17 Ocak 2015, Cumartesi 15:42:38

İRAN 'BURHAN' UÇAĞINI TEST ETTİ

İran’ın ürettiği yeni özelliklere ve yeteneklere sahip olan "Burhan" adlı savaş uçağının rüzgar tünelinde başarıyla test edildiği bildirildi.
  • İran rusya olmasa ne silah yapar ne nükleer santral. Rusya iyi çarpıyo iranı. Yazık rezalet yönetiliyolar. Orada kaldım vasat bir ülke. Ambargo olmasa zeki insanlar aslında ama kış uykusundan çıkamadılar uzun süredir. Gazla uyutuluyolar ve tabi birazda korkuyla
  • Krikolari kaldirirsan uçak düser. B92 demek ki bu uçak 1992 de tasarlanmis ve 2014 de bitmis. Biz Hürkusu 4 senede bitirdik
  • Uçak aynı RUS Yapımı yak-130 ve Çinli Avic Yapımı L-15 e benziyor. En azından düşünmüş denemişler. Kolay kolay yapamazlar ANCA essembly dir!
  • Uçak maket yada değil, gerçek şu ki İran ambargolar sebebiyle balık tutmayı öğrenen veya en azından isteyen bir ülke.
  • Resim çekmeden önce bari krikoları ortalıktan kaldırsaydınız, maket olduğu belli olmazdı.....
  • Keşke milli uçak projesini de böyle eleştirebilseniz milli savaş uçağı hakkında tek bildiğimiz milli savaş uçağı olması,parçaları kim üretecek,motoru kim üretecek bizde bunu yapacak teknoloji var mı?eğer parçaları biz üretemeyeceksek neden milli savaş uçağı diyoruz.sanki bizimki seri üretime geçecek bir tane prototip yapılacak öyle gösteri uçuşlarında anca görürüz.beni yanlış anlamayın lütfen ben kendi savaş uçagımızı istemiyor değilim ama bazı şeyler net değil bir milli uçak yapılacak ama nasıl olacak.
  • Burhan cığım üzdün beni
  • Birader madem maket yapıcan bari Uçuk birşey yap ta namın yürüsün.
  • Diyelim uçak ürettin, tebrikler. Hava- hava füzen varmı, hava. yer mühimmatın nasıl, uçak radarın nasıl, SAR yapabiliyormusun? Avioniclerin nasıl ve en önemlisi pilotların ne alemde! Çalışmalarında başarılar dilerim.
  • Bizimkiler ne halde ?

Tasnim Haber Ajansı'nın haberine göre, B92  adıyla da bilinen Burhan savaş uçağının tamamen İran yapımı olduğu ve ülkenin Ulusal Rüzgar Tünel'inde başarıyla test edildiği belirtildi.

Haberde şu ifadeler yer aldı:
"Burhan uçağı, daha önce üretilen Şafak savaş uçağının güncellenmiş ve optimize edilmiş modelidir. Uçak parçalarının tümü İranlı uzmanlar tarafından yapıldı. Daha önce üretilen Şafak adlı savaş uçağına göre kalkışı için kuyruğunda ve kanadında değişiklik yapılan Burhan uçağı, daha fazla özelliklere sahiptir. Söz konusu uçağın performansı, Havacılık ve Uzay Sanayi Kurumu Enstitüsüne bağlı Ulusal Rüzgar Tünel'inde başarıyla test edilerek onaylandı. Şu anda ise Burhan uçağı, daha fazla üretime başlaması için bir yerli veya yabancı yatırımcıyı bekliyor."
 
İran, geçen yıl Aralık ayında askeri tatbikat kapsamında "Raad" (gök gürültüsü) adlı İHA’yı test ettiğini, söz konusu İHA'nın 250 kilometre menzile sahip olduğunu ve hedefe nokta atışı yapabildiğini açıklamıştı.

