısa sürede ulaşmak değil, en kısa zamanda bir yerden başlayıp milli teknolojiyi geliştirmek önemli. Çünkü nekadar deney yaparsanız o kadar sonuca yaklaşırsınız. Bizim de böyle bir politikaya ve hedefe ihtiyacımız var, bu yüzden teknoloji harikası olmasa da bir üretim yapmamız gerekiyor. Tank yapma teknolojisini yakaladık göreceksiniz yakında daha güçlü makineler yapacağız, lakin diğer alanlarda malesef Iranın bile gerisindeyiz. Hedeflerimiz, nükleer enerji, uzay teknolojisi, otomotiv gibi alanlarda ilerleme olmalı. Saygılar.
  • Madem uçak yaptın neden uçuş görüntülerini göstermiyorsun ? uçak pistte tanıtılır hani havadaki görüntüleri? ayrıca uçağın arkasındaki kırmızı tıpa neyin nesi ? güldürmeyin adamı :p
  • Süper bir ucak , süper bir teknoloji , eminim havacilik tarihinde yüksek yerini alacaktir. Bizim pilotlara uyari, sakin bu üstün teknoloji ile it dalasina falan girmeyin.
  • Espri heralde bu :) Benim maket bundan iyi duruyo :)
  • Simdi Iran haber sitelerinde de yorum yazarlar eger internet yasak degilse. Icimizdeki Amerikalilar inanmiyor ucagimiza diye. Bizim Hurkus ve Anka'da ne oluyorsa aynisi oluyor tel farki atma siddeti 4 misli yuksek. Bizde pasalar halki kandiriyor senelerdir o sebeple biraz daha usturuplu yalan soyluyorlar. Osman pasa kendini zaten kaybetti uzaya gidecek o pasalik masalik dinlemedi
  • rusya yardım ederse...ozaman görürsünüz soba borusunu...
  • Bunun kanatlarına füze koysalar sağa sola çeker uçak.Lastiğine tekme atsan yere düşer kal olur.Görüntüsüde tam bir tıraş makinesi.BununMotoruda brezilya yapımıdır.kaportada kazalı şahinden toplanmış.Kanatlı şahin 1.6ie tüplü. Bundan olsa olsa akrobasi uçağı olur hatta o bile olmaz.Bizim türk yapımı eğitim uçağı hürkuş bile bundan 10 kat iyi duruyor.
  • bir moka benzemiyor
  • Ben de sabah evin önüne bıraktığım eski sobanın parçaları nereye gitti diyordum.Yerde ararken gökte buldum ...
  • Bu ülkede yol kenarlarındaki billboard'lara , olmayan ’Yerli uçağımız göklerde’ yazılı afiş ile milleti kafesleyenlerin yanında, bu video ile iran'ın neler yapabilceğini siz düşünün.

Devlet televizyonu IRINN, Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad'ın da katıldığı törende "Kahhir 313" adlı yeni bir savaş uçağının tanıtımının yapıldığını duyurdu.

Ahmedinejad uçağın tamamiyle İranlı uzmanlar tarafından geliştirildiğini ifade ederek caydırıcı gücü yüksek olan bir uçak ürettiklerini söyledi.

TÜRKÇE ANLAMI FATİH

Qaher-313 adı verilen uçağın Türkçe anlamı ise oldukça dikkat çekici: Fatih..

Savunma Bakanı Ahmed Vahidi, 'bir dehanın ürünü' olarak tanıttığı yerli uzmanlar ve imkanlarla üretilen uçağın, yüksek teknolojik kabiliyetlere sahip olduğunu söyledi.

YÜKSEK SALDIRI GÜCÜNE SAHİP

Alçak irtifada da uçabilen uçağın elektronik sistemlerle donatıldığını belirten Vahidi, uçağın bir diğer özelliğinin yüksek saldırı gücü olduğunu kaydetti.

