15 Şubat 2020, Cumartesi 09:21:50

"İngiltere ile direkt uçuşlar başlayabilir"

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, “İngiltere’den direk uçuşların başlaması mümkündür. Gerekli düzenlemeler yeni terminalin de tamamlanmasının ardından yapılacak“ dedi.
  • Olmaz öyle birşey Sn.Tatar, senin Rum yanlısı Cumhurbaşkanın var, izin vermez Türkler lehine olan birşeye :) silkin ve kendine gel, yüzüne soğuk su çal
  • Ingiltere dis isleri bakanligi sozcusu iki gun once su aciklamayi yapti. ‘Birlesik Krallik (UK) ile Kibrisin kuzey kismi arasinda dogrudan ucuslarin yapilmasi Birlesik Kralligin uluslar arasi yukumlulukleri ile bagdasmiyor. Kibrisin kuzeyinde bulunan Ercan (Tymbou) hava alani ICAO tarafindan taninmamaktadir. Bu nedenle Birlesik Krallik ve diger ulkeler Kibris Turk yonetimi ile herhangi bir havacilik antlasmasi yapamamaktadir. Ayrica bu durumda Birlesik Krallik ile Kibrisin kuzeyine yapilacak dogrudan ucuslar uluslar arasi 1944 Chicago Sivil Havacilik Antlasmasina da aykiridir.’ Mevcut statu KKTC nin ilanindan (1983) beri degismedi. Kibris meselesi hal edilmeden de devam eder.
  • Hangi Havayolu sefer duzenler oraya thy mi direkt sefer baslatcak Allahinizin askina british airways mi baslatcak daha karli pazarlar varken yoksa dunyanin derdiyle ugrasan pegasusmu sunexpress corendon onur air icin de antalya rusya pazari varken o is biraz zor
  • Sayin “Ingiliz degisiniz” Kibris hakkinda sacma sapan yorumlar yapmadan once size biraz tarih okumanizi oneririm. Eger adamizdan bosaltilmasi gereken birileri varsa sizin gibi cahil ve saygisiz kisilerdir.
  • Doğu Türkistan’da zulüm gören soydaşlarımızı Kıbrıs’a alabiliriz en azından Mustafa akıncıdan daha çok vefa bilirler
  • Şimdi ingiltere dese ki türkler gelin size burda ev ama sizin yerlere biz çökücez bi dakka düşünmezler zaten sandığımızın aksine hepsi güney den AB pasaportlu sanmayın bize göbek bağları var minnet borçları var . Hepsinde hava 1500 . Güney bunlara pasaportu verdi AB ye giden gençler geri gelmiyo sistematik olarak bunların nüfusunu köreltiyolar . Bunlar da pasaportu cebine koydu TR yi de güya kapının önüne koyucaklar . Rahmetli Rauf Denktaş olsa bunları direk vatan hainliğinden idam ettirirdi .
  • Yalan dolan,hep yalan hayatimiz.Sankide cocuk kandiriyorlar.
  • Şu kıbrıslılara ayarım , ekmek elden su gölden yatarlar, azcık sıkılsınlar hemen Türkiye şöyle Türkiye böyle .Tamam kardeşim bizim askerimizin kanıyla alınan toprakları boşaltın , biz vatansever Anadolu insanıyla dolduruluruz orayı siz Rum kesiminde yaşayın , yaşatırlarsa tabi
  • Ingiltere'ye yanlamak için ölüyorlar adeta, bitiyorlar avrupa avrupa diye.. Türkiye, kibris konusunda son derece haklı.

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, “İngiltere’den direk uçuşların başlaması mümkündür. Gerekli düzenlemeler yeni terminalin de tamamlanmasının ardından yapılacak“ dedi.

KKTC Başbakan Ersin Tatar, İngiltere temaslarını tamamlamasının ardından beraberindeki heyetle birlikte akşam saatlerinde yurda döndü. Ercan Havalimanı'nda basın toplantısı düzenleyen Tatar, İngiltere temasları halkında basına bilgi verdi. Tatar’ı, Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu, Çalışma ve Güvenlik Bakanı Faiz Sucuoğlu, Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy, Tarım ve Doğal Kaynaklar Bakanı Dursun Oğuz, Sağlık Bakanı Ali Pilli ve bürokratları karşıladı.

