15 Ocak 2018, Pazartesi 17:44:09

İnceleme sona erdi

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağının önceki akşam Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkması olayı ile ilgili sigorta yetkililerinin Trabzon'a gelerek kaza yerinde başlattığı inceleme sona erdi.
  • Neden hep yolcularin kaptankarin soylediklerini dinliyoruz. Kamera kaydi yok mu kardesim, koskoca trabzon havaalaninda kamera yok mu goruntu kayidi yok mu bu ne amatorluk.
  • sigortacılar masrafı görmek için anlaşmalı teknik kuruluşu yollamışlar olup raporlarını sadece re-insurerlara verirler. sonuçta pert gibi gözüküyor.
  • Boeing yazılımı ile kokpit ekibinin uyumlu olması gerekir. Uçak TO-GA modda kaldıktan sonra inerse revereslardan biri açılmayınca AT devreden çıkmayacağı için uçak taksi süratinde olsa bile TO-GA mod nedeniyle gaz kolları meksimuma açılır. Hele bir de bir REVERSERE çalışmıyor diğer REVERSER'in çalıştığını düşünürseniz ıslak pistte söz konusu durumdan dolayı oluşacak asimetrik kaçmayı önlemek çok seri müdahaleyi gerekli kılar. Bu yüzden inmeden önce pist üzerindeyken yanlışlıkla AP ve AT devre dışı bırakılmak yerine TO-GA ya basıldıysa GO-AROUND a karar verilmesi en uygun yöntemdir. Pilotun kendisinin ortaya koymuş olmuş olduğu bazı durumların hatırlanmaması belki kabul edilebilir ama hatayı başka bir hata ile düzeltmeye çalışmak asla kabul edilemez. GEÇMİŞ OLSUN, ALLAH KİMSENİN BURNUNU KANATMASIN. PEGASUS HAKİKATEN RÜŞTÜNÜ İSPAT ETMİŞ BİR ŞİRKETTİR. BİRİLERİ BİRİLERİNİ TANIYIR DİYE EMNİYETSİZLİK YARATACAK DURUMLARA MÜSAADE EDİLMESİN. UÇAK BİLGİSİ ÇOK ÖNEMLİDİR. HER KİM OLURSA OLSUN O UÇAĞIN KOKPİTİNDE OTURANLAR UÇAĞIN OTOMASYONUNU ADI GİBİ BİLMELİDİR. NASIL Kİ Amsterdam'da ki KAZA OTOMASAYONUN KATKISI İLE OLDUYSA BU KAZADA BU YÜZDEN OLMUŞTUR.
  • Yolcu ve mürettebat ile Pegasus'a geçmiş olsun. Tekrarının yaşanmamasını dilerim. Uzman olmayan hiç kimsenin yorum yapmaması, teknik ve uzman raporlarının esas alınması en yerinde davranış olacaktır. Tesellimiz hiç kimsenin sağlık bakımından zarar görmemesidir.
  • 500 tonluk vinc kimin karari?
  • Bizim kaza kırım ekibi ne yaptı ?
  • 2013 de ortalama 6 bacak uçan Pegasus uçakları artık 11-12 bacak uçmaya başladı. Azaltılan teknik personel ile ortaya çıkan yetersiz bakım ile böyle bir NANE ortaya çıkacağı belli idi. Tekrardan geçmiş olsun, ucuz atlatıldı
  • Kimseye zarar gelmemesi sevindirdi.
  • Duydugum dedikodu uçak indi piste yavaşlarken yardımıcı pilot devreye girmiş dönmeye hazırlanırken sol motor yerine sag motoru dirift yapmış cumburlop denize
  • Yolcular nasıl tahliye edildi? Slide'ların açılması gerekmez miydi?

Ankara-Trabzon seferini yapan Pegasus Havayolları’na ait yolcu uçağının önceki akşam Trabzon Havalimanı’na iniş yaptığı sırada pistten çıkması olayı ile ilgili sigorta yetkililerinin Trabzon'a gelerek kaza yerinde başlattığı inceleme sona erdi.

Trabzon'a gelen sigorta yetkilileri, sabah saatlerinde uçağın bulunduğu alanda incelemelerde bulundular. İncelemede Trabzon’da pistten çıkan uçağın denize inmesine çamura saplanan arka tekerlekler ile sol motorun mani olduğu belirlenirken, sağ motor ile ön tekerleğin yerlerinden koparak denize yuvarlandığı kaydedildi. Pilotların ilk ifadelerinde inişten sonra uçağın yapılan frene rağmen durmayarak aniden hızlanan sağ motora vurgu yapılması kazanın motor arızası nedeniyle kaynaklandığı iddialarını güçlendirirken, pilotların ifadelerinde “Normal inişimizi gerçekleştirip, hızımızı azaltarak deniz tarafından sağ yöne doğru manevra yapacağımız sırada uçağın sağ moturu hızlandı ve sola savruldu. Bir anda uçak denize yöneldi ve yamaçtaki çamura saplandı” dedikleri öğrenildi.

