10 Ağustos 2017, Perşembe 08:28:49

İngiltere'den gelen turist sayısı dibe vurdu!

Turizmde Rusya ve Almanya konuşulurken 3. Büyük pazar İngiltere konuşulmuyor. Oysa bu pazarda uğranan kayıp tahmin edilenin üzerinde.
  • Bodrum havaalaninda ezan Allahu ekber okutursan tabii ki gelmezler.
  • İngiliz bu ülkeye kargaşa getirmiştir. Getirdiğinden fazla götürür. Biz bize yeteriz büyük ulkeyiz biz.
  • Didim sezonu boş geçiriyor, daha önce ingilizlerle dolan barlar sinek avlıyor. Kış aylarında kalan sayısıda çok azaldı.
  • Bize en çok gelir getiren paralı ve harcamayı seven Alman,İngiliz ve avrupalı turist sayısı çok düştü bunu kimse inkar edemez. Fransa'da turizm şirketleri ülkemizi destinasyonlarından çıkardı. Bize gelmeyenler Yunanistan'a gidiyor hem ucuz hem kaliteli diye. Biz Türkler bile Yunanistan'a akın akın gidiyoruz niye çünkü herşey bize kıyasla çok ucuz,verilen paranın karşılığı kat kat alınıyor,kaliteli insanlar turizmde çalışıyor,kazıklanma derdi yok da ondan ne acı ki. 6 kişi içki dahil,balık,ahtapot,kalamar vs yiyor 80-90 euro maksimum hesap ödüyor,aynı şeyleri aynı porsiyonlarla burada yiyemeyiz maalesef. Turizmde umudumuzu ucuzcu ruslarla gayri medeni araplara bağladık, Yunanlı gözü gibi bakarken biz doğamızı,denizlerimizi,balıkları herşeyi mahfettik Allah hayır etsin.
  • Bırakın şu Avrupa özentiliğini bak ben size milyonlarca yolluyorum buradan
  • Be zaman şef alımı olacak
  • Zaten o verilen rakamlarin coguda cifte vatandaslik sahibi turkler. Ingiliz passportlarla giris yapyiklari icin ingiliz vatandasi gibi geciyor istatiklrre. Asli artik nerdeyse yok denecek kadar ingiliz geliyor. Ne yapsinlar butun bayanlara ..... are yuuu cola? Are yuuuu dans? Eeee what are o zaman diye diye kacirdilar turistleri
  • Haber ısmarlama habere benziyor. Artik kimin ne amacı varsa. 2016 yılında Ingiltereden 1,7 milyon turist geldi. 2017 ilk 6 ayinda 600 bin, temmuz+ağustos rakamlarini bi bekleyelim. Henüz 2014 rakamlarina ulaşamamışsada, toparlanma sürecindeyiz.
  • ZATEN INGILIZ UCUZ TURIST 3 YILDIZ FILAN YANI YA BEDAVACI YOLCU TURKIYE DAHA IYI PARA HARCAYAN TURIST LAYIK TURKIYE. BENCE YINE GELIYOR DIREK OTELERE ANLASIYOR OYLE FELLAH VE KENDI BILET ALIYOR TUR OPERATOR KULANMAZ 2 KURUS KAZANMASIN OYLE INGILIZ . BAK INGILIZ GITSIN ESPANYA PORAKIZ YUNANISTAN KAFALARINI BILMEM NAPSIN, AYRICA ESPANYA ALL INCULSIV SATMIYOR SIGORTADAN PARA ALSIN DIYOR KI ZEHIRLENDI OTEL MILYONLARA EURO TASMINAT ODEDI HEP YALAN O YUZDEN YASAKLADI
  • Bir Cumartesi gecesi, FR24 ile, İngiltere'den 4 büyük turizm alanı Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman'a gelen uçakların sayısını, aynı zaman dilimi içinde Rodos, Girit Pafos ve Larnaka'ya gelen uçak sayısı ile karşılaştırın, bize gelmeyen o İngilizlerin nereye gittiğini anlarsınız.

Turizmde Rusya ve Almanya konuşulurken 3. Büyük pazar İngiltere konuşulmuyor. Oysa bu pazarda uğranan kayıp tahmin edilenin üzerinde.

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi (ONS)'nin yaptığı bir araştırma, Türkiye'nin İngiltere pazarında uğradığı kaybı ortaya koydu.

1996 yılı ile 2016 yılının karşılaştırıldığı araştırmaya göre, Türkiye pazarda 20 yıl önce ulaştığı rakamların bile gerisine düşmüş.

ONS araştırmasına göre 20 yılda en büyük kaybı yaşayan ülke Türkiye oldu. 1996’da İngiltere’den Türkiye’ye tatil amaçlı seyahat sayısı 954 bin iken bu sayı 2016’da 730 bine düştü.

