10 Mart 2015, Salı 08:01:52

İPTAL EDİLEN TASARI YENİDEN GÜNDEMDE

Avrupa Birliği ülkelerinde hava yolu ile seyahat eden tüm yolcuları takip altına almaya çalışan güvenlik yasa tasarısı tartışmalara neden oluyor.

Avrupa Birliği ülkelerinde hava yolu ile seyahat eden tüm yolcuları takip altına almaya çalışan güvenlik yasa tasarısı tartışmalara neden oluyor. Peki bu güvenlik paketi insanları kötülerden korumak için gerekli bir kara mı yoksa polis rejimine giden yolda bir başka adım anlamına mı geliyor?

İlk Fransa ve Belçika sonra da Danimarka’da yapılan üç büyük terörist saldırısı tüm Avrupa’yı şok etti. Her üç ülke de kendi vatandaşları olan teröristler tarafından hedef alındı. Paris’te gazetecilere ve bir markete yapılan saldırılar, politikacıları Avrupa vatandaşlarının güvenliği için daha sıkı önlemler almaya itti.

Avrupa Parlamentosunun iki yıl önce reddettiği “Yolcu Kayıt Sistemi“nin onaylanması için İngiliz milletvekili Timothy Kirkhope konuyu geçenlerde meclis gündemine taşıdı.

Öneride bütün hava yolu yolcuları hakkında bilgi toplanması ve bunun ülkeler arasında paylaşılması talep ediliyor. Sistem içinde yolcuların uçuş ve pasaport bilgileri yanında tercih ettikleri yiyecek, kredi kartı detayları, cep numaraları ve elektronik posta adresleri de bulunacak. Beş yıla kadar muhafaza edilecek veriler, sadece polis ve güvenlik güçleri tarafından kullanılabilecek.

Ancak Avrupa Dijital Haklar kurumundan Joe McNamee bu önerinin insanların özel hayatına müdahale olacağını savunuyor.

İPTAL EDİLEN TASARI YENİDEN GÜNDEMDE

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000