İran Hava Kuvvetleri'nin envanterinde yerli uçakların yanı sıra, F-4, F-5, F-14, Sukhoi-24, Sukhoi-25, Mig-29, Mirage ve diğer bazı modellerde savaş uçakları olduğu biliniyor.

İRAN 'BURHAN' UÇAĞINI TEST ETTİ

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
İran rusya olmasa ne silah yapar ne nükleer santral. Rusya iyi çarpıyo iranı. Yazık rezalet yönetiliyolar. Orada kaldım vasat bir ülke. Ambargo olmasa zeki insanlar aslında ama kış uykusundan çıkamadılar uzun süredir. Gazla uyutuluyolar ve tabi birazda korkuyla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huseyin ~ 5 yıl önce
n sen turkyeni iranla karistirmis sin biraz cik git elber ortayli yi iran hakinda yazi ve video daki soylediklerine izle
B727 ~ 9 yıl önce
Krikolari kaldirirsan uçak düser. B92 demek ki bu uçak 1992 de tasarlanmis ve 2014 de bitmis. Biz Hürkusu 4 senede bitirdik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçak aynı RUS Yapımı yak-130 ve Çinli Avic Yapımı L-15 e benziyor. En azından düşünmüş denemişler. Kolay kolay yapamazlar ANCA essembly dir!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Uçak maket yada değil, gerçek şu ki İran ambargolar sebebiyle balık tutmayı öğrenen veya en azından isteyen bir ülke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burhan altıntop ~ 9 yıl önce
Resim çekmeden önce bari krikoları ortalıktan kaldırsaydınız, maket olduğu belli olmazdı.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
S.B. ~ 9 yıl önce
Keşke milli uçak projesini de böyle eleştirebilseniz milli savaş uçağı hakkında tek bildiğimiz milli savaş uçağı olması,parçaları kim üretecek,motoru kim üretecek bizde bunu yapacak teknoloji var mı?eğer parçaları biz üretemeyeceksek neden milli savaş uçağı diyoruz.sanki bizimki seri üretime geçecek bir tane prototip yapılacak öyle gösteri uçuşlarında anca görürüz.beni yanlış anlamayın lütfen ben kendi savaş uçagımızı istemiyor değilim ama bazı şeyler net değil bir milli uçak yapılacak ama nasıl olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SB 'cigim ~ 9 yıl önce
Isler senin soyledigin siralama ile yurumuyor SB. Once jeopolitik ve stratejik analiz sonucu, nasil bir ucaga ihtiyac duyulmaktadir sorusunun cevabi aranir, ki su ana dek yapilan calismayi bu kapsamda degerlendirebiliriz. Ardindan dizayn ve diger asamalar gelir. Muhalefet olsun diye killik yapabilirsin, ama yazinda yaptigin gibi cahilce sacmalarsan, cevre ve goruntu kirliligine yol acarsin SB'cigim. Hadi hayirli isler.
haklısın ~ 9 yıl önce
net değil haklısın.çünkü tembeliz.tembelliğe de fena halde alıştık.hazır gelmesine alıştık.bundan kurtulabilirsek netleşir.ama o zamana kadar işimiz zor.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Burhan cığım üzdün beni

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Birader madem maket yapıcan bari Uçuk birşey yap ta namın yürüsün.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Android Uygulaması ~ 9 yıl önce
Diyelim uçak ürettin, tebrikler. Hava- hava füzen varmı, hava. yer mühimmatın nasıl, uçak radarın nasıl, SAR yapabiliyormusun? Avioniclerin nasıl ve en önemlisi pilotların ne alemde! Çalışmalarında başarılar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başarılar ~ 9 yıl önce
kahraman(!) pilot dolu her yer gerisi hikaye.onlar füzeleri eliyle atar.ne de olsa cirit ata sporları.aviyonikleri de rus pazarından toplarlar.tamam işte.
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bizimkiler ne halde ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bizimkiler ~ 9 yıl önce
Iyiler sagol, sizinkiler nasil?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000