01 Ekim 2020, Perşembe 22:37:00

İngiltere’den Türkiye’ye karantina şoku!

İngiltere Türkiye'yi 'Covid-19 vakalarını farklı tanımladığı için' yeniden karantina listesine aldı.
  • İngiltere vb ülkeler, iktidarın kendi insanımıza nasıl yalan söylediğini gayet iyi biliyor ona göre önlem alıyor ama bir tek kendi insanımız bilmiyor...
  • her vaka hasta değildir, her hasta da hasta değildir diyerek DSÖ kriterlerinden farklı bir kriter belirleyerek bunu hararetle savunan bir sağlık bakan,,,,,, EBA NIN çökmesi sonucu eüğtim alamayan milyonlarca öğrenciden özür dilemek yerine 'mutluyuz çok talep var' diyen bir eğitim bakanı,,,,,,, ülkede maaşlar hariç herşey dolara endexliyken 'aman canııııııım dolarla mı maaş alıyorsunuz boşverin artarsa artsın' diyen bir ekonomi bakanı geleceğimize yön veriyor.........
  • Fahrettin sabiti açıklandığının ertesi gün açıkladı adamlar
  • Nede ıngilter acil bu kara aldı iki gün önce sağlık bakan açıklaması da dolayı bu kararı aldın bakan ne dedi bizim ulusal cikarmiz daha önemli dedi hasta sayisin hem halk ta hem dünyada gizledigin açıklamış oldu işte bu neden de ıngilter acil karar aldın ve diyor ki turkiy devleti bizi aldati ya ne diyorki yalan söyledi diyor bunu aynısı dunyasaglik örgütü başta beri türkiye verilerin güvenmiyordu çünkü veriler sisteme girmiyordu bunu not edin ingiltere bu acil bir kararla aldı bunu basın tv lerde konuşuyorlar
  • İki yakın akrabamı covid-19 nedeniyle kayp ettim. İkisini vefat tarihleri arası altı ayı buluyor, maalesef isimleri kasabamızın vefat ilanlarında yer almadı hatta vefat ilanları üç haftadır güncellenme olmadı. Ne kadar dürüst olunursa o kadar toplumun sağlığı açısından yararlı olunur.
  • Sezon bitti yasak geldi. Yaz ayı için alınmış bir karardı bence.
  • Yeni başkanlık sistemine göre tanımlıyor ne var bunda Az değilsiniz ya, 2023 e bi kitlendirmiyosnz insanı.
  • Herşeyimiz alavere dalavere, yalan dolan. Millet devlete ve hatta hiç kimse hiç kimseye inanmıyor ve güvenmiyor. Yakında bir grip salgını olsa herkes covid oldum diye hastaneye koşacak, doktor sen covid değilsin grip olmuşsun dese ona da inanmayacaklar. Hatta dövmeye kalkacaklar. Sağlık bakanı kendi meslektaşlarını ve çalışanlarını büyük bir sıkıntının içine sokuyor.
  • Yalancının mumu yatsıya kadar yanar..!
  • Bence Sağlık Bakanlığımız gerekli görüşmeleri yapıp halleder bu konuyu. İlk başlarda da yine aynı böyle olmuştu. Sonra bir şekilde ikna oldu İngiltere tarafı.

İngiltere, Türkiye'yi seyahat koridoru listesinden çıkararak yeniden "karantina uygulanacak ülkeler" arasına ekledi. Ulaştırma Bakanı Shapps, "Türkiye'yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor" dedi.

Seyahat koridoru oluşturduğu ülkeler listesini güncelleyen İngiltere, Polonya ve Türkiye'yi listeden çıkararak, bu ülkelerden gelen yolculara 14 gün süreyle karantina zorunluluğu getirdi.

3 Ekim Cumartesi günü İngiltere'ye saat sabah 4 itibarıyla Türkiye'den gelenler, evlerinde ya da adresini bildirecekleri yerde karantinaya girmek zorunda olacak.

Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, "Son gelen veriler, Türkiye'yi seyahat koridoru listesinden çıkarmamızı gerektiriyor" açıklamasını yaptı.

Shapps, "Türkiye'yi listeden çıkarıyoruz çünkü Türkiye'nin Sağlık Bakanlığı, Covid-19 vakalarını, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi (ECDC) gibi uluslararası örgütlerin tanımından farklı şekilde tanımlıyor. Bu nedenle ülkeyle ilgili risk değerlendirmemizi güncelledik" dedi.

İngiltere’den Türkiye’ye karantina şoku!

Yorumlar Tüm Yorumlar (25)

yalan ~ 4 yıl önce
İngiltere vb ülkeler, iktidarın kendi insanımıza nasıl yalan söylediğini gayet iyi biliyor ona göre önlem alıyor ama bir tek kendi insanımız bilmiyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gmden ~ 4 yıl önce
Tr yi Avrupadan takip etmek lazım güven sıfır
pesssss ~ 4 yıl önce
her vaka hasta değildir, her hasta da hasta değildir diyerek DSÖ kriterlerinden farklı bir kriter belirleyerek bunu hararetle savunan bir sağlık bakan,,,,,, EBA NIN çökmesi sonucu eüğtim alamayan milyonlarca öğrenciden özür dilemek yerine 'mutluyuz çok talep var' diyen bir eğitim bakanı,,,,,,, ülkede maaşlar hariç herşey dolara endexliyken 'aman canııııııım dolarla mı maaş alıyorsunuz boşverin artarsa artsın' diyen bir ekonomi bakanı geleceğimize yön veriyor.........

