04 Nisan 2013, Perşembe 09:05:08

"İPTAL EDİLEN UÇUŞLARIN SORUMLUSU AZERİLER"

Ermeniler, dün başlaması gereken Van-Erivan uçak seferlerinin iptal edilmesinin sorumlusu olarak Azerbaycan’ı gösterdi.
  • Aslında Azeriler çok haklı, hem çıkarları sözkonusu ve bu konuda Türkiye'nin de hassas ve empatik olması gerekli. Azerbaycan'ın yüzde yirmisi Ermenistan tarafında işgal edilmiş ve bir milyon Azeri mülteci durumunda. Ve bu yüzden Azerbaycan'la savaş halinde olduğu Ermenistan'la halen çatışmalar patlak veriyor, ve ateşkes hattında Azeri askerler ve siviller bugün de şehit oluyor. Ne de olsa aynı kökeni ve tarihi paylaşıyoruz ve yüz sene önce Ermeni katliamlarından nasıl Türk halkı çektiyse, bugün ise Azeri halkı çekiyor. Aynı ortak değerleri ve çıkarları paylaşan iki ülke aynı tarihi düşmanı paylaşıyor. Türkiye, Azerbaycan’la koordineli olarak, Ermenistan arasındaki sınır kapılarını kapattı ve sıkı bir ekonomik ambargo (hava ambargosu da dahil) uyguluyor. Böylece Azerbaycan'ın arkasında olduğunu tüm dünya ve Azerbaycan halkına ve devletine göstermiştir. Ermeni işgali sona ermedikçe, Türkiye ambargoyu hiçbir şekilde sulandırarak hafifletmemeli ve Ermenistan çark edinceye kadar da devam.
  • Aslında Azeriler çok haklı, hem çıkarları sözkonusu ve bu konuda Türkiye'nin de hassas ve empatik olması gerekli. Azerbaycan'ın yüzde yirmisi Ermenistan tarafında işgal edilmiş ve bir milyon Azeri mülteci durumunda. Ve bu yüzden Azerbaycan'la savaş halinde olduğu Ermenistan'la halen çatışmalar patlak veriyor, ve ateşkes hattında Azeri askerler ve siviller bugün de şehit oluyor. Ne de olsa aynı kökeni ve tarihi paylaşıyoruz ve yüz sene önce Ermeni katliamlarından nasıl Türk halkı çektiyse, bugün ise Azeri halkı çekiyor. Aynı ortak değerleri ve çıkarları paylaşan iki ülke aynı tarihi düşmanı paylaşıyor. Türkiye, Azerbaycan’la koordineli olarak, Ermenistan arasındaki sınır kapılarını kapattı ve sıkı bir ekonomik ambargo (hava ambargosu da dahil) uyguluyor. Böylece Azerbaycan'ın arkasında olduğunu tüm dünya ve Azerbaycan halkına ve devletine göstermiştir. Ermeni işgali sona ermedikçe, Türkiye ambargoyu hiçbir şekilde sulandırarak hafifletmemeli ve Ermenistan çark edinceye kadar da devam ettirmeli.
  • lan kase toga bildiginide konusyorsun bilmediginide .cahil insan ermeniyle alakasi olmayib da soyadi nasil ermeni oluyor anlamadik.sen dusuncelerini kendinie birak tammami.kim kimei nasi kural uyguluyor sana soracak degiller. l
  • Demek ki artik Türk dis politikasina azeriler emir veriyor. Yurt disina çikmalari çok zormus daha iyi Avrupada bir onlar eksik kalmisti zaten. Fransa ve ingilterede dogu avrupadan ipini koparan gelmis (Bulgar Rumen Moldova polonya çek slovak sirp kosovo macar çingene estonya lituanya ne istersen var)
  • Van a gelmek isterlerse Erivan larindan Paris e gidip ordanda Istanbula gelip, Istanbul dan borajet le ucsunlar. Kolay cozum size. Her iki ulkede kazanir. Bu arada cok sevdikleri Fransaya memleketlerinede ugrarlar!
  • Azerbaycan bizim gibi basiretsiz olmadığı için vize işine "kısasa kısas" mantığı ile yaklaşıyor... Azerbaycan'a vize uygulayan ülkelerin vatandaşları, kendi ülkeleri Azerilere ne şekilde vize uyguluyorsa o şekilde vize alır... Sen Azerbaycan'a vize uygulayacaksın ama o sana uygulamayacak, öyle şey olmaz... Biz de hala Schengen vizesi alalım diye yedi sülalemizin kaydını elçiliklere teslim etmeye devam edelim...
  • Azerbeycan niye bize vizeyi kaldırmıyor. Komşu birçok ülkeye rahatça vizesiz gidip kültür gezisi yapabilirken buraya neden vize.

