01 Mayıs 2022, Pazar 08:47:00

İngiltere'nin ilk elektrikli uçağı başarıyla uçtu

Birleşik Krallık'ta yer alan Cranfield Üniversitesi tarafından yürütülen bir proje kapsamında üretilen ilk tamamen elektrikli İngiliz uçağı eKub, bir dönüm noktasını geride bıraktı.
  • Ne büyük iş. 10 dakika batarya ile uçmuş. Neresi orijinal? Bildiğin UL işte. 10 dakika uçuşla meydan turu atar iner. Meraklısı evinde yapabilir. Üniversite olmaya gerek yok
  • Bizdeki üniversitelerin böyle amaçları varmı acaba?

Birleşik Krallık'ta yer alan Cranfield Üniversitesi tarafından yürütülen bir proje kapsamında üretilen ilk tamamen elektrikli İngiliz uçağı eKub, bir dönüm noktasını geride bıraktı. Elektrikli havacılık konusunda önem arz ettiği belirtilen uçağın ilk uçuşlarını başarıyla gerçekleştirdiği aktarıldı.

Birleşik Krallık’ta bulunan Cranfield Üniversitesi tarafından yürütülen bir proje, bu konuda önemli bir dönüm noktasını geride bıraktı. Açıklamalara göre elektrikli havacılığı ilerletmek isteyen proje tarafından oluşturulan tamamen elektrikli bir uçak, ilk uçuşlarını başarıyla gerçekleştirdi. Ayrıca eKub ismine sahip olan bu konvansiyonel hava aracının İngilizler tarafından tasarlanan ve geliştirilen ilk tamamen elektrikli uçak olduğu aktarıldı.

Açıklamalarda uçağın ilk başta 10 dakikalık, bunun ardından da 22 dakikalık ikinci bir uçuş gerçekleştirdi. Elektrikli havacılık için oldukça büyük bir adım olduğu ifade edilen uçuşun pilot koltuğunda Cranfield Üniversitesi’nde görev yapan Dr. Guy Gratton’un oturduğu aktarıldı.

Gratton uçuşla ilgili açıklamalarında şunları kaydetti: “Uçak, analizlerimiz ve testlerimizle elde ettiğimiz tahminlerimizdekine uygun bir şekilde uçmayı başardı. Elektrikli havacılık konusunda öğreneceklerimizin daha başındayız. Bir havacılık mühendisi ve araştırmacı olarak bu tecrübenin yaşadığım en heyecan verici şeylerden biri olduğunu söyleyebilirim.” Hava aracını inşa eden The Light Aircraft Company’nin yöneticisi Paul Hendry Smith de açıklamalarında uçuşu elektrikten güç alan hava araçlarının kullanımı için bir dönüm noktası olduğunu ifade etti.

Microlight türünde bir uçak olan eKub, tamamen elektrikli ilk İngiliz hava aracı olmasıyla biliniyor. Birçok farklı kuruluş tarafından finanse edilen aracın ve projenin, havacılık sektörünün yeni çağında öncü niteliği taşıyabileceği ve daha ‘yeşil’ bir gelecek için önem arz edebileceği belirtiliyor.

 

İngiltere'nin ilk elektrikli uçağı başarıyla uçtu

Yorumlar

Aman ~ 2 yıl önce
Ne büyük iş. 10 dakika batarya ile uçmuş. Neresi orijinal? Bildiğin UL işte. 10 dakika uçuşla meydan turu atar iner. Meraklısı evinde yapabilir. Üniversite olmaya gerek yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Davut ~ 2 yıl önce
Bizdeki üniversitelerin böyle amaçları varmı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000