ONS araştırmasında İngilizlerin daha fazla seyahat gerçekleştirdiği ancak seyahat sürelerinin önemli oranda kısaldığı belirtiliyor.
Araştırmaya göre İngiltere’de 1996 yılında 27 milyon olan yurt dışı seyahat sayısı 2016’da 45 milyona yükseldi. Bu dönemde İngiltere’nin nüfusu yüzde 12 oranında artarken seyahat sayısı yüzde 66 arttı

Araştırmaya göre, destinasyon tercihlerinde ise önemli bir değişiklik yaşanmadı. İspanya, İngilizlerin favori destinasyonu olmaya devam etti ve İngiliz vatandaşlarının bir yılda İspanya’ya düzenlediği tatil sayısı 1996 yılına kıyasla yüzde 87’lik artışla 6.9 milyondan 12.9 milyona ulaştı.

Aynı dönemde İngilizlerin en popüler ikinci destinasyonu olma özelliğini koruyan Fransa’ya yapılan seyahatler ise 6.1 milyondan 5.6 milyona geriledi.

İngiltere'den gelen turist sayısı dibe vurdu!

Yorumlar Tüm Yorumlar (16)

b727 2F2 ~ 7 yıl önce
Bodrum havaalaninda ezan Allahu ekber okutursan tabii ki gelmezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hadii ~ 7 yıl önce
Ezana tahammülü olmayan gelmesin.madem dinde özgürlük var ne alaka cahil
Gelmesin istemez ~ 7 yıl önce
İngiliz bu ülkeye kargaşa getirmiştir. Getirdiğinden fazla götürür. Biz bize yeteriz büyük ulkeyiz biz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngiliz kalmadı ~ 7 yıl önce
Didim sezonu boş geçiriyor, daha önce ingilizlerle dolan barlar sinek avlıyor. Kış aylarında kalan sayısıda çok azaldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu kafayla işimiz çok zor ~ 7 yıl önce
Bize en çok gelir getiren paralı ve harcamayı seven Alman,İngiliz ve avrupalı turist sayısı çok düştü bunu kimse inkar edemez. Fransa'da turizm şirketleri ülkemizi destinasyonlarından çıkardı. Bize gelmeyenler Yunanistan'a gidiyor hem ucuz hem kaliteli diye. Biz Türkler bile Yunanistan'a akın akın gidiyoruz niye çünkü herşey bize kıyasla çok ucuz,verilen paranın karşılığı kat kat alınıyor,kaliteli insanlar turizmde çalışıyor,kazıklanma derdi yok da ondan ne acı ki. 6 kişi içki dahil,balık,ahtapot,kalamar vs yiyor 80-90 euro maksimum hesap ödüyor,aynı şeyleri aynı porsiyonlarla burada yiyemeyiz maalesef. Turizmde umudumuzu ucuzcu ruslarla gayri medeni araplara bağladık, Yunanlı gözü gibi bakarken biz doğamızı,denizlerimizi,balıkları herşeyi mahfettik Allah hayır etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rus asıllı LAZ ~ 7 yıl önce
Bırakın şu Avrupa özentiliğini bak ben size milyonlarca yolluyorum buradan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco ~ 7 yıl önce
Be zaman şef alımı olacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ba777 ~ 7 yıl önce
Zaten o verilen rakamlarin coguda cifte vatandaslik sahibi turkler. Ingiliz passportlarla giris yapyiklari icin ingiliz vatandasi gibi geciyor istatiklrre. Asli artik nerdeyse yok denecek kadar ingiliz geliyor. Ne yapsinlar butun bayanlara ..... are yuuu cola? Are yuuuu dans? Eeee what are o zaman diye diye kacirdilar turistleri

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yalancinin.... ~ 7 yıl önce
Haber ısmarlama habere benziyor. Artik kimin ne amacı varsa. 2016 yılında Ingiltereden 1,7 milyon turist geldi. 2017 ilk 6 ayinda 600 bin, temmuz+ağustos rakamlarini bi bekleyelim. Henüz 2014 rakamlarina ulaşamamışsada, toparlanma sürecindeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ACENTA LONDRA ~ 7 yıl önce
ZATEN INGILIZ UCUZ TURIST 3 YILDIZ FILAN YANI YA BEDAVACI YOLCU TURKIYE DAHA IYI PARA HARCAYAN TURIST LAYIK TURKIYE. BENCE YINE GELIYOR DIREK OTELERE ANLASIYOR OYLE FELLAH VE KENDI BILET ALIYOR TUR OPERATOR KULANMAZ 2 KURUS KAZANMASIN OYLE INGILIZ . BAK INGILIZ GITSIN ESPANYA PORAKIZ YUNANISTAN KAFALARINI BILMEM NAPSIN, AYRICA ESPANYA ALL INCULSIV SATMIYOR SIGORTADAN PARA ALSIN DIYOR KI ZEHIRLENDI OTEL MILYONLARA EURO TASMINAT ODEDI HEP YALAN O YUZDEN YASAKLADI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sürücü ~ 7 yıl önce
Bir Cumartesi gecesi, FR24 ile, İngiltere'den 4 büyük turizm alanı Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman'a gelen uçakların sayısını, aynı zaman dilimi içinde Rodos, Girit Pafos ve Larnaka'ya gelen uçak sayısı ile karşılaştırın, bize gelmeyen o İngilizlerin nereye gittiğini anlarsınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000