24 Ocak 2010, Pazar 07:26:46

İngiltere'de uçak kaçırma alarmı!

İngiliz hükümeti ülkedeki terör tehdit seviyesini "çok ciddi" düzeyine yükseltti. İngiliz yetkililer terör saldırısı ihtimalinin çok yüksek olduğunu bildirdi.

İçişleri Bakanı Alan Johnson ülkede güvenlik önlemlerinin arttırıldığını ancak bir saldırı planı konusunda ellerinde somut istihbarat bulunmadığını bildirdi.

Önümüzdeki hafta Londra'da yapılacak iki ayrı uluslararası zirveden önce terör tehdit seviyesinin yükseltilmesi kaygı yarattı. Afganistan'ın geleceği ve Yemen'de terör tehdidi konulu zirvelere 50 ülkeden temsilci katılacak. Zirvelere katılacak isimler arasında Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ve ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton da var.

Güvenlik uzmanları Amerikan istihbarat kurumlarının el Kaide'nin Yemen'deki örgütlenmesinin faaliyetlerini arttırdığı yönünde istihbarat elde etmesi üzerine İngiliz hükümetinin böyle bir karar almış olabileceğini söyledi.

Önceki gün Hindistan hükümeti de bir uçak kaçırma girişimi olabileceği yönünde isitihbarat alınması üzerine bütün havalimanlarında güvenlik önlemlerini arttırdı.

İngiltere'de uçak kaçırma alarmı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000