06 Ocak 2009, Salı 07:59:16

İnsansız helikopter işbaşında

Boyu 1.2 metre olan helikopterin menzili 20 km. olarak tasarlandı...
  • valla helal olsun, çalışmanın, azmin elinden hiçbirşey kurtulmaz, ah bizi yönetenlerde bir görse diğerlerine boyun eğmeden neler yapabileceklerini, işte türk insanı
  • Baykar Makinayı bu çalışmasından ötürü tebrik ediyorum. Diğer şirketlere örnek olsun, artık kendi ayaklarımızın üzerinde durmanın zamanı geldi.

Bin 200 ile 4 bin metre arasında irtifaya sahip helikopter, benzin motorlu olarak çalışıyor ve 90 dakika havada kalabiliyor. 12 kiloya kadar ağırlık kaldırabilen araç, termal ve gündüz kamerası taşıyabiliyor. Böylece derin vadilerden görüntü sağlayabiliyor.

Türk firması Baykar Makine, sınır güvenliği ve terörle mücadelede öne çıkan İnsansız Hava Aracı (İHA) ailesinin en yeni üyesi olan insansız helikopteri geliştirerek savunma sanayi tarihine geçti. Böylece dünya orduları arasında insansız helikopteri ilk kullanan da, Türk Silahlı Kuvvetleri oldu. Aralık 2007’de teslim edilen “Malazgirt” isimli 4 mini insansız helikopterin, derin vadilerde ve mağaralarda saklanan teröristlerin tespitinde önemli görevler üstlenmesi bekleniyor. Elektronik donanımı, yazılımı, tasarımı ve imalatı ile tamamen milli olarak geliştirilen “Malazgirt Mini İnsansız Helikopter Sistemi”, benzin ve elektrik motorlu olmak üzere iki tip geliştirildi. Dikey iniş ve kalkış kabiliyeti ile nokta iniş ve kalkışı yapabilen sistem, en zor coğrafi şartlar altında dahi kullanılabiliyor. Bu arada Savunma Sanayi Müsteşarlığı; füze ve bomba atma yeteneğine sahip, yaklaşık 20 bin metre yükseklikte görev yapabilecek stratejik İHA temin etmek üzere çalışma başlattı. Bu projeyle ilgili; Almanya, Fransa ve İspanya ortaklığından oluşan EADS (Avrupa Hava Savunma ve Uzay Şirketi) ile görüşmelere başlandı.

İnsansız helikopter işbaşında

Yorumlar

objektif ~ 15 yıl önce
valla helal olsun, çalışmanın, azmin elinden hiçbirşey kurtulmaz, ah bizi yönetenlerde bir görse diğerlerine boyun eğmeden neler yapabileceklerini, işte türk insanı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mühendis ~ 15 yıl önce
Baykar Makinayı bu çalışmasından ötürü tebrik ediyorum. Diğer şirketlere örnek olsun, artık kendi ayaklarımızın üzerinde durmanın zamanı geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000