Vahidi, kısa pistte dahi rahatlıkla iniş ve kalkış yapabilen uçağın, kısa sürede bakım ve tamirinin yapılabildiğini ifade etti. (Ensonhaber)

İRAN 'FATİH'İNİ TANITTI

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

accell ~ 11 yıl önce
Iran nerdeyse 10 senedir kendi teknolojisini geliştirmeye çalışıyor. Nükleer enerjiden otomasyon teknolojilerine, bir taraftan kendi otomobillerini üretiyorlar bir taraftan uçak üretiyorlar ya da teknolojilerini kore, ya da rusyadan alıyorlar ama sonuçta ortada bir üretim var. Birinci dünya savaşı sırasında Almanya da böyleydi sürekli yeni buluşlar yapıp üretiyorlardı. Bügün ise dünyanın 4. büyük ekonomisi ve Avrupanın teknoloji lideri. Önemli olan en iyi sonuca kısa sürede ulaşmak değil, en kısa zamanda bir yerden başlayıp milli teknolojiyi geliştirmek önemli. Çünkü nekadar deney yaparsanız o kadar sonuca yaklaşırsınız. Bizim de böyle bir politikaya ve hedefe ihtiyacımız var, bu yüzden teknoloji harikası olmasa da bir üretim yapmamız gerekiyor. Tank yapma teknolojisini yakaladık göreceksiniz yakında daha güçlü makineler yapacağız, lakin diğer alanlarda malesef Iranın bile gerisindeyiz. Hedeflerimiz, nükleer enerji, uzay teknolojisi, otomotiv gibi alanlarda ilerleme olmalı. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ali ~ 11 yıl önce
Madem uçak yaptın neden uçuş görüntülerini göstermiyorsun ? uçak pistte tanıtılır hani havadaki görüntüleri? ayrıca uçağın arkasındaki kırmızı tıpa neyin nesi ? güldürmeyin adamı :p

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknoloji iste bu ~ 11 yıl önce
Süper bir ucak , süper bir teknoloji , eminim havacilik tarihinde yüksek yerini alacaktir. Bizim pilotlara uyari, sakin bu üstün teknoloji ile it dalasina falan girmeyin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 11 yıl önce
Espri heralde bu :) Benim maket bundan iyi duruyo :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iranli yorumcular ~ 11 yıl önce
Simdi Iran haber sitelerinde de yorum yazarlar eger internet yasak degilse. Icimizdeki Amerikalilar inanmiyor ucagimiza diye. Bizim Hurkus ve Anka'da ne oluyorsa aynisi oluyor tel farki atma siddeti 4 misli yuksek. Bizde pasalar halki kandiriyor senelerdir o sebeple biraz daha usturuplu yalan soyluyorlar. Osman pasa kendini zaten kaybetti uzaya gidecek o pasalik masalik dinlemedi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
borudur o boru ~ 11 yıl önce
rusya yardım ederse...ozaman görürsünüz soba borusunu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tıraş makinesi ~ 11 yıl önce
Bunun kanatlarına füze koysalar sağa sola çeker uçak.Lastiğine tekme atsan yere düşer kal olur.Görüntüsüde tam bir tıraş makinesi.BununMotoruda brezilya yapımıdır.kaportada kazalı şahinden toplanmış.Kanatlı şahin 1.6ie tüplü. Bundan olsa olsa akrobasi uçağı olur hatta o bile olmaz.Bizim türk yapımı eğitim uçağı hürkuş bile bundan 10 kat iyi duruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hooohooo ~ 11 yıl önce
bir moka benzemiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
petersburg ~ 11 yıl önce
Ben de sabah evin önüne bıraktığım eski sobanın parçaları nereye gitti diyordum.Yerde ararken gökte buldum ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TÜRK ~ 11 yıl önce
Bu ülkede yol kenarlarındaki billboard'lara , olmayan ’Yerli uçağımız göklerde’ yazılı afiş ile milleti kafesleyenlerin yanında, bu video ile iran'ın neler yapabilceğini siz düşünün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000