2011 yılında da planlanan Van-Erivan uçak seferleri, yine Türkiye tarafından iptal edilmişti. Birkaç gün önce hiçbir sebep göstermeksizin Türkiye’nin uçuşları iptal ettiğini ifade eden Ermeni yetkililer, Azerbaycan’ın Türkiye’ye yönelik baskılarının bu kararda etkili olduğunu savundular. Konuyla ilgili açıklama yapan Narekavan Tur Şirketi Başkanı Armen Hovhannisyan, “Akşam geç saatlerde Türk tarafıyla temasa geçtik, fakat onlar uçuşlarda ileri bir tarihe erteleme direktifi verildiğini söyledi. Çok fazla bilet satılmadı fakat bir miktar satış gerçekleştirilmişti. Sadece 3 Nisan’ın biletleri değil, diğer günlerin biletleri de satılmıştı. Bütün gün Türk yetkilileriyle bağlantı kurmaya çalıştık” dedi.

Bölgesel konularda uzman olan Astghık Igıtyan ise, asıl sorunun Azerbaycan olduğunu ifade ederek, “Bu gerçekleşen ilk girişim değil. Erivan-Van uçuşları 2011 yılında da planlanmıştı fakat şimdi olduğu gibi iptal edilmişti. Türk tarafı hiçbir sebep göstermemişti. Fakat bence ana sebep Azerbaycan. Uçuş hakkında bilgilerin sızdırılmasından hemen sonra Azerbaycan sorun çıkarmaya başladı. Bu uçuş olayı sonrası herhalde Türkiye’nin Dağlık Karabağ hakkındaki politikasının değiştiğini düşündüler. Azerbaycan, Ermenistan ile Türkiye’nin yakınlaştığını öne sürdü” dedi.

Van-Erivan arasında gerçekleştirilecek 40 dakikalık uçak yolculuğunun bilet fiyatlarının daha önce yüzde 20’lik bir indirimle 250 dolardan satışa çıkarıldığı duyurulmuştu.

"İPTAL EDİLEN UÇUŞLARIN SORUMLUSU AZERİLER"

Yorumlar Tüm Yorumlar (10)