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sabit ~ 4 yıl önce
Fahrettin sabiti açıklandığının ertesi gün açıkladı adamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 4 yıl önce
Nede ıngilter acil bu kara aldı iki gün önce sağlık bakan açıklaması da dolayı bu kararı aldın bakan ne dedi bizim ulusal cikarmiz daha önemli dedi hasta sayisin hem halk ta hem dünyada gizledigin açıklamış oldu işte bu neden de ıngilter acil karar aldın ve diyor ki turkiy devleti bizi aldati ya ne diyorki yalan söyledi diyor bunu aynısı dunyasaglik örgütü başta beri türkiye verilerin güvenmiyordu çünkü veriler sisteme girmiyordu bunu not edin ingiltere bu acil bir kararla aldı bunu basın tv lerde konuşuyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 4 yıl önce
İki yakın akrabamı covid-19 nedeniyle kayp ettim. İkisini vefat tarihleri arası altı ayı buluyor, maalesef isimleri kasabamızın vefat ilanlarında yer almadı hatta vefat ilanları üç haftadır güncellenme olmadı. Ne kadar dürüst olunursa o kadar toplumun sağlığı açısından yararlı olunur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seyahat ~ 4 yıl önce
Sezon bitti yasak geldi. Yaz ayı için alınmış bir karardı bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 4 yıl önce
Yeni başkanlık sistemine göre tanımlıyor ne var bunda Az değilsiniz ya, 2023 e bi kitlendirmiyosnz insanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güven ~ 4 yıl önce
Herşeyimiz alavere dalavere, yalan dolan. Millet devlete ve hatta hiç kimse hiç kimseye inanmıyor ve güvenmiyor. Yakında bir grip salgını olsa herkes covid oldum diye hastaneye koşacak, doktor sen covid değilsin grip olmuşsun dese ona da inanmayacaklar. Hatta dövmeye kalkacaklar. Sağlık bakanı kendi meslektaşlarını ve çalışanlarını büyük bir sıkıntının içine sokuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eeee ne demişler? ~ 4 yıl önce
Yalancının mumu yatsıya kadar yanar..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hallederiz. ~ 4 yıl önce
Bence Sağlık Bakanlığımız gerekli görüşmeleri yapıp halleder bu konuyu. İlk başlarda da yine aynı böyle olmuştu. Sonra bir şekilde ikna oldu İngiltere tarafı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tarik ~ 4 yıl önce
saglik bakani hemen istifa etmeli,nasıl böyle bir beyan verir,akil almaz bir hata.agzini kapali tutsa problem olmayacak
hee tabi ikna olurlar ~ 4 yıl önce
karsındaki ingiltere :)) daha yutmazlar
Hehe halleder ~ 4 yıl önce
Hiç haber okumuyorsun herhalde ! Adamlar gerçekten naif insanlar. Verilerle oynayıp hile yapıyorsunuz , işiniz gücünüz hile hurda demiyor. Sende çıkmışsın Bakan gider konuşur halleder diyorsun. Dünyayı okuyamayan, kapalı bir toplum olduk ve kaldık !
Kimi kandırıyorsun ~ 4 yıl önce
İngiltere ile başladık.. sırada hangi ülke var sizce ?? Almanya dediğinizi duyar gibiyim...
Akepeli Koca inandiriciligini kaybetti ~ 4 yıl önce
Verdigi sayilarin hicbiri gercegi yanaitmiyor. Kendi kafasina gore hesaplama yapiyor. Yetti ya yetti. Bir akepeli cikip ben duzgunum diyebilirmi?
Akepenin oldugu yerde ~ 4 yıl önce
Sasirdikmi? Tabiiki hayir.
... ~ 4 yıl önce
Adam kalkip da niye en basindan 'vaka sayisini nedeb dogru saymadiniz' diyecegine 'hallederiz' diyor! Neyin kafasini yasiyorsunuz arkadas!
Aklı kıt dostum ~ 4 yıl önce
Ülkemizde hatır gönül işi olurda,dış siyaset de böyle birşey olabilir mi saçmalama az düşün öyle yaz
Hallederiz'e ~ 4 yıl önce
İngiltere, kendi toplumu ucuza tatil yapsın diye verdiğimiz bir sürü tavizlerle ikna oldu herkes senin gibi mi be ahmak?
Celal ~ 4 yıl önce
Turizmin zaten yüzde 30 larda gezdiği bu günlerde sezon uzama hesaplarının yapıldığı bu tarihlerde çok kötü bir haberdir bu. Kaldı rusya elimizde umarım ordan da bu yönde bir karar cıkmaz.
Şahıs ~ 4 yıl önce
Hayal dünyasında yaşıyorsun.ingiltere gibi ülkeler şeffafliga çok önem verir.
Tabii ~ 4 yıl önce
İngiltere yi yeşil Burun Adaları sandınız herhalde
Yapma ya ~ 4 yıl önce
Adamlar sağlık bakanının tutarsız açıklamalarından sonra ertesi gün bu kararı verdiler. Artık geçmiş olsun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000