16 Haziran 2016, Perşembe 13:17:48

İran Boeing ile anlaştı iddiası

Tahran, Amerikan Boeing firması ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Anlaşma, İran semalarının on yıllar sonra ilk defa Amerikan uçaklarına açılacağı anlamını taşıyor. Anlaşma, İran’a yönelik yaptırımların hafifletilmesinin ardından geldi.
  • Dostlar gidin iranı görün. Bu haberlerin alayı palavraaa.
  • rıza babanın kefalet basvurusu ret edilmiş, dua edelim hayırsever için:)
  • Bizim 777'ci artistler artık orada uçarlar, yakışır İran Air onlara!
  • Iran in uçakları çok eski dir. .boeing ve airbus ile muhtemelen yaptıkları anlaşmalar var ambargo kalktı. .Bu uçakların teslimatı hemen olmasi mümkün değildir,, uçakları hangi finans sistemi ile alacaklar ödeme şekli nasıl olacak, American bankaları ile mi leasing ile mi bütün bunlar zaman alıcı ve önemli konular..American bankaları ve finans kuruluşları İran devleti ile çalışırlar mi ambargo kalktı evet arası var..zaman gösterecek görecez..yeni uçakların filoya girmesi 2018 den sonra olacaktır, ama İran 2.el yolcu uçaklarının atın alabilir veya kiralar işin görülmesi için kısa ve orta vadede..thy hiç etkilemez kalitesi en üst düzeyde olduğu için...İran havayollari herşeyin yenilemesi en az 10 ili bulur, 40 senedir ambargo dan yeni çıktı hemen olmaz..
  • thy neden son yillarda hizli buyudu birbakmak lazim. thy ,yillardir irak,iran,suriye ,turki cumhuriyetlerini taisidi ama iran bu listeden cikarrsa sikinti baslar zira 80 milyonluuukk bir paazaar elddenn ggidecek
  • iran air açıklanmıyor ama esas türkiye ile anlaştı 500 tane milli uçak için ama şu an top confidetial:)
  • boeing yasadi kimbilir kacar tane a319, a320 satar
  • Üzülerek söylüyorum ki THY için kötü bir haber. İran da çok yolcuları vardı tahminim çoğunu kaybederler...

Tahran, Amerikan Boeing firması ile anlaşmaya vardığını açıkladı. Anlaşma, İran semalarının on yıllar sonra ilk defa Amerikan uçaklarına açılacağı anlamını taşıyor. Anlaşma, İran’a yönelik yaptırımların hafifletilmesinin ardından geldi.

Anlaşmanın ayrıntıları henüz açıklanmadı, ancak Batılı ve Ortadoğulu kaynaklar anlaşmanın onaylanması halinde Iran Air’in 100’den fazla Boeing uçağı alacağını belirtiyor.

İran Ulaştırma Bakanı Abbas Akhoundi, anlaşmanın ayrıntılarının önümüzdeki günlerde açıklanacağını söyledi.

Anlaşmanın hayata geçmesi için Boeing’in Amerikan Yönetimi’nin onayını alması gerekiyor. İran yaklaşık 40 yıldır Amerikan uçağı alma konusunda yasaklı.

Boeing sözcüsünün elektronik posta üzerinden yaptığı açıklamada, “İran Havayolları ile Amerikan yöentiminin onayıyla Boeing yolcu uçakları ve hizmetleri konusunda müzakereler yürüttük” denildi.

Reuters geçen hafta İran’ın Boeing ile 1979’dan bu yana ilk kez tarihi bir anlaşmaya doğru gittiğini ve bunun 100’den fazla uçağı kapsayacağını bildirmişti. Iran Air’in başkanı Reuters’a yaptığı açıklamada, Boeing ile yaşlı filosuna destek için de görüştüklerini belirtti.

Zorluklar duruyor

İran, yıllarca devam eden yaptırımlardan sonra 400 jetini yenileme ihtiyacında.

Airbus ve Boeing’in anlaşma yapmak için Amerikan ihracat lisansına ihtiyacı var.

Bu izin alınsa bile kaynaklar anlaşmaların yürürlüğe girmesinin finans konularındaki belirsizlik nedeniyle biraz süre alabileceğini belirtiyor. Çünkü Amerikan finans sistemi İran’a hala kapalı.

Amerika Dışişleri Bakanı John Kerry, Nisan ayında yaptığı açıklamada nükleer anlaşma kapsamında yabancı bankaların İran ile iş yapmasına karşı olmadığını belirtmiş ancak İran Dini Lideri Ayetullah Ali Hamaney Washington’ı anlaşmaya uymamakla suçlamıştı.

(Amerikanın sesi)

İran Boeing ile anlaştı iddiası

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

İran mı ~ 8 yıl önce
Dostlar gidin iranı görün. Bu haberlerin alayı palavraaa.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
rıza ~ 8 yıl önce
rıza babanın kefalet basvurusu ret edilmiş, dua edelim hayırsever için:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal ~ 8 yıl önce
Bizim 777'ci artistler artık orada uçarlar, yakışır İran Air onlara!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 8 yıl önce
Iran in uçakları çok eski dir. .boeing ve airbus ile muhtemelen yaptıkları anlaşmalar var ambargo kalktı. .Bu uçakların teslimatı hemen olmasi mümkün değildir,, uçakları hangi finans sistemi ile alacaklar ödeme şekli nasıl olacak, American bankaları ile mi leasing ile mi bütün bunlar zaman alıcı ve önemli konular..American bankaları ve finans kuruluşları İran devleti ile çalışırlar mi ambargo kalktı evet arası var..zaman gösterecek görecez..yeni uçakların filoya girmesi 2018 den sonra olacaktır, ama İran 2.el yolcu uçaklarının atın alabilir veya kiralar işin görülmesi için kısa ve orta vadede..thy hiç etkilemez kalitesi en üst düzeyde olduğu için...İran havayollari herşeyin yenilemesi en az 10 ili bulur, 40 senedir ambargo dan yeni çıktı hemen olmaz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
777 ~ 8 yıl önce
Tamam
777 ~ 8 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
tk ~ 8 yıl önce
thy neden son yillarda hizli buyudu birbakmak lazim. thy ,yillardir irak,iran,suriye ,turki cumhuriyetlerini taisidi ama iran bu listeden cikarrsa sikinti baslar zira 80 milyonluuukk bir paazaar elddenn ggidecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk ~ 8 yıl önce
İran'ın imajı çok kötü. THY dünyanın en iyilerinden. Büyük kayıp olmaz.
milli uçak ~ 8 yıl önce
iran air açıklanmıyor ama esas türkiye ile anlaştı 500 tane milli uçak için ama şu an top confidetial:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Uçan papağan ~ 8 yıl önce
Sizin milli uçak dışında hayatta başka bir düşünceniz var mı ?Yoksa rüyalarınıza mı giriyor bu uçak !
remzi ~ 8 yıl önce
boeing yasadi kimbilir kacar tane a319, a320 satar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deli ~ 8 yıl önce
Nasiiiiii
p. ~ 8 yıl önce
a319 a320 boeingde üretiliyorsa 737 lerde airbusdan çıkıyor demektir
Uçan Tilki ~ 8 yıl önce
Bir kızılderili atasözü derki "Cevap vermemek aslında bir cevaptır."
Aslinda ~ 8 yıl önce
Iran icin ozel Concorde imal edecekler, Iranlilar mesafe uzak vakit kazanalim demisler.
Oguz008 ~ 8 yıl önce
Üzülerek söylüyorum ki THY için kötü bir haber. İran da çok yolcuları vardı tahminim çoğunu kaybederler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sorun yok ~ 8 yıl önce
Ambargo kalkti, siparis verildi diye THY hemen etkilenmez. En az 1 yil alacaklari ucaklarin adedi modeli, konfigurasyonu vs muzakeresi surer, 100 ucak bugun ismarlansa ilk teslimat 2019 'dan once olmaz. Zaten tek seferde 1-2 adet teslim edilir, sonra ucus hatti acilmasi icin basvuru muzakereler var. Avrupa ve Amerika hemen imza atma niyetlisi olmayacaktir. Nereden baksaniz THY en az 10 yil sonra etkilenir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000