Sigorta firması yetkililerinin hazırlayacakları ekspertiz raporunun ardından uçağın bulunduğu bölgeden vinç yardımı ile çıkartılacağı öğrenilirken, uçak kurtarma teçhizatları TIR’la Trabzon Havalimanı’na getirildi. Teçhizatlar tırdan indirilirken, gelecek 500 tonluk vinç beklenmeye başlandı.

İnceleme sona erdi

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Anlamiyorum ~ 6 yıl önce
Neden hep yolcularin kaptankarin soylediklerini dinliyoruz. Kamera kaydi yok mu kardesim, koskoca trabzon havaalaninda kamera yok mu goruntu kayidi yok mu bu ne amatorluk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sigorta ~ 6 yıl önce
sigortacılar masrafı görmek için anlaşmalı teknik kuruluşu yollamışlar olup raporlarını sadece re-insurerlara verirler. sonuçta pert gibi gözüküyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Whisper ~ 6 yıl önce
Boeing yazılımı ile kokpit ekibinin uyumlu olması gerekir. Uçak TO-GA modda kaldıktan sonra inerse revereslardan biri açılmayınca AT devreden çıkmayacağı için uçak taksi süratinde olsa bile TO-GA mod nedeniyle gaz kolları meksimuma açılır. Hele bir de bir REVERSERE çalışmıyor diğer REVERSER'in çalıştığını düşünürseniz ıslak pistte söz konusu durumdan dolayı oluşacak asimetrik kaçmayı önlemek çok seri müdahaleyi gerekli kılar. Bu yüzden inmeden önce pist üzerindeyken yanlışlıkla AP ve AT devre dışı bırakılmak yerine TO-GA ya basıldıysa GO-AROUND a karar verilmesi en uygun yöntemdir. Pilotun kendisinin ortaya koymuş olmuş olduğu bazı durumların hatırlanmaması belki kabul edilebilir ama hatayı başka bir hata ile düzeltmeye çalışmak asla kabul edilemez. GEÇMİŞ OLSUN, ALLAH KİMSENİN BURNUNU KANATMASIN. PEGASUS HAKİKATEN RÜŞTÜNÜ İSPAT ETMİŞ BİR ŞİRKETTİR. BİRİLERİ BİRİLERİNİ TANIYIR DİYE EMNİYETSİZLİK YARATACAK DURUMLARA MÜSAADE EDİLMESİN. UÇAK BİLGİSİ ÇOK ÖNEMLİDİR. HER KİM OLURSA OLSUN O UÇAĞIN KOKPİTİNDE OTURANLAR UÇAĞIN OTOMASYONUNU ADI GİBİ BİLMELİDİR. NASIL Kİ Amsterdam'da ki KAZA OTOMASAYONUN KATKISI İLE OLDUYSA BU KAZADA BU YÜZDEN OLMUŞTUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
komik ~ 6 yıl önce
yere teker koyan ucak gaz acmaz . ornek emirates kazasini incele eksik veya kulaktan duyma yorum yazma
MG ~ 6 yıl önce
Yolcu ve mürettebat ile Pegasus'a geçmiş olsun. Tekrarının yaşanmamasını dilerim. Uzman olmayan hiç kimsenin yorum yapmaması, teknik ve uzman raporlarının esas alınması en yerinde davranış olacaktır. Tesellimiz hiç kimsenin sağlık bakımından zarar görmemesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Osman ~ 6 yıl önce
500 tonluk vinc kimin karari?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KKE ~ 6 yıl önce
Bizim kaza kırım ekibi ne yaptı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BrKn ~ 6 yıl önce
2013 de ortalama 6 bacak uçan Pegasus uçakları artık 11-12 bacak uçmaya başladı. Azaltılan teknik personel ile ortaya çıkan yetersiz bakım ile böyle bir NANE ortaya çıkacağı belli idi. Tekrardan geçmiş olsun, ucuz atlatıldı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
2. vatandaş ~ 6 yıl önce
Kimseye zarar gelmemesi sevindirdi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anc ~ 6 yıl önce
Duydugum dedikodu uçak indi piste yavaşlarken yardımıcı pilot devreye girmiş dönmeye hazırlanırken sol motor yerine sag motoru dirift yapmış cumburlop denize

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sen ~ 6 yıl önce
Ne tür bi canlısın? Havacı ya da pilot olmadığın zaten belli de türün belli değil.
Arif ~ 6 yıl önce
Yolcular nasıl tahliye edildi? Slide'ların açılması gerekmez miydi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Arka kapilardan slide vasıtasıyla tahliye gerçekleşmiş zaten ??

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000