16 Mart 2019, Cumartesi 09:32:55

İran da hava sahasını kapattı

İran, Etiyopya'daki uçak kazasının ardından "Boeing 737 Max" tipi uçaklara hava sahasını kapatma kararı aldı.
  • Hala yedek parçasız f-14, f-5 uçuran, 1960 model 747 uçuran İran değil sanki :)
  • 'Hani olur da bizi denek olarak kullanmak istersiniz. Biz almayacağız uçaklarınızı' mesajı olarak aldım bu hamleyi. Yoksa bu saatten sonra kim takar İran kaymakamını.
  • Fare dağa küsmüş....

İran, Etiyopya'daki uçak kazasının ardından "Boeing 737 Max" tipi uçaklara hava sahasını kapatma kararı aldı.

İran'ın yarı resmi ajansı Mehr'e konuşan İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Rıza Caferzade, "Boeing 737 Max" tipi uçakların uçuşuna yönelik tedbir kararı alındığını belirtti.

Caferzade, "İran hava sahasında Boeing 737 Max tipi uçakların uçuşları yasaklandı." dedi.

B737 MAX'LERE AMBARGO

Etiyopya Hava Yollarına ait "B737 Max 8" tipi yolcu uçağı, 10 Mart'ta Addis Ababa'dan Kenya'nın başkenti Nairobi'ye gitmek için havalandıktan kısa süre sonra düşmüş, kazada uçaktaki 157 kişi hayatını kaybetmişti.

Etiyopya'daki son kazanın ardından Türkiye, Singapur, Çin, Etiyopya, Endonezya, Avustralya, Malezya, Umman, İngiltere, Almanya, Fransa, Hollanda, Avusturya, Avrupa Birliği, Kazakistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Yeni Zelanda, Fiji, Hindistan, Hong Kong, Lübnan, Kosova, Bahreyn, Mısır, Tayland, Moldova, Kanada, Senegal, Nijerya, Özbekistan ve Ukrayna "Boeing 737 Max" tipi uçakların operasyonlarını geçici olarak durdurmuş ve hava sahalarını uçuşlara kapatmıştı.

Türk Hava Yolları da filosundaki B737 Max 8 tipi uçakları seferlerinden çektiğini açıklarken, Arjantin, Brezilya, Hindistan, Meksika, Kanada, Norveç, İzlanda'da da bazı hava yolu firmaları benzer bir kararla söz konusu tipteki uçakları seferlerinden çektiklerini duyurmuştu.

Son olarak ABD Başkanı Donald Trump, ülkedeki tüm Boeing 737 Max 8 ve Max 9 tipi uçakların ikinci bir talimata kadar uçuşlarının durdurulduğunu açıklamıştı.

İran da hava sahasını kapattı

Yorumlar

Ay yerim sizi ~ 5 yıl önce
Hala yedek parçasız f-14, f-5 uçuran, 1960 model 747 uçuran İran değil sanki :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İran pazarı ~ 5 yıl önce
'Hani olur da bizi denek olarak kullanmak istersiniz. Biz almayacağız uçaklarınızı' mesajı olarak aldım bu hamleyi. Yoksa bu saatten sonra kim takar İran kaymakamını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 5 yıl önce
Fare dağa küsmüş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000