16 Haziran 2018, Cumartesi 09:41:24

İngiltere'nin ilk "İslami" havayolunu kurdu

Müslümanlara özel olacak İslami Havayolları İnglitere'de de bir ilk olacak. Projenin arkasında İngiltere'de yaşayan bir Müslüman milyoner var.
  • müslüman olarak geçinenler bi kerede insanlığa faydalı bi iş yapmaya çalışın. mesela OKU ayetinden yola çıkarak bilime önem verin. liyakate önem verin.
  • Kapatın bu havayolunu. Bu kadar ayrımcılık mı olur. Ondan sonra neden müslümanları sevmiyorlar ? Neden sevsinler ? Şu herifin haline bak ? Kurduğu havayoluna bak ? Zihniyetteki geriliğe bak.
  • Acik giyene o... Gozuyle bakanla inanci geregi sarik veya carsaf kullanana yobaz diyenin hic bir farki yok. Asil yobazlik insanlari kilik kiyafetiyle yargilayan sagliksiz dusunen ve temelsiz kulaktan dolma sozlerle elestirenlerdir. Bu tip insanlarla konusmayin kale almayin.
  • Ingiltere’ye seriat gelmis baksaniz. Ayni sey turkiye’de yasansa chp zihniyeti zirlar dururdu. Bakin ingiltere buna musade ediyor. Ingilizlerden cok mu medeniyiz de bizde bu kadar itiraz var?
  • Müslümanlar,hayatlarının her anında,her şeyde hristiyanlara muhtaçlar. Onlar olmasa ne tedavi olabilirler,ne seyahat edebilirler,ne eğitim alabilirler,ne iletişim sağlayabilirler ne de hayatlarını kolaylaştıracak daha da konforlu yaşamalarına sebep olan başka bir şey yapabilirler. Bu kişi islami havayolu kuruyor ama uçak ve havacılık'da kullanılan sistemler,programlar,ekipmanlar vs kimin icadı? Yüzyıllardır müslüman ülkeler eğitime,insanlarına değer ve önem vermediler sonuçta böyle ona buna muhtaç kaldılar,bu kafa değişmedikçe de devran böyle sürüp gidecek maalesef.
  • Yallah Ingiltere'ye
  • ingilterede laiklik elden gidiyaaah. Genç officers rahatsız. freedom gazetesi churchill'in memleketinde olmaz böyle şey diye manşet atmış. republic people party üyeleri, supreme court'a gidip iptal davası açacakmış :))
  • Burası ne kadar yobaz insanlarla dolmuş kardeşim erkek kadın ayrı ayrı oturmasına cehalet diyen mi dersin çarşaflı ve sakallı insanlara gerici diyen mi dersin sizene isteyen istediğini giyer isteyen sakalını bırakır sizene millete gerici yobaz derler ama kendileri bayrak sallayanları
  • Asla iata üyesi olamayacak dolayısıyla batmaya mahkum bir proje. Kurulması bile ancak hayal
  • Laiklik elden gitmiş

Kazi Shafiqur Rahman, İngiltere'nin 'Müslüman Richard Bronson'u olarak biliniyor. Yeni projesi ise İngiltere gündemine oturmuş durumda. İngiltere'de bir ilk olacak 'İslami Havayolları' yakında semalarda olacak.

Firnas Havayolları ismini verdiği yeni havayolu şirketi projesi tamamen Şeriat uyumlu olacak. Uçaklarda kadın-erkek ayrı bölümler bulunacak ve herhangi bir alkollü içecek bulunmayacak. Uçağın içindeki yemekler tamamen 'helal' olacak ve hostesler başörtülü olacak.Proje ilk kez İngiltere'nin Kanal 4 adlı televizyon kanalında yayınlanan 'Havayolu' programında tanıtıldı ve büyük ses getirdi.

İş Adamı Kazi Shafiqur Rahman, İngiltere'ye ilk geldiğinde Londra Havalimanı'nda bir temizlik görevlisi idi. Zamanla farklı işlerle zenginleşen Rahman, içindeki uçak tutkusunu hiç bir zaman bırakmadı. Şimdi ise başarılı bir iş adamı olarak tamamen Müslümanlara hitap eden bir Havayolu şirketini İngiltere'ye kurmayı amaçlıyor.

