25 Mart 2015, Çarşamba 17:00:21

İNSANSIZ F-16 HİZMETE HAZIR

İnsansız hava aracı drone'ların yerini alacak QF-16 adı verilen pilotsuz F-16'lar Amerikan ordusuna eğitim amaçlı teslim edilmeye başlandı.
  • Ülkemizin bekaasi ve güvenligi icin ter döken , aldigi maasi her kurusuna kadar helal bir sekilde hak eden,bayragimizin seref ve onurunu gökyüzüne cizen pilotlarimiza, Kin , nefret söylemleri katarak hakaret seviyesine varan kelimeler kullanan ezik,yeteneksiz,klavye arkasina saklanip yazanlar, bu pilotlar sizin icinde ucuyor.. Utanma ve ar duygusunu kaybetmissiniz..,.
  • Hocam QF-35 i haber yapsaydiniz bari.O cok daha basarili bir proje ...
  • Ülkenin güvenliği için ter döken kahramanlarla ilgili bu kin neden hepsi birer şehit namzeti ...
  • Brm aynen kedi gibisin yavrucum. Evet biz F-16'cılar aslanlar gibi oralarda uçtuk. Sen naptın onu söyle bakayım. Ciğeremi baktın hep...
  • Bidim astronotların habası sunuyu .Artık katıla katıla yuruyemiyecekler ihi ihi.Sen önce konuşmayı öğren
  • He he astronotlarin havası balon gibi sönüyor. ..artik kasila kasila dünyayi ben yarattim havalarinda yürüyemiyeceklet tuhhhh
  • Her ne kadar eğitim amaçlı diye haber yapılsa da bu uçakların operasyonel olarak kullanılmasının önünde hiçbir engel yok. Artık ar-ge faaliyetlerin de tamamen insansız platformlara yönlendirildiği de açıklandı. Özellikle İsrail gibi savaş doktrininde, kısıtlı insan kaynaklarından dolayı, platformu korumak yerine mürettebatı korumak için sistem geliştirmeye çalışan ülkeler bunun üzerinde çalışmaktadır. Hatta bir müddet sonra İsrailin bu konuda lider olacağını söyleyebiliriz. Ülkemizdeki duruma gelirsek şu andaki gidişatta zaten belli bir müddet sonra bir sürü pilotsuz uçağımız olacak.
  • Kesin ip var he he
  • Bize sattiklari ucagi IHA yapip vuruyorlar, mucadele etmek imkansiz

İnsansız hava aracı drone'ların yerini alacak QF-16 adı verilen pilotsuz F-16'lar Amerikan ordusuna eğitim amaçlı teslim edilmeye başlandı.

Boeing, yaklaşık iki sene önce efsanevi savaş uçağı F-16'nın emekliye ayrılan modellerini daha gerçekçi eğitim senaryoları için insansız hale getirme amaçlı önemli bir projeyi hayata geçirmişti. Gelen son bilgilere göre ise dünya devi QF-16 olarak adlandırdığı bu insansız savaş uçaklarını ABD Hava Kuvvetleri'ne teslim etmeye başladı.

Saatte yaklaşık 2 bin 414 km hıza ulaşabilen ve 15 bin metre yükseklikte seyreden bu insansız savaş uçağı, yerde bulunan bir operatör tarafından kumandayla kontrol edilebiliyor.

Pilotların çok daha gerçekçi savaş eğitimleri alabilmesi için Türk Hava Kuvvetleri'nin de aktif olarak kullandığı F-16 savaş uçağı temelinde hazırlanan QF-16, yerde bulunan kontrol istasyonları sayesinde uçuruluyor. Yüksek hızda yapılan manevraların ya da iniş / kalkış gibi işlemlerin altından rahatlıkla kalkabilen insansız hava aracı, insan hayatını tehlikeye sokabilecek birçok unsurdan kurtulmuş şekilde limitlerin de üzerinde eğitimler için oldukça faydalı bir seçenek ortaya koyuyor.

QF-007 kodlu ilk insansız savaş uçağını da 11 Mart tarihinde Tyndall Hava Kuvvetleri Üssü'ne teslim eden Boeing, belirtildiği kadarıyla 126 tane QF-16 üretecek ve bu uçaklar BAE System tarafından hazırlanan 300'e yakın QF-4 (Phantom) insansız eğitim uçağının yerini alacak. Gelecek operasyonları için McDonnell Douglas F-4 Phantom II'lerin yeterli bulunmaması nedeniyle geliştirilen QF-16'lar, pilotların karşısına 9G'ye çıkabilen korkusuz hedefler getirecek.

İNSANSIZ F-16 HİZMETE HAZIR

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

Cok ayip ~ 9 yıl önce
Ülkemizin bekaasi ve güvenligi icin ter döken , aldigi maasi her kurusuna kadar helal bir sekilde hak eden,bayragimizin seref ve onurunu gökyüzüne cizen pilotlarimiza, Kin , nefret söylemleri katarak hakaret seviyesine varan kelimeler kullanan ezik,yeteneksiz,klavye arkasina saklanip yazanlar, bu pilotlar sizin icinde ucuyor.. Utanma ve ar duygusunu kaybetmissiniz..,.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Hocam QF-35 i haber yapsaydiniz bari.O cok daha basarili bir proje ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vecihi ~ 9 yıl önce
Ülkenin güvenliği için ter döken kahramanlarla ilgili bu kin neden hepsi birer şehit namzeti ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
brm ~ 9 yıl önce
Brm aynen kedi gibisin yavrucum. Evet biz F-16'cılar aslanlar gibi oralarda uçtuk. Sen naptın onu söyle bakayım. Ciğeremi baktın hep...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
brm yazana ~ 9 yıl önce
aslan gibi mi uçtun kağıttan kaplancık..sonrada line a kaçmşsındır kesin...sen gibip yusuf yusuf boş araziye mühimmat mı attı koçum
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bidim astronotların habası sunuyu .Artık katıla katıla yuruyemiyecekler ihi ihi.Sen önce konuşmayı öğren

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone a ~ 9 yıl önce
ne içtin sen kafa güzel herhalde ..okudugunu bile anlama kapasiten yok..ikileee
brm ~ 9 yıl önce
He he astronotlarin havası balon gibi sönüyor. ..artik kasila kasila dünyayi ben yarattim havalarinda yürüyemiyeceklet tuhhhh

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir-Duayen ~ 9 yıl önce
Her ne kadar eğitim amaçlı diye haber yapılsa da bu uçakların operasyonel olarak kullanılmasının önünde hiçbir engel yok. Artık ar-ge faaliyetlerin de tamamen insansız platformlara yönlendirildiği de açıklandı. Özellikle İsrail gibi savaş doktrininde, kısıtlı insan kaynaklarından dolayı, platformu korumak yerine mürettebatı korumak için sistem geliştirmeye çalışan ülkeler bunun üzerinde çalışmaktadır. Hatta bir müddet sonra İsrailin bu konuda lider olacağını söyleyebiliriz. Ülkemizdeki duruma gelirsek şu andaki gidişatta zaten belli bir müddet sonra bir sürü pilotsuz uçağımız olacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
isim ~ 9 yıl önce
Kesin ip var he he

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 9 yıl önce
Bize sattiklari ucagi IHA yapip vuruyorlar, mucadele etmek imkansiz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000