Misafir ~ 11 yıl önce
Aslında Azeriler çok haklı, hem çıkarları sözkonusu ve bu konuda Türkiye'nin de hassas ve empatik olması gerekli. Azerbaycan'ın yüzde yirmisi Ermenistan tarafında işgal edilmiş ve bir milyon Azeri mülteci durumunda. Ve bu yüzden Azerbaycan'la savaş halinde olduğu Ermenistan'la halen çatışmalar patlak veriyor, ve ateşkes hattında Azeri askerler ve siviller bugün de şehit oluyor. Ne de olsa aynı kökeni ve tarihi paylaşıyoruz ve yüz sene önce Ermeni katliamlarından nasıl Türk halkı çektiyse, bugün ise Azeri halkı çekiyor. Aynı ortak değerleri ve çıkarları paylaşan iki ülke aynı tarihi düşmanı paylaşıyor. Türkiye, Azerbaycan’la koordineli olarak, Ermenistan arasındaki sınır kapılarını kapattı ve sıkı bir ekonomik ambargo (hava ambargosu da dahil) uyguluyor. Böylece Azerbaycan'ın arkasında olduğunu tüm dünya ve Azerbaycan halkına ve devletine göstermiştir. Ermeni işgali sona ermedikçe, Türkiye ambargoyu hiçbir şekilde sulandırarak hafifletmemeli ve Ermenistan çark edinceye kadar da devam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 11 yıl önce
Aslında Azeriler çok haklı, hem çıkarları sözkonusu ve bu konuda Türkiye'nin de hassas ve empatik olması gerekli. Azerbaycan'ın yüzde yirmisi Ermenistan tarafında işgal edilmiş ve bir milyon Azeri mülteci durumunda. Ve bu yüzden Azerbaycan'la savaş halinde olduğu Ermenistan'la halen çatışmalar patlak veriyor, ve ateşkes hattında Azeri askerler ve siviller bugün de şehit oluyor. Ne de olsa aynı kökeni ve tarihi paylaşıyoruz ve yüz sene önce Ermeni katliamlarından nasıl Türk halkı çektiyse, bugün ise Azeri halkı çekiyor. Aynı ortak değerleri ve çıkarları paylaşan iki ülke aynı tarihi düşmanı paylaşıyor. Türkiye, Azerbaycan’la koordineli olarak, Ermenistan arasındaki sınır kapılarını kapattı ve sıkı bir ekonomik ambargo (hava ambargosu da dahil) uyguluyor. Böylece Azerbaycan'ın arkasında olduğunu tüm dünya ve Azerbaycan halkına ve devletine göstermiştir. Ermeni işgali sona ermedikçe, Türkiye ambargoyu hiçbir şekilde sulandırarak hafifletmemeli ve Ermenistan çark edinceye kadar da devam ettirmeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kartal ~ 11 yıl önce
lan kase toga bildiginide konusyorsun bilmediginide .cahil insan ermeniyle alakasi olmayib da soyadi nasil ermeni oluyor anlamadik.sen dusuncelerini kendinie birak tammami.kim kimei nasi kural uyguluyor sana soracak degiller. l

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklisin hamburg ~ 11 yıl önce
Demek ki artik Türk dis politikasina azeriler emir veriyor. Yurt disina çikmalari çok zormus daha iyi Avrupada bir onlar eksik kalmisti zaten. Fransa ve ingilterede dogu avrupadan ipini koparan gelmis (Bulgar Rumen Moldova polonya çek slovak sirp kosovo macar çingene estonya lituanya ne istersen var)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Air France ucsunlar, ~ 11 yıl önce
Van a gelmek isterlerse Erivan larindan Paris e gidip ordanda Istanbula gelip, Istanbul dan borajet le ucsunlar. Kolay cozum size. Her iki ulkede kazanir. Bu arada cok sevdikleri Fransaya memleketlerinede ugrarlar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mr. E ~ 11 yıl önce
Azerbaycan bizim gibi basiretsiz olmadığı için vize işine "kısasa kısas" mantığı ile yaklaşıyor... Azerbaycan'a vize uygulayan ülkelerin vatandaşları, kendi ülkeleri Azerilere ne şekilde vize uyguluyorsa o şekilde vize alır... Sen Azerbaycan'a vize uygulayacaksın ama o sana uygulamayacak, öyle şey olmaz... Biz de hala Schengen vizesi alalım diye yedi sülalemizin kaydını elçiliklere teslim etmeye devam edelim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kamil ~ 11 yıl önce
Biz Azerbaycan'a vize uygulamıyoruz.Onlar bize uyguluyorlar.Kapıda form doldurup 10 usd verip vize alıyoruz.Bilmeden konuşmayalım.
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
azerbaycanlı bir arkadaşım pasaport çıkarmak için aylarca beklenildiğini söylemişti ve fiyatlarınıda çok yüksek olduğunu.yani bu durumda bir azerinin yurtdışına çıkması kadar zor bişey yok demektir.önemli olabn diğer husus: azerbaycana biz değil azeriler bize vize uyguluyor kapıda yada burtada olsun olmasın sonuçta vize uyguluyor.hatta türkiyeli,ermenistan ile hiç bir bağlantısı olmayan istanbullu bir öğrenci grubunda sadece ermeni soyadı olduğu için havalimamından geçen yıllarda geri döndermiştir.bu da azerilerin ne kadar cahil olduklarını gösterir!
Feteme ~ 11 yıl önce
Azerbeycan niye bize vizeyi kaldırmıyor. Komşu birçok ülkeye rahatça vizesiz gidip kültür gezisi yapabilirken buraya neden vize.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hamburg/tolga ~ 11 yıl önce
bizde yaşayan ermeni asıllı vatandaşlarımzı bahane ediyorlar!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000