05 Temmuz 2017, Çarşamba 09:19:38

İngiltere hava sahasında drone krizi!

İngiltere'de uçak pisti yakınında saptanan dronelar, uçakların başka pistlere yönlendilirmelerine ve uçuşlarda gecikmelere sebep oldu!

ITV News'teki habere göre, Londra'nın Gatwick Havaalanı'na giden uçaklar, uçak pistine yakın bir yerde bir drone saptanması üzerine rota değiştirmek zorunda kaldı. Bazı easyJet uçuşları London Southen'a yönlendirilirken, Valensiya'dan gelen bir British Airways jeti de Bournemouth'a yönlendirildi.

London Gatwick için açıklama yapan biri, birçok uçuşun diğer havaalanlarına yönlendirilmek zorunda kaldığını, bazı diğerlerinin de geciktirilmek veya iptal edilmek zorunda kaldığını söyledi. Uçak pisti sonradan tekrar açılsa da, uyarılar bazı uçuşların gecikmesine neden oldu. Konuşmacı, polisin olayı incelemeye devam ettiğini söyledi.

Bu senenin başlarında, UK Airprox Board bir yolcu uçağınını neredeyse bir dronela çarpışacağı bir olay hakkında detaylı bir rapor yayınlamıştı. İngiltere, Birmingham'ın 500 fit üzerinde bir okulun üzerinde gerçekleşen olayın geçen sene 60 tane benzeri görülmüştü.

İngiltere'de Civil Aviation Authority (Sivil Havacılık Otoritesi), 400 fitin üzerinde veya hava alanlarına yakın yerlerde drone uçurmayı yasaklıyor. Buna rağmen droneların uçaklara fazla yaklaştığı olaylar gerçekleşmeye devam ediyor.

İngiltere hava sahasında drone krizi!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000