13 Haziran 2016, Pazartesi 14:21:21

İngiltere'den 1.5 milyon Türk'e vizesiz giriş

İngiltere'nin yeşil pasaport sahiplerine vize muafiyeti tanıyacağı ve bu sayede bir buçuk milyon Türk'ün ülkeye girebileceği iddia edildi.
  • Merak ediyorum ,avrupayi gezecek kadar parasi ve durumu olupta vize alamayan ne kadar insan var. Neden bu konu bu kadar onemli? Ulkede ic savas cikmak uzere,faili mechuller baslamis, millet bir birini olduruyor,tecavuz ediyor ama hic birisi bu vize konusu kadar haber olmuyor. Yani butun bu sorunlar vize alamadigimizdan mi oluyor? Vize uygulamayan ulkeler de var. Sanki her ay o ulkelere mi gidiyoruz? Hadi gittik diyelim Roma,Paris vs gezdik. Gelince ulkede hangi problemi cozecegiz? Dunyayi gormek tanimak tabi ki iyidir ama bizim daha onemli bir cok sorunumuz var.
  • haydi, arkadaslar! yesil sprey boyalari alip boyamaya baslayin pasaportlari! Almanyada sari pasaportlulari almaya baslamis! bilginize!
  • avrupa bize vize koymadi, bizim hukumet muhalifler kaciyor diye avrupadan 80 sonrasi vize koyulmasini istedi.. kendi sevdigi adamlara, memurlara, vs vs vize olmamasi icin degisik tipte pasaportlar cikardi,onlarida vizeden muaf edildi..normal vatandasin bu kadar surede vize sorunu yasamasinin tek sorumlusu vizesiz heryere gidelbilen hukumet gorevlileridir yoksa iki saatte cozulurdu.. ama is halka hizmet etmeye gelince, laf cok, icraat yok..
  • avrupada 32 yildir vizesiz giris yapiyorus nolmus
  • Kırmızı pasaportu da garabet ama hadi onu bir yana bırakalım yeşil pasaport bana da çok garip geliyor. Zaten yurt dışında görevli memurların gri pasaportu var. Küçümemek için söylemiyorum ama arkadaş vergi dairesinde memur, hayatta yurt dışında işi olmaz, yabancı dil bilmez ama hem kendisinin hem eşinin yeşil pasaporu var. Ömür boyu vizesiz seyahat, emekli olduktan sonra da aynı hak devam ediyor. Hadi kendisine verdin eşine ne alaka. Bordo pasaportlu özel sektör çalışanıyım her yıl iş için en az 5-6 yurtdışım var neyse ki Schengen ülkeleri 3 yıllık ticari vize veriyor ama yine de her yenilemede birsürü evrak topla vs. Devlete kapağı attın mı akan sular duruyor, şark ülkelerine mahsus ayrıcalık işte.
  • İngiltere almanya nın kendisine hizmet eden hainlere kapıları sonuna kadar açık zaten. Pasaporta bile gerek yok...
  • Yesil pasaport kaldirilmalidir. Bence vize sikintisinin ana sebebi budur. Basa gelen gorevde olan butun kamu sektoru vize sikintisii yok.gidip de bunun icin savasacaklarini beklemek biraz saflik oluyor. Adamlar emeklililerinde bile bu ayricalik devam ediyor. Tam bir ayrimcilik
  • Neye göre gelismis bir ülke, ama öyle oldugunu sayarsak.... Almanya...Pasaport ayrimi var, evet. Yesil, Kirmizi vede Bordo olarak ayriliyor. Yesil bizim yesil= Diplomat Kirmizi bizim Gri= Hizmet Bordo bizim Bordo/Kirmizi=Normal Vatandas Diplomat, Harc vede Vize muafiyeti. Kamu Hizmet(Kirmizi) Harc yok ama Vize ülkere göre degisiyor Bordo, Vize ülkelere göre degisiyor, ama Harc var. Bilginize sunulur
  • Pasaport dediğin bi tane olur. Tek renk olur. Kırmızısı masivi bordosu yada her ne ise, o pasaportun içinde yazar kişinin ünvanına göre. Göz göre göre herkese başka bir ayrımcılık olmaz. Yeşil pasaportlu geçecek de bordo pasaportluların günahı ne? Hırsız mı? Gangster mi? Ha bu arada ben İngiletereye gitme meraklısı değilim. Sadece vatandaşımıza yapılan bu ayrımcılık canımı sıktı. Saygılar.
  • Soylular ve sefiller... Düşündürücü...

İngiltere'nin yeşil pasaport sahiplerine vize muafiyeti tanıyacağı ve bu sayede bir buçuk milyon Türk'ün ülkeye girebileceği iddia edildi.

İngiliz medyasına sızan belgeye göre, İngiltere'nin Ankara Büyükelçiliği'nde hazırlanan ve Londra'ya gönderilen gizli bir belgede, yeşil pasaport sahibi Türklere vize muafiyeti tanınması ön görülüyor.

Belgeye göre, AB'nin Türkiye'ye vize muafiyeti tanımasının İngiltere'nin de benzer bir statüyü yeşil pasaport sahibi bir buçuk milyon Türk'e tanımasına yol açabileceği belirtildi.

