15 Temmuz 2022, Cuma 08:45:10

İngiltere-Türkiye bilet fiyatları gündemde

Londra merkezli Britanya Türk Seyahat Acentaları Birliği (BTTAA) Başkanı ve Caria Holidays’in CEO’su Ergin Sertoğlu, İngiltere-Türkiye uçak biletlerinde bu yıl inanılmaz bir yükseliş olduğunu söyledi.
  • internette gördüğü en ucuz bileti alıp kurallara bakmayan bilinçsiz müşterinin suçlusu nasıl thy oluyor? kendisi de seyahat acentası işleten birinin ticarete böylesine ters saçma açıklamalar yapması komik. Çok samimiyse kendisi charter uçuş koyabilir. istediği fiyattan satar.
  • Bos yapma
  • Bu çağrıyı sadece Türk firmalarına mı yapmış sormak gerekiyor. %15 indirim yapsan ne olur yapmasan ne olur demiş birde. Ayrıca bagaj hakkı ile ilgili uygulama yolculara bilet fiyatını düşürme imkanı da sağlıyor ki bu THY’nin özel bir uygulaması olmayıp Avrupalı birçok firma tarafından uygulanıyor. Sadece gurbetçilere özel fiyat uygulanması da farklı algılanabilir ve şirkete zarar verir. Bence boş konuşmuş.

Londra merkezli Britanya Türk Seyahat Acentaları Birliği (BTTAA) Başkanı ve Caria Holidays’in CEO’su Ergin Sertoğlu, İngiltere-Türkiye uçak biletlerinde bu yıl inanılmaz bir yükseliş olduğunu söyledi. 

Bilet fiyatlarında doğal olmayan bir yükselme olduğunu belirten Sertoğlu “Bu kadar yüksek olmaması gerekiyor. Büyük aileler bu paraları karşılayamazlar. 1.500 sterline 1.300 sterline bir bilet, bunlar inanılmaz rakamlar. Sadece Türk Hava Yolları (THY) değil, ekonomik uçuş yaptığını iddia eden firmalarda da aynı şey geçerli. Pegasus bugün İstanbul’a 1000 sterlinin üzerinde gidiş dönüş bilet satıyor” dedi. Genel olarak dünyadaki kriz, petrol fiyatlarının yükselmesi, pandemiden çıkılmış olması gibi unsurların mutlaka fiyatları etkilediğini vurgulayan Sertoğlu “Ama bu derece yükselmesi hakikaten normal değil” diye konuştu.

Birleşik Krallık’tan Türkiye’ye yaz döneminde iki milyonun üzerinde koltuk kapasitesi olduğunu hatırlatan Sertoğlu “İnanılmaz bir yüksek fiyat politikası var. Biz bunu doğru bulmuyoruz. Türk Hava Yolları’na da, Pegasus’a da iletiyoruz bu rakamların kabul edilebilir olmadığını. Fakat bir politika değişikliği yok. Onlar da ticari kuruluşlar olarak, ‘Biz arz ediyoruz, yolcu talep ediyor, bu rakamlardan biletleri satın alıyor. Biz de ticari kurumlar olduğumuz için satıyoruz’ diyorlar” dedi. Turistler için farklı bir dünya olduğunu ama gurbette yaşayan insanların, çocuklu oldukları için memleketlerine sadece bilet fiyatlarının zirve yaptığı okul tatillerinde gidebildiklerine dikkat çeken Sertoğlu, bunlar için bir farklı çalışmanın mutlaka olması gerektiğini kaydetti. Sertoğlu “Aile indirimi gibi bir şeyler yapacaklar ama 1.500 sterlinlik bilete, yüzde 15 aile indirimi yapsan ne olur, yapmasan ne olur” diye de ekledi. 34 yıllık sektör tecrübesine sahip olan Sertoğlu pandemiden sonra üç senedir seyahat edemeyen insanların şartlar ne olursa olsun gitmek istediklerini, birikimlerini kullandıklarını, birikimleri yoksa da kredi kartlarına yüklendiklerini belirtti.

Türk Hava Yolları’nın mayıs ayından itibaren bagajsız bilet satışına başladığını söyleyen Sertoğlu ortaya çıkan mağduriyeti şöyle anlattı: “Daha önce böyle bir şey yoktu. İnternetten bilet satın alanlar tabii en ucuzunu satın alıyorlar. Çünkü Türk Hava Yolları’nın bagajsız bilet satacağı akıllarına bile gelmiyor. Bunun yeterince duyurusu da yapılmadığı için internette gördükleri en ucuz bileti alıyorlar ve bagajsız bilet aldıklarını havaalanında öğreniyorlar. İnsanların da dikkat etmesi gerekiyor çünkü bu tamamen satın alan insanın hatası.”

Pandemiden sonra İngiltere’de havaalanlarında çok ciddi personel eksiği oluştuğunu belirten Ergin Sertoğlu “Bu nedenle havaalanları uçuşları iptal ediyor. Birçok havayoluna uçaklarınızı iptal edin diye uyardılar. Havaalanı “Ben bu kapasiteye yetişemiyorum, uçak sefer sayınızı azaltın” diyor. Tabii birçok havayolu da satmış koltukları, dolmuş. Azaltmak istemiyor haliyle. Bu nedenle havaalanları kendileri artık uçuş iptali yapıyor” ifadelerini kullandı. Uçak Bileti fiyatlarının da yaz tatili bitince ister istemez bir seviyeye ineceğini vurgulayan Sertoğlu “Ama yine de geçtiğimiz senelerin çok üzerinde fiyatlar. Geçen sene mesela eylülde 200 sterline gidiş-dönüş bulabilirken, bu sene 350 sterlin seviyelerine çıkacak” diye konuştu.

İngiltere-Türkiye bilet fiyatları gündemde

Yorumlar

havacı ~ 2 yıl önce
internette gördüğü en ucuz bileti alıp kurallara bakmayan bilinçsiz müşterinin suçlusu nasıl thy oluyor? kendisi de seyahat acentası işleten birinin ticarete böylesine ters saçma açıklamalar yapması komik. Çok samimiyse kendisi charter uçuş koyabilir. istediği fiyattan satar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sertoglu ~ 2 yıl önce
Bos yapma

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyefendi ~ 2 yıl önce
Bu çağrıyı sadece Türk firmalarına mı yapmış sormak gerekiyor. %15 indirim yapsan ne olur yapmasan ne olur demiş birde. Ayrıca bagaj hakkı ile ilgili uygulama yolculara bilet fiyatını düşürme imkanı da sağlıyor ki bu THY’nin özel bir uygulaması olmayıp Avrupalı birçok firma tarafından uygulanıyor. Sadece gurbetçilere özel fiyat uygulanması da farklı algılanabilir ve şirkete zarar verir. Bence boş konuşmuş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000