02 Şubat 2023, Perşembe 10:20:14

İngiltere'den slot haklarıyla ilgili önemli karar

İngiltere’de, havayolu şirketlerine yüzde 80 slot kullanımı zorunluğu getirildi.

İngiltere’de, havayolu şirketlerine yüzde 80 slot kullanımı zorunluğu getirildi.

26 Mayıs’tan itibaren başlayacak olan yaz uçuş sezonunda İngiliz havayolu şirketleri, kullanım oranlarını yüzde 80’nin altına düşürmeleri halinde slotlarını iade etmek zorunda kalacak. 

Pandemi döneminde uluslararası uçuşlardaki azalma sonrası esnetilen slot iadesi kuralı uluslararası seyahate olan talebin geri gelmesi ve İngiliz havalimanlarındaki yolcu sayısının 2019 seviyesinin yüzde 85’ine ulaşması sonrası İngiliz Hükümeti tarafından güven oyu ile geri getirildi.

Yenilenen bu kurala göre, havayolu şirketlerine yeni sezon başlamadan önce slotlarının yüzde 5’e kadarını iade edebilme seçeneği de sunulacak. Hükümet kanadı, eklenen bu seçeneğin sebebi olarak, havayolu şirketlerinin daha gerçekçi bir uçuş takvimi hazırlamalarını sağlamak ve geçen yaz görülen son dakika iptal edilen veya geciken uçuşların önüne geçmek olduğunu açıkladı.

Ayrıca şirketler, slotlarını kullanmamalarında haklı sebepleri olması halinde bu kuraldan etkilenmeyecek.

Turizmgüncel'de yer alan habere göre; İngiltere Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ‘’Havayolu şirketleri, varış noktasında Covid kısıtlamalarının devam etmesi gibi slotlarını kullanmamalarında haklı sebep olması halinde bu kuraldan etkilenmeyecek. Bununla, çevre için de büyük risk taşıyan hayalet uçuşların önüne geçmeyi amaçlıyoruz. Havayolu şirketleri, bir sonraki sezonda slotlarını kaybetmemek için slotlarını belli bir sayıda kullanmak zorundalar. Pandemi döneminde, Covid kısıtlamalarından kaynaklı olarak düşen talep sonrası havayolu şirketlerini rahatlatmak ve hayalet uçuşları önlemek adına kullanım oranını düşürmüştük.’’ ifadeleri kullanıldı.

Belirtilen bu sayının ise Ulaştırma Bakanı Mark Harper tarafından Havayolu İşletmecileri Derneği yıllık konferansında açıklanması bekleniyor.

İngiliz havacılık örgütü Airlines UK firması ise ‘’Uçuşlara olan talep geri döndü ve sıkı bir yaz sezonuna yaklaşmaktayız, dolayısıyla havayolu şirketleri de slot kuralının geri dönmesinden memnun. Ancak küresel çaptaki düzelme tam anlamıyla sağlanabilmiş değil ve bazı yerlerde seyahat kısıtlamaları devam ediyor. Bu sebeple haklı sebeplerin slot kullanımına yansımayacak olması havayolu şirketleri için iyi oldu.’’ açıklamasını yaptı.

İngiltere'den slot haklarıyla ilgili önemli karar

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000