Belgede İngiltere sınırlarının bir buçuk milyon Türk'e açılmasının bir risk olduğu kabul edilirken, bunun Türkiye'ye önemli ve sembolik bir jest olacağı da vurgulandı.

İngiliz medyası, gizli belgenin açıklanmasının 23 Haziran'da İngiltere'de yapılacak Avrupa Birliği referandumu sonrasına bırakıldığını yazdı. (ntv)

İngiltere'den 1.5 milyon Türk'e vizesiz giriş

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Vizesiz ~ 8 yıl önce
Merak ediyorum ,avrupayi gezecek kadar parasi ve durumu olupta vize alamayan ne kadar insan var. Neden bu konu bu kadar onemli? Ulkede ic savas cikmak uzere,faili mechuller baslamis, millet bir birini olduruyor,tecavuz ediyor ama hic birisi bu vize konusu kadar haber olmuyor. Yani butun bu sorunlar vize alamadigimizdan mi oluyor? Vize uygulamayan ulkeler de var. Sanki her ay o ulkelere mi gidiyoruz? Hadi gittik diyelim Roma,Paris vs gezdik. Gelince ulkede hangi problemi cozecegiz? Dunyayi gormek tanimak tabi ki iyidir ama bizim daha onemli bir cok sorunumuz var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sari passport ~ 8 yıl önce
haydi, arkadaslar! yesil sprey boyalari alip boyamaya baslayin pasaportlari! Almanyada sari pasaportlulari almaya baslamis! bilginize!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aFAg ~ 8 yıl önce
SU BOS MUHABBETI BIRAKIN YA -SARI PASAPORTMUS. KORKARIM KI KAPILAR ACILIRSA SENIN GIBILER DE AVRUPAYA AKIN EDECEK
ztk ~ 8 yıl önce
avrupa bize vize koymadi, bizim hukumet muhalifler kaciyor diye avrupadan 80 sonrasi vize koyulmasini istedi.. kendi sevdigi adamlara, memurlara, vs vs vize olmamasi icin degisik tipte pasaportlar cikardi,onlarida vizeden muaf edildi..normal vatandasin bu kadar surede vize sorunu yasamasinin tek sorumlusu vizesiz heryere gidelbilen hukumet gorevlileridir yoksa iki saatte cozulurdu.. ama is halka hizmet etmeye gelince, laf cok, icraat yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
leeds vatandas ~ 8 yıl önce
avrupada 32 yildir vizesiz giris yapiyorus nolmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yolcu ~ 8 yıl önce
Kırmızı pasaportu da garabet ama hadi onu bir yana bırakalım yeşil pasaport bana da çok garip geliyor. Zaten yurt dışında görevli memurların gri pasaportu var. Küçümemek için söylemiyorum ama arkadaş vergi dairesinde memur, hayatta yurt dışında işi olmaz, yabancı dil bilmez ama hem kendisinin hem eşinin yeşil pasaporu var. Ömür boyu vizesiz seyahat, emekli olduktan sonra da aynı hak devam ediyor. Hadi kendisine verdin eşine ne alaka. Bordo pasaportlu özel sektör çalışanıyım her yıl iş için en az 5-6 yurtdışım var neyse ki Schengen ülkeleri 3 yıllık ticari vize veriyor ama yine de her yenilemede birsürü evrak topla vs. Devlete kapağı attın mı akan sular duruyor, şark ülkelerine mahsus ayrıcalık işte.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
formalite ~ 8 yıl önce
İngiltere almanya nın kendisine hizmet eden hainlere kapıları sonuna kadar açık zaten. Pasaporta bile gerek yok...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vvv ~ 8 yıl önce
Yesil pasaport kaldirilmalidir. Bence vize sikintisinin ana sebebi budur. Basa gelen gorevde olan butun kamu sektoru vize sikintisii yok.gidip de bunun icin savasacaklarini beklemek biraz saflik oluyor. Adamlar emeklililerinde bile bu ayricalik devam ediyor. Tam bir ayrimcilik

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Field Pilot ~ 8 yıl önce
Neye göre gelismis bir ülke, ama öyle oldugunu sayarsak.... Almanya...Pasaport ayrimi var, evet. Yesil, Kirmizi vede Bordo olarak ayriliyor. Yesil bizim yesil= Diplomat Kirmizi bizim Gri= Hizmet Bordo bizim Bordo/Kirmizi=Normal Vatandas Diplomat, Harc vede Vize muafiyeti. Kamu Hizmet(Kirmizi) Harc yok ama Vize ülkere göre degisiyor Bordo, Vize ülkelere göre degisiyor, ama Harc var. Bilginize sunulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pasaport ~ 8 yıl önce
Pasaport dediğin bi tane olur. Tek renk olur. Kırmızısı masivi bordosu yada her ne ise, o pasaportun içinde yazar kişinin ünvanına göre. Göz göre göre herkese başka bir ayrımcılık olmaz. Yeşil pasaportlu geçecek de bordo pasaportluların günahı ne? Hırsız mı? Gangster mi? Ha bu arada ben İngiletereye gitme meraklısı değilim. Sadece vatandaşımıza yapılan bu ayrımcılık canımı sıktı. Saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnsanlar da sınıf sınıf... ~ 8 yıl önce
Soylular ve sefiller... Düşündürücü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000