Elbette ki projenin devamlılığı ile ilgili bazı problemler de yok değil. İngiltere nüfusunun sadece yüzde 5'i Müslüman ve Rahman'ın hayalinin maliyetini karşılayabilecek kadar zengin değiller. Bu nedenle Rahman şimdiden maliyetleri düşürecek bir yöntem arayışına koyuldu. Helal menüler vermek ve kadın-erkek ayrı kabinler yapmak projenin maliyetini bir hayli arttırıyor. Bu nedenle Rahman, İngiltere'de kuracağı havayolu şirketini Ortadoğu'da iyi pazarlamak zorunda. Fakat Katar Havayolları, Emirates Havayolları gibi büyük şirketlerle nasıl baş edeceği bir başka soru işareti.

Kanal 4'teki 'Havayolu' programının yapımcıları bu sorunları fark edip, Rahman ile paylaşıyor. Rahman, ekonomik sorunların farkında olsa da, projeden ümidini kaybetmemiş görünüyor. (The Sun)

İngiltere'nin ilk "İslami" havayolunu kurdu

Yorumlar Tüm Yorumlar (86)

zihniyete bak ~ 6 yıl önce
müslüman olarak geçinenler bi kerede insanlığa faydalı bi iş yapmaya çalışın. mesela OKU ayetinden yola çıkarak bilime önem verin. liyakate önem verin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kapatın ~ 6 yıl önce
Kapatın bu havayolunu. Bu kadar ayrımcılık mı olur. Ondan sonra neden müslümanları sevmiyorlar ? Neden sevsinler ? Şu herifin haline bak ? Kurduğu havayoluna bak ? Zihniyetteki geriliğe bak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zihniyet ~ 6 yıl önce
Acik giyene o... Gozuyle bakanla inanci geregi sarik veya carsaf kullanana yobaz diyenin hic bir farki yok. Asil yobazlik insanlari kilik kiyafetiyle yargilayan sagliksiz dusunen ve temelsiz kulaktan dolma sozlerle elestirenlerdir. Bu tip insanlarla konusmayin kale almayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abooovv ~ 6 yıl önce
Ingiltere’ye seriat gelmis baksaniz. Ayni sey turkiye’de yasansa chp zihniyeti zirlar dururdu. Bakin ingiltere buna musade ediyor. Ingilizlerden cok mu medeniyiz de bizde bu kadar itiraz var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abovv ~ 6 yıl önce
Valla sizin cahillik tavan yapmış nirvanaya doğru çıkıyor. Siz ve sizin gibilerden tek bir ricam var. Kitap alın okuyun. Birşeyler öğrenin. Medeni olun. Vizyon sahibi olun. Onun bunun kara vizyonlarının peşinden gitmeyin. Cahillikten kurtulun. Ülke elden gitti gidiyor.
acı ama gerçek ~ 6 yıl önce
Müslümanlar,hayatlarının her anında,her şeyde hristiyanlara muhtaçlar. Onlar olmasa ne tedavi olabilirler,ne seyahat edebilirler,ne eğitim alabilirler,ne iletişim sağlayabilirler ne de hayatlarını kolaylaştıracak daha da konforlu yaşamalarına sebep olan başka bir şey yapabilirler. Bu kişi islami havayolu kuruyor ama uçak ve havacılık'da kullanılan sistemler,programlar,ekipmanlar vs kimin icadı? Yüzyıllardır müslüman ülkeler eğitime,insanlarına değer ve önem vermediler sonuçta böyle ona buna muhtaç kaldılar,bu kafa değişmedikçe de devran böyle sürüp gidecek maalesef.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dogan ~ 6 yıl önce
Sen kime muhtac yasiyorsun?
Dogan'a ~ 6 yıl önce
Arkadaş yalan mı yazmış? Elin adamının turistine, icatlarına, parasına muhtaç değil miyiz?
KAy ~ 6 yıl önce
Yallah Ingiltere'ye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
farkinda misiniz? ~ 6 yıl önce
ingilterede laiklik elden gidiyaaah. Genç officers rahatsız. freedom gazetesi churchill'in memleketinde olmaz böyle şey diye manşet atmış. republic people party üyeleri, supreme court'a gidip iptal davası açacakmış :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 6 yıl önce
Burası ne kadar yobaz insanlarla dolmuş kardeşim erkek kadın ayrı ayrı oturmasına cehalet diyen mi dersin çarşaflı ve sakallı insanlara gerici diyen mi dersin sizene isteyen istediğini giyer isteyen sakalını bırakır sizene millete gerici yobaz derler ama kendileri bayrak sallayanları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ASLA ~ 6 yıl önce
Asla iata üyesi olamayacak dolayısıyla batmaya mahkum bir proje. Kurulması bile ancak hayal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Laiklik ~ 6 yıl önce
Laiklik elden gitmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000