07 Ocak 2017, Cumartesi 09:43:44

İnişe geçen uçağa drone çarptı

Mozambikli havayolu şirketi LAM Havayolları'nın (Linhas Aéreas de Moçambique) Maputo-Tete seferini yapan uçağına drone çarptı.
  • Kedidir kedi.
  • Capan cisim ne ise fena carpmis allah korumus motorlara denk gelseydi cok onemli seyler olurdu. Motor kuslari emiyor yakiyor bu cisim oyle degil , cokdaha telikeli, basarilar dilerim.
  • Bu kosede dogru durust yazarsaniz yazin , yoksa bilgisiz ve lavbali istemiyorum yorumcunun yazdigi na bakin ucak kuslara zarar veriyor ,yaziyor su halde ucaklari tamamen kadiralim ucurmiyalim. Bunu demek istiyorsun , bu sakada olsa bilmiyen vatandas, bunu boyle dusunur , demeki seninde havacilikla alakan yok. Fazla konusma gelirim, hhaaaa
  • Yine seneple değil sonuçla uğraşmışsınız. Uçak kuşlara zararlıdır ve kesinlikle yasaklanmaludır o zaman.
  • Soru done eğer Kokpit çağına çarpma veya motorlarda birine girse ne olur..done kesinlikle yasaklanması ve tehlikelidir..
  • Gördüğünüz gibi dronelar korkulacak bir şey değil. Hep felaket senaryosu yapılıyordu uçağa çarparsa düşürür diye? düştü mü? düşmedi. Demek ki droneları boşuna suçluyorsunuz. Yani trene maket uçak çarpsa ne yazar? Koskoca uçak, minnacık drone. Gidin bakın drone paramparça olmuştur ama uçakta sadece çizik var.
  • az kaldı, bu drone'lardan biri bi uçağı indirecek

Mozambikli havayolu LAM Havayolları'nın (Linhas Aéreas de Moçambique) Maputo-Tete seferinde uçağa drone çarptığı iddia edildi.

LAM Havayolları'nın Mozambik'in başkenti Maputo'dan 80 yolcusu ve 6 mürettebatıyla hareket eden Boeing B737-700 tipi uçağı, Tete'ye gitmek üzere havalandı.

Uçak Tete'deki Chingozi Havalimanı'na iniş için alçalmaya başladığı sırada uçuş ekibi bir ses duydu. Uçağa kuş çarpmış olabileceğinden şüphelenen ekip, sorunsuz bir şekilde iniş gerçekleştirdi. 

İniş sonrası yapılan kontrollerde kuş çarpmasına dair bir ize rastlanmadı ancak, uçağın brun kısmında yırtıklar meydana geldiği görüldü. Yerel medyada yer alan haberlerde ise uçağa insansız hava aracı (drone) çarptığına dair iddialar gündeme geldi.

İşte uçakta meydana gelen hasar;



İnişe geçen uçağa drone çarptı

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

Drone değil ~ 7 yıl önce
Kedidir kedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gercek ~ 7 yıl önce
Capan cisim ne ise fena carpmis allah korumus motorlara denk gelseydi cok onemli seyler olurdu. Motor kuslari emiyor yakiyor bu cisim oyle degil , cokdaha telikeli, basarilar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cin sedi ~ 7 yıl önce
Bu kosede dogru durust yazarsaniz yazin , yoksa bilgisiz ve lavbali istemiyorum yorumcunun yazdigi na bakin ucak kuslara zarar veriyor ,yaziyor su halde ucaklari tamamen kadiralim ucurmiyalim. Bunu demek istiyorsun , bu sakada olsa bilmiyen vatandas, bunu boyle dusunur , demeki seninde havacilikla alakan yok. Fazla konusma gelirim, hhaaaa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine ~ 7 yıl önce
Yine seneple değil sonuçla uğraşmışsınız. Uçak kuşlara zararlıdır ve kesinlikle yasaklanmaludır o zaman.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
camarothy ~ 7 yıl önce
Soru done eğer Kokpit çağına çarpma veya motorlarda birine girse ne olur..done kesinlikle yasaklanması ve tehlikelidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Leman ~ 7 yıl önce
Yine google translate üzerinden Kürtçeden Türkçeye çeviri yaptınız, sonuç ortada. Dilimizi düzgün icraa edin, densizliğe lüzum yok!
Droneist ~ 7 yıl önce
Kuşları da yasaklatın madem öyle zararlı
Drone ~ 7 yıl önce
Gördüğünüz gibi dronelar korkulacak bir şey değil. Hep felaket senaryosu yapılıyordu uçağa çarparsa düşürür diye? düştü mü? düşmedi. Demek ki droneları boşuna suçluyorsunuz. Yani trene maket uçak çarpsa ne yazar? Koskoca uçak, minnacık drone. Gidin bakın drone paramparça olmuştur ama uçakta sadece çizik var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akıl fikir ~ 7 yıl önce
Beyin.dll
Dg ~ 7 yıl önce
Uçak kaza raporlarını hiç izlemedi herhalde arkadaş.
Drone' a ! ~ 7 yıl önce
Sevgili drone, bu drone denen alet bugün uçağın burnuna çarptı. Peki yarın kokpit camına çarparsa, yada motora girerse, yada kuyruk stabilizator veya daha pek çok örnek verilebilir, ayrıca senin düşüncene illa çarpması mı gerek? Senin arabana yolda giderken biri taş atsa dönüp "he nasılsa bişey olmadı " deyip, sonra arabayı yaptırmak için kapırtacıya para mı ödersin yoksa dönüp adamı mı döversin? (Kaportacıya da hertürlü gidersin bu arada o yüzden taş atanı da bi daha taş atmayacak hale getirmek lazım) burda insanların hayatı söz konusu, yerim dronunuzu.
Bütçe ~ 7 yıl önce
He bu arada radome kaç para drone kaç para ?
drone a cevaben ~ 7 yıl önce
beyinin fatal error veriyor. drone un tehlikesinden zerre bilgin yok. Sen o kafanı değiş.
Beyin ~ 7 yıl önce
Beyin bedava.
coni moni ~ 7 yıl önce
az kaldı, bu drone'lardan biri bi uçağı indirecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000