24 Kasım 2020, Salı 13:36:23

İngiltere karantina süresini 5 güne indiriyor

İngiltere, ülkeye gelenlerin karantinasında değişikliğe gidiyor.
  • Bir tanidigim, corona oldu, 6.gunde konustugumuzda, gayet iyiydi, eve yollamislardi,ilac kullaniyordu,7.gunde nefes almasi zorlasti, hastaneye goturup, oksijene baglandi. 8.gunde vefat haberi geldi. 5 gun erken
  • mantıklı hastalık yuzde 97 ilk 3 günde belirti veriyor. 14 güne yayıp hayatı zulme çevirmenin anlamı yok

İngiltere, ülkeye gelenlerin karantinasında değişikliğe gidiyor. Alınan yeni kararla 14 olan karantina süresi 5 güne inecek. Bu süre sonunda testi negatif çıkanlar normal hayata katılabilecekler. Uygulama 15 aralık itibariyle yürürlüğe girecek.

İngiltere'de ülkeye gelen yolculara yeni tip corona virüs (Covid-19) testi yapılacağı ve test sonucu negatif çıkanların karantinada kalma süresinin en az bir hafta kısalacağı bildirildi.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, yaptığı açıklamada, 15 Aralık 2020'den itibaren hükümetin seyahat koridoru listesinde yer almayan ülkelerden İngiltere'ye gelen yolculara 5 günlük izolasyonun ardından test yaptırma seçeceği tanınacağını ifade etti.

Bu adımın, yolculara test sonuçları negatif çıkması halinde izolasyon süresinin azalacağını bilerek uluslararası seyahat yapma imkanı sağlayacağını vurgulayan Shapps, uygulamadan yararlanmak isteyenlerin ücretini ödeyerek test yaptırabileceğini belirtti.

Maliye Bakanı Rishi Sunak, uygulamanın havacılık sektörü için hayati öneme sahip olacağının altını çizdi.

Sağlık Bakanı Matt Hancock ise "14 günlük izolasyon döneminin 5. gününde yapılacak bu test, hem pozitif corona virüs vakalarını tespit edecek hem de sonucu negatif çıkanların ülkede geçerli corona virüs kısıtlamalarına uyarak işe dönmelerine ve sevdiklerini görmelerine imkan sağlayacak." dedi.

Hükümet, 5 günlük sürenin ardından yapılacak testin ülkeye varışta yapılacak testten daha iyi bir sonuç vereceğini savunuyor.

İngiltere karantina süresini 5 güne indiriyor

Yorumlar

A330cu ~ 3 yıl önce
Bir tanidigim, corona oldu, 6.gunde konustugumuzda, gayet iyiydi, eve yollamislardi,ilac kullaniyordu,7.gunde nefes almasi zorlasti, hastaneye goturup, oksijene baglandi. 8.gunde vefat haberi geldi. 5 gun erken

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mantıklı ~ 3 yıl önce
mantıklı hastalık yuzde 97 ilk 3 günde belirti veriyor. 14 güne yayıp hayatı zulme çevirmenin anlamı yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000