Temaslarının çok yararlı geçtiğini dile getiren Tatar, ilk önce İngiliz parlamentosunda olumlu görüşmeler yapıldığını söyleyerek, parlamentoda yeni döneme girilmesinin avantajının görüldüğünü kaydetti. İngiliz Parlamentosunun şuandaki yapısının Kıbrıs'ı en yakından bilen milletvekillerinden oluştuğunu gördüğünü dile getiren Tatar, artık Kıbrıs Türk halkının sesinin daha da yüksek duyulmasının sağlanması gerektiğini söyledi. Kıbrıs Türk halkının hak arayışında lobicilik faaliyetlerinin daha da artması gerektiğini dile getiren Tatar, İngiltere’de yaşayan yaklaşık 500'den fazla Kıbrıslı Türkün katıldığı konferansta bir araya gelerek sorunlarının ve fikirlerin de dinlendiğini söyledi.

“Sorunu onlar da biliyorlar”

KKTC Başbakanı Tatar, İngiltere'de yaşayan Kıbrıslı Türklerin daha fazla lobicilik yapması gerektiğini kaydetti. Tatar, İngiltere'deki Türklerin en önem verdiği konunun seçme ve seçilme hakkı olduğunu fakat seçilme konusunun Anayasal bir düzenleme gerektirdiğinden dolayı ilk olarak seçme hakkı konusunun ivedilikle yapılması gerektiğini kaydetti.

İngiltere'de vakıflara ait bir binanın daha yararlı kullanılması için gerekli çalışmanın da yapılacağı sözünü verdiğini söyleyen Tatar, İngiltere’de yaşayan Türklerin de katkısıyla lobicilik faaliyetlerinin artırılması gerektiğini belirtti. Tatar, İngiltere’de artık Kıbrıs'ın yeniden birleşmesi konusunun geçmediğini söyleyerek, Kıbrıs'ta artık yeni bir yola girilebileceği yönündeki çözüm modelinin daha gündemde olduğunu gördüğünü kaydetti. Tatar, İngiltere'nin adayı çok iyi bildiğini ve Brexit'ten sonra yeni bir sayfa açacağını belirtti.

Değişikliklerin bir iki günde olmayacağına vurgu yapan Tatar, “Direkt uçuşlar konusunda bir sempatinin olduğunu gördüm. Sorunu onlar da biliyorlar ve bunun nasıl aşılacağını, hukuk nasıl halledilir, güney komşumuzun itirazı nasıl aşılır, bu konular üzerinde çalışmalar olduğunu biliyorum. Uçak değiştirmeden devam etmesini de seslendirdik, bunun daha kolay olabileceğini, bunun herhangi bir anlaşmaya bağlı olmadığını Türkiye hükümetine danışarak İngiliz hükümetin vermesi gereken karar olduğunu söylediler. Ercan Havalimanı'nın güvenliğinin arttırılması ve uçak değiştirmeden gidiş gelişlerin olabileceği orada da konuşuldu” ifadelerini kullandı.

"İngiltere ile direkt uçuşlar başlayabilir"

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Löman Yak ~ 4 yıl önce
Olmaz öyle birşey Sn.Tatar, senin Rum yanlısı Cumhurbaşkanın var, izin vermez Türkler lehine olan birşeye :) silkin ve kendine gel, yüzüne soğuk su çal

