11 Şubat 2009, Çarşamba 07:25:36

İncirlik Üssü'nü kriz vurdu!

Adana İncirlik Hava Üssü'nde ABD'li askerler için villa-lojmanlar inşa eden Makyal-Erka şirketinin 250 işçisi aylardır ücretlerini alamıyor.

Adana İncirlik Hava Üssü'nde inşaat işlerini üstlenen Makyal-Erka şirketinde çalışan 250 işçi, aylardır ücret alamadıkları gibi, bir de ekonomik kriz gerekçe gösterilerek ücretsiz izne çıkarıldılar. Ödeme için kendilerine iletilen takvimin son gününün 16 Şubat olduğunu söyleyen işçiler, verilen sözlerin tutulmaması halinde, şantiye önünde eyleme başlayacaklarını belirttiler.

Üsteki askerlerin yaşayacakları 102 adet villanın yapım işini üstlenen Makyal-Erka'nın asgari ücretle çalıştırdığı ve 3-6 aylık ücretlerini ödemediği işçilerden biri olan Bünyamin Şahin, 7 aylık çocuk yardımı parası ve 3 aylık ücret alacağı olduğunu belirtti.

Kirasını ödeyemediği için evden atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan Şahin, "iki çocuğum var ve çocuklara bir şey alamıyorum. Eve ekmek götüremiyoruz ve bu durum ailelerimizle sorun yaşamamıza neden oluyor. Bize verdikleri sözü tutmazlarsa, hukuk ve kanunlar çerçevesinde ne gerekiyorsa yaparız" diye konuştu.

"Hakkımız verilmezse, önümüzdeki pazartesi direnişe başlayacağız"
2008 yılının Mart ayından bu yana Makyal-Erka'da çalışan Ahmet Pekyen, özürlü kadrosu olarak İŞKUR tarafından firmaya gönderildiğini, vergi muafiyet belgesi olmasına rağmen şirketin bu parayı kendisine ödemediğini ve çocuk yardımının ve ağustos ayından bu yana olan ücretlerinin de verilmediğini söyledi.

Pekyen, 16 Şubat'ın, şirketin kendilerine ücretlerinin ödeneceği konusunda söz verdiği sürenin son günü olduğunu belirterek, "ödemedikleri durumda biz her şeyi yaparız. Hem hukuki olarak hakkımızı arayacağız, hem de pazartesi günü şirketin önüne giderek direnişe başlayacağız" dedi.

"Kartal Konutları" ve Makyal-Erka

Üssün kurulduğu yıllarda inşa edilen ve son yıllarda kullanılmayan 150 lojmanın yerine daha modern olan yenilerini inşa eden Makyal-Erka konsorsiyumu, yaklaşık 45 yıldır askeri binalar, havaalanı pistleri inşa ediyor. Makyal-Erka'nın yapımına 2007 yılında başladığı lojmanların, güvenlik nedeniyle tüm personelin üs içinde barınmasını sağlamak için dönemin ABD yönetimince yaptırıldığı belirtilmişti. İnşaatı devam eden lojmanlar "Eagle Housing" (Kartal Konutları") olarak adlandırılıyor.

(soL)

İncirlik Üssü'nü kriz vurdu!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000