12 Kasım 2015, Perşembe 08:17:40

İran Airbus almak istiyor

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Paris’e gelecek hafta yapacağı resmi ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, Airbus satın almak istediklerini bildirdi.
  • THY nin acil A350 siparisinde yerini almali, zamanla 777 lerin sayisini daha fazla artirmamalidir, yakit tuketimi dusuk olan ucak, ekonomik olacak fiyatlara yansiyasak Qatar ve Emirated THY den cok daha ucuz
  • ellerinde 747lerde var. siz görmüyorsunuz diye yok sanmayın.
  • dünyanın en dümbelek ülkelerinin başında iran gelir bu persler herzaman hain emeleri için herkesi satmaya hazırlardır
  • Adamlarin zaten gemen hemen bütün uçakları airbus boeingde anlasabilser daha ilginc olurdu.

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, Paris’e gelecek hafta yapacağı resmi ziyaret öncesi yaptığı açıklamada, Airbus satın almak istediklerini bildirdi.

Ziyaret öncesi Fransız Europe 1 radyosu ve France2 televizyon kanalına konuşan Ruhani, 17 Kasım’da Paris’te gerçekleşecek ziyaret sırasında Fransa ile çok sayıda ticari anlaşmaya imza atmak istediklerini söyledi.

Airbus siparişi ile ilgili bir soru üzerine Ruhani, ‘’Elimizde Airbus var ve diğer şirketler de bize uçak satmak istiyor. Biz özellikle Airbus gibi büyük şirketlerden yolcu uçağı satın alacağız’’ ifadesini kullandı.

Ruhani, Fransız ticaret heyetinin geçen ay Tahran’a gelerek ulaştırma, tarım ve özellikle otomobil üretimi olmak üzere sanayi alanlarında yapılacak işbirliği konularını görüştüğünü hatırlattı.

Ruhani, 17 Kasım’da Paris’te Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşecek. Hollande, Viyana’da uzun bir müzakere maratonu sonucu Tahran’ın nükleer enerji dosyası ile ilgili anlaşmanın imzalanmasının ardından Ruhani’yi resmi bir ziyaret için Paris’e davet etmişti.

Ruhani, Paris’te İran’da yatırım yapmak isteyen Fransız yatırımcılarla bir araya gelecek. Fransa, ambargo öncesi İran’ın en önemli ticari ortaklarından birisiydi.

İran Airbus almak istiyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (7)

A350 ~ 8 yıl önce
THY nin acil A350 siparisinde yerini almali, zamanla 777 lerin sayisini daha fazla artirmamalidir, yakit tuketimi dusuk olan ucak, ekonomik olacak fiyatlara yansiyasak Qatar ve Emirated THY den cok daha ucuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
747 ~ 8 yıl önce
ellerinde 747lerde var. siz görmüyorsunuz diye yok sanmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iran Air ~ 8 yıl önce
Evet 747-200 var ama yedek parca yok. A300-600 var A320 var yedek parca yok. Ucaklar cok eski yeni nesil istiyorlar.
urfair ~ 8 yıl önce
dünyanın en dümbelek ülkelerinin başında iran gelir bu persler herzaman hain emeleri için herkesi satmaya hazırlardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Furkan ~ 8 yıl önce
Adamlarin zaten gemen hemen bütün uçakları airbus boeingde anlasabilser daha ilginc olurdu.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iran ~ 8 yıl önce
Iran 100 adet A320/321. 100adet A350 ve 40adet A380 siparis verecek.Iran Air ciddi rakip olacak. Gariptir iranda gelecek sene 200milyon kapasiteli havaliman insaa edecek. THY ve körfez ülkeleri ciddi rakip geliyor.
mirbegi ~ 8 yıl önce
inanırım şansöle merkel baktı reisi kandıramıyo şimdi fırana eliyle ruhaniyi sagarlar bir meme almanya bir meme fıransa taki ilikleri kuruyuncaya kadar ama iran nankördür bu ruhani tam bir avrupa ajanı görörsünüz kokusu çıkar yakında

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000