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal Dunyasi ~ 4 yıl önce
Ingiltere dis isleri bakanligi sozcusu iki gun once su aciklamayi yapti. ‘Birlesik Krallik (UK) ile Kibrisin kuzey kismi arasinda dogrudan ucuslarin yapilmasi Birlesik Kralligin uluslar arasi yukumlulukleri ile bagdasmiyor. Kibrisin kuzeyinde bulunan Ercan (Tymbou) hava alani ICAO tarafindan taninmamaktadir. Bu nedenle Birlesik Krallik ve diger ulkeler Kibris Turk yonetimi ile herhangi bir havacilik antlasmasi yapamamaktadir. Ayrica bu durumda Birlesik Krallik ile Kibrisin kuzeyine yapilacak dogrudan ucuslar uluslar arasi 1944 Chicago Sivil Havacilik Antlasmasina da aykiridir.’ Mevcut statu KKTC nin ilanindan (1983) beri degismedi. Kibris meselesi hal edilmeden de devam eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne ~ 4 yıl önce
Hangi Havayolu sefer duzenler oraya thy mi direkt sefer baslatcak Allahinizin askina british airways mi baslatcak daha karli pazarlar varken yoksa dunyanin derdiyle ugrasan pegasusmu sunexpress corendon onur air icin de antalya rusya pazari varken o is biraz zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayorgi ~ 4 yıl önce
Sayin “Ingiliz degisiniz” Kibris hakkinda sacma sapan yorumlar yapmadan once size biraz tarih okumanizi oneririm. Eger adamizdan bosaltilmasi gereken birileri varsa sizin gibi cahil ve saygisiz kisilerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kayıkçı ~ 4 yıl önce
Doğu Türkistan’da zulüm gören soydaşlarımızı Kıbrıs’a alabiliriz en azından Mustafa akıncıdan daha çok vefa bilirler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelin Deseler ~ 4 yıl önce
Şimdi ingiltere dese ki türkler gelin size burda ev ama sizin yerlere biz çökücez bi dakka düşünmezler zaten sandığımızın aksine hepsi güney den AB pasaportlu sanmayın bize göbek bağları var minnet borçları var . Hepsinde hava 1500 . Güney bunlara pasaportu verdi AB ye giden gençler geri gelmiyo sistematik olarak bunların nüfusunu köreltiyolar . Bunlar da pasaportu cebine koydu TR yi de güya kapının önüne koyucaklar . Rahmetli Rauf Denktaş olsa bunları direk vatan hainliğinden idam ettirirdi .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hasan Cavusoglu ~ 4 yıl önce
Yalan dolan,hep yalan hayatimiz.Sankide cocuk kandiriyorlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İngiliz değisiniz ~ 4 yıl önce
Şu kıbrıslılara ayarım , ekmek elden su gölden yatarlar, azcık sıkılsınlar hemen Türkiye şöyle Türkiye böyle .Tamam kardeşim bizim askerimizin kanıyla alınan toprakları boşaltın , biz vatansever Anadolu insanıyla dolduruluruz orayı siz Rum kesiminde yaşayın , yaşatırlarsa tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayorgi ~ 4 yıl önce
Sayin Ingiliz Degisiniz, Sacma sapan bilincsiz yorum yapmadan ciddi kaynaklardan biraz tarih okumanizi tavsiye ederim. Cok ucuz “bizim kanimiz, sizin kanimiz” laflarla saygisizlik ve seviyesizlik yapmayiniz. Adamizdan bosaltulmasi gereken varsa sizin gibilerdir.
Allah aşkına sus. ~ 4 yıl önce
Yani bir halkın kaderine ilişkin bu kadar pervasızca yorum yapılabilirdi ancak. Ekmek elden su göldenmiş, belli ki ne tarihsel olarak bir bilgin var Kıbrıs'la ilgili ne de uydu alıcısı misali televizyon haricinde bilimsel bir kaynaktan edinilmiş doygun bir fikrin. 100 yıldır aynı bayat "kanla aldık" muhabbeti. Kardeşim senin Cumhurbaşkanın kendi ağzıyla söyledi stratejik olarak ilgiliyim diye, kara kaşımızın kara gözümüzün hatırına değil yani. Bir de ne alakası var şu söylediklerinin yukarıdaki haberle? Şu saçma sapan "kan" edebiyatınızı yapmayıverin artık yahu, rahat bırakın vatanı uğruna ölenleri artık. Kıbrıslılar'a ayarmış. Az önce Lefkoşa'dan telefon geldi herkes kahrolmuş sen ayar olduğun için.
British Empire ~ 4 yıl önce
Unutma ki 1878 de Kibrisi Ingilize satan Osmanliydi. Sizlerin 1974 de, nerdeyse 100 yil sonra adaya geri donebilmeniz icin Kibrisdaki Turk varliguni koruyan ve savunanlar Kibrisli Turklerdi. savunanlar Kibrisli Turklerdi
Mert ~ 4 yıl önce
Ingiltere'ye yanlamak için ölüyorlar adeta, bitiyorlar avrupa avrupa diye.. Türkiye, kibris konusunda son derece haklı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne ~ 4 yıl önce
yapsın adam,kıbrısında bura gibi olmasınımı istiyorsun. kktc de demokrasi var,bizde yok.buna göre onlar bizden daha gelişmiş.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000