26 Eylül 2020, Cumartesi 12:34:21

İngiltere yanıt verdi; 'Direkt uçuşlara izin veremeyiz'

İngiltere hükümeti, ‘Birleşik Krallık’tan Kuzey Kıbrıs’a (KKTC) direkt uçuşlara izin verin’ başlıklı imza kampanyasına yanıt verdi.
  • Peki ozaman neden Lefkoşa 'da Türk tarafında İngiltere konsolosluğun var Interpol vasıtası ile Kktc polisiyle ortak calışmalar yapıyorsun ,zamanında Heathrow Havalimanina sadece Flag Carrier sirketler gidebilirdi KTHY ucuyordu ve KKTC bayrağı vardı üstünde ! Dahaaa cok cok sey durum varda sayfalar yetmez !
  • Bu sayede de yolcu mecburen tk ile bağlantılı gitmek durumunda kalır daha iyi bizim için :)
  • İngiltere Kıbrıs'ı tanımıyorsa Kıbrıs da onları tanımasın,vatandaşını ülkesine sokmasın,başta trafik İngiliz kanunlarını uygulamasın o zaman ! Türkiye ve Kıbrıs batı ülkelerine kısasa kısas yapamadığı için meydanı boş bulup istedikleri gibi at koşturuyorlar ne yazık ki.

İngiltere hükümeti, ‘Birleşik Krallık’tan Kuzey Kıbrıs’a (KKTC) direkt uçuşlara izin verin’ başlıklı imza kampanyasına yanıt verdi.

İngiltere’de Parlamentoya sunulan dilekçelerin 10 bin imzaya ulaşması durumunda hükümet talebe yanıt vermek zorunda kalıyor. İmza sayısının 100 bini geçmesi durumunda da dilekçenin talebi Parlamentoda tartışılıyor.

Eylül ayının ilk haftasında 10 bin imzanın üzerine ulaşan kampanya için İngiltere hükümeti dün akşam yazılı bir açıklamada bulundu.

‘KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ’Nİ BAĞIMSIZ BİR DEVLET OLARAK TANIMIYOR

İngiltere hükümeti tarafından, Birleşik Krallık’tan Kuzey Kıbrıs’a direkt uçuş ile ilişkin şu açıklama yapıldı:

Birleşik Krallık Hükümeti’nin, Kuzey Kıbrıs ve İngiltere arsında direkt uçuşlara izin verme gibi bir planı yoktur. Doğrudan uçuşlar, uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülükleri ihlal eder. Uluslararası toplumun geri kalanına göre, Birleşik Krallık, kendi ilan ettiği ‘Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni bağımsız bir devlet olarak tanımıyor.

HAVA HİZMETLERİ ANLAŞMASI MÜZAKERESİ GERÇEKLEŞTİREMEZ

Birleşik Krallık, Kıbrıs Cumhuriyeti’ni, Kıbrıs adasının egemen makamı olarak kabul etmektedir. Sonuç olarak Birleşik Krallık hükümeti, Kıbrıs’ın kuzeyindeki idare ile bir Hava Hizmetleri Anlaşması müzakeresi gerçekleştiremez.

Kıbrıs Cumhuriyeti, Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü (ICAO) ile Kıbrıs’ın kuzey kesiminde herhangi bir havaalanı belirlememiştir; bu nedenle, Kıbrıs’ın bu bölgesindeki hiç bir havaalanı ICAO tarafından uluslararası trafiğe açık olarak listelenmemiştir.

DİREKT UÇUŞLARA İZİN VERMESİ HUKUKA AYKIRI OLACAKTIR

İngiltere Yüksek Mahkemesi ayrıca 2009 yılında (Kıbrıs Türk Hava Yolları v Ulaştırma Bakanı) Kıbrıs’ın kuzeyindeki Ercan havaalanına direkt uçuşlara izin vermenin uluslararası yasal yükümlülüklerimizi ihlal edeceğine karar verdi. Bunun nedeni, hangi havalimanlarının gümrük havalimanları olarak belirleneceğini seçmek de dâhil olmak üzere, Kıbrıs Cumhuriyeti’nin 1944 Chicago Uluslararası Sivil Havacılık Sözleşmesi kapsamındaki haklarına saygı göstermemesidir. Bu karar 2010 yılında Temyiz Mahkemesi tarafından onaylandı. Bu çerçevede, Hükümetin Kıbrıs’ın kuzey kısmına direkt uçuşlara izin vermesi hukuka aykırı olacaktır. (Kıbrıs Postası)

İngiltere yanıt verdi; 'Direkt uçuşlara izin veremeyiz'

Yorumlar Tüm Yorumlar (8)

Madem tanımıyorsun ! ~ 4 yıl önce
Peki ozaman neden Lefkoşa 'da Türk tarafında İngiltere konsolosluğun var Interpol vasıtası ile Kktc polisiyle ortak calışmalar yapıyorsun ,zamanında Heathrow Havalimanina sadece Flag Carrier sirketler gidebilirdi KTHY ucuyordu ve KKTC bayrağı vardı üstünde ! Dahaaa cok cok sey durum varda sayfalar yetmez !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
başlamasınlar zaten ~ 4 yıl önce
Bu sayede de yolcu mecburen tk ile bağlantılı gitmek durumunda kalır daha iyi bizim için :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esat ~ 4 yıl önce
Rum kesimini kullanıyorlar. Aktarma yapmamak için. Direk seferleri var. Bunun önüne geçmek için direk uçuş istiyorlar.
Kıbrıs ~ 4 yıl önce
İngiltere Kıbrıs'ı tanımıyorsa Kıbrıs da onları tanımasın,vatandaşını ülkesine sokmasın,başta trafik İngiliz kanunlarını uygulamasın o zaman ! Türkiye ve Kıbrıs batı ülkelerine kısasa kısas yapamadığı için meydanı boş bulup istedikleri gibi at koşturuyorlar ne yazık ki.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan ~ 4 yıl önce
Sayın Kıbrıs..dünyadan o kadar haberiniz yok ki uluslararası ilişkiler ile ilgiki olarak size ne söylense sadece enerji kaybı olur..
Atışa Yasak Bölge ~ 4 yıl önce
Tabi hatta Türkiye olarak ingiltereyle bütün diplomatik ilişkilerimizi askıya alıp mal varlıklarına el koymalı Marsadaki Amarok kabilesinede savaş ilan etmeliyiz.
Mustafa ~ 4 yıl önce
Gökhan bey sizin uluslar arası ilişkiler dediğiniz şey sadece hikaye göz boyama, 30 yıldır karabağlı işgal eden soykırımcı ermenileri neden azerbaycan topraklarından çıkartmadı uluslararası ilişkiler egedeki adaları askerden arınmasını sağlamıyor ve hatta neden ailahlanmasına izin veriyor yemisim bunlarla ilişkiyi bu ilişkiler hep onların menfaatine
gökhan yazana ~ 4 yıl önce
Uluslararası ilişkiler neden hep bizim aleyhimize? Biz onların aleyhine bir şey yapsak bize gün yüzü gösterirler mi? Sence ne yapmalı, bize her türlü pisliği yapanlara uluslararası ilişkilerimiz bozulmasın diye boyun mu eğmeli?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000