22 Ocak 2020, Çarşamba 16:12:04

İncirlik Hava Üssü'nde eylem kararı!

İncirlik Hava Üssü'nde çalışan 424 Türk işçinin işten çıkartılma işlemlerinin ardından Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın eylem yapacaklarını açıkladı.

İncirlik Hava Üssü'nde çalışan 424 Türk işçinin işten çıkartılma işlemlerinin ardından Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın eylem yapacaklarını açıkladı. İncirlik Hava Üssü'nün güvenliğinden sorumlu 10. Tanker Üs Komutanı ile dün bir görüşme gerçekleştirdiğini anlatan Akalın, Türk komutana bu karardan vazgeçilmemesi üzerine toplu bir eylem yapılacağını bildirdi. Çıkartılacak isimler henüz netleşmezken, yarın 14:00'da ABD'li şirket Vectrus yetkilileri ile Türk Harb-İş Sendikası ile bir görüşme gerçekleştirecek.

İncirlik Hava Üssü’nde ABD’li işveren Vectrus şirketi 20 Ocak’ta, 20 Şubat tarihine kadar savunma sanayinde çalışan 32’si kadın toplam 424 işçinin işten çıkartılacağını Türk Harb-İş Sendikası’na ve bölge çalışmaya bildirdi. Firmaya ait 890 Türk işçinin çalıştığı üstte 424 işçinin çıkartılmasın Amerika’nın Türkiye, Suriye ve Irak’taki operasyonlarını küçültmeye mi başladı sorusunu akıllara getirdi.

İncirlik üssünde 2 bin 500 civarı asker bulunuyor ve Türk personel onların ütü, yemek ve temizlik gibi işlemlerini gerçekleştiriyor. Dün akşam saatlerinde Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın ile İncirlik Hava Üssü’nün güvenliğinden sorumlu TSK’ya bağlı 10. Tanker Üs Komutanı ile görüştü. Akalın işçilerin, taleplerinin yerine gelmemesi durumunda sendikaları ile eyleme gideceğini komutana söyledi.

ŞİRKET YETKİLİLERİ İLE GÖRÜŞME YARIN 14:00’DA

Türk Harb-İş Sendikası Adana Şube Başkanı Erdal Akalın, Vectrus şirketi ile yarın 14:00’da görüşeceklerini belirterek, “Dün akşam saatlerinde İncirlik Hava Üssü’nde komuta düzeyinden 10. Tanker Üs Komutanı ile görüştüm ve konu hakkında bilgilendirmede bulundum. Onlara şirketin aldığı kararın talihsiz bir karar olduğunu işin azalması ile ilgili bir durum olmadığını söyledim. Onlar da öneri niteliğinde şirkete tavsiyelerde bulunacaklarını aktardı. Henüz şirket yetkilileri ile görüşmediğimiz için bu sonucu ne derece etkileyecek bilmiyoruz. Oradaki üssün giriş çıkışı ve güvenliğinden bu birim sorumlu” diye konuştu.

SENDİKA KARARDAN VAZGEÇİLMEZSE EYLEME GİDECEK

Akalın, “Komutana da bu karardan vazgeçilmemesi üzerine, toplu bir eylem yapacağımız bilgisini verdim” dedi. Çıkartılacak personelin isimlerinin belli olmadığını sadece sayı olarak kendilerine iletildiği bilgisini de paylaşan Akalın, şirket ile toplamda 3 toplantı yapacaklarını aktardı. (Sözcü)

İncirlik Hava Üssü'nde